NL-regering (7 nov): Minister Maxime Verhagen stelt voor 2008 20 miljoen euro belastinggeld beschikbaar voor de instelling van het Mensenrechtenfonds. Uit dit fonds worden mensenrechtenprojecten in andere landen ondersteund.

LSR: Libertarische Schaduw Regering: Onder het mom van mensenrechten geschiedt te veel onrecht. Allerlei ” positieve rechten” geven bepaalde personen rechten te koste van andere mensen die daarvoor betalen moeten. En die daardoor dat geld niet kunnen besteden aan hun eigen behoeften en wensen. Daarom die “positieve rechten” afschaffen.

*) LSR: Libertarische Schaduw Regering: zie WOORDENLIJST


———————————

2 REACTIES

 1. Waarom maar 20 miljoen? Dat is nog niet een druppel op een gloeiende plaat! Dit geld ‘verdampt’ onderweg en kan dus nooit daar terecht komen waar het (werkelijk?) moet zijn!

 2. Waarom GEBRUIKEN wij hun lokterminologie?

  Ze (Ecclesia Sinistris) noemen zulke "rechten" opzettelijk POSITIEF om er positieve connotaties aan te verbinden.
  wie POSITIEVE rechten bekritiseert moet toch echt een onmens zijn, niet dan?

  Ze zijn echter niet meer of minder dan socialistische partijprogrammapunten.

  En ze noemen ECHTE rechten NEGATIEF om ze makkelijk te kunnen bestrijden. Wie NEGATIEVE rechten BESTRIJDT, verdient toch alleen maar lof?

  "negatieve" rechten zijn – verrast het? – toevallig allemaal rechten waar de liberaal/tariër achter staat. Eigendomsrechten, zelfbeschikking en zo.
  Wat zijn we goed in de Newspeak ingestonken zeg, dat we gewoon in die terminologie meelopen.
  Beter is om te spreken van natuurrechten en privileges, of, om een maatschappelijk debat mogelijk te maken, van primaire rechten en secundaire rechten. Waarbij vanzelfsprekend de "negatieve" primair dienen genoemd worden en de "positieve" secundair.

  Je moet deze terminologie opeisen en afdwingen, het is belangrijk!

Comments are closed.