De Daily Mail berichtte op 15 november j.l. dat de regering ter plaatse plannen heeft bekendgemaakt om reizigers van- en naar het Verenigd Koninkrijk vanaf midden 2009 een lijst met 53 vragen te laten beantwoorden. Voor elke reis zullen ‘veiligheidsfunctionarissen’ o.a. details willen weten over credit card, contactgegevens tijdens de vakantie, email adressen, autogegevens en gemiste vluchten in het verleden.

Met dit ronduit schokkende initiatief onder het mom van ’terrorisme-bestrijding’ stijgt het VK, waar alreeds de meeste camera’s per hoofd van de bevolking is geinstalleerd, ook naar plaats één op de hitlijst van naties die van onschuldige reizigers schuldigen maken die te allen tijde bespioneerd moeten worden. De vergaarde informatie wordt gedeeld tussen diverse autoriteiten, zoals politie, douane, immigratie en veiligheidsdiensten. Mensen met uitstaande bekeuringen zullen aan de grens tegen gehouden kunnen worden. De naar schatting 30 miljard euro die dit geintje gaat kosten, worden afgewenteld op de ruim 300 miljoen reizigers in 2014.

“Liberty is to the collective body, what health is to every individual body. Without health no pleasure can be tasted by man; without liberty, no happiness can be enjoyed by society.” – Thomas Jefferson.

Ik voorspel dat degenen die niet emigreren uit die totalitaire staat in wording niet vrolijk zullen zijn.

12 REACTIES

 1. 30 miljard om een database te maken waar 53 value’s per persoon worden ingezet, en stabiel genoeg is voor diverse instanties te benaderen.

  Weet je, ik doe het voor 1 miljard, en hoogstwaarschijnlijk hou ik dan nog dik 200 miljoen voor mezelf over als winst.

  Maar goed, het geld wat het gaat kosten zal wel incalculeren dat er een berg toeristen niet meer langskomt.

 2. Inderdaad, dit zal een hoop toeristen schelen. Er zijn alternatieven genoeg voor de UK, vrijwel allemaal goedkoper.

  Ik snap zowiezo niet waarom ze daar zo dol zijn op CCTV. Bekenden van mij die daar wonen gaan altijd in de verdediging als ik kritiek uit op al het gegluur op straat daar.

 3. In Nederland verschijnen ook meer een meer camera’s.En dan bedoel ik niet die flitspalen. Let maar eens op langs regionale wegen (maar ook snelweg) ze hangen niet al te hoog(!) en zijn zwart. Bij invoegstroken hangen er 2 boven elkaar. Soort van traject controle

 4. Als mensen ter ontspanning naar cowboy en indianen landen willen vliegen dan kiezen ze er vrijwillig voor om dit soort vragenlijsten in te vullen! Ik zelf reis niet naar landen waar men verpicht wordt vragenlijsten in te vullen! Wat mij betreft mogen dit soort landen met hun terreur geilheid in de stront zakken. Van mij geen stuiver support!

 5. De U.K. doet zichzelf hiermee de das om. Zo goed als geen toeristen meer en ook zakenlieden zullen dit land gaan mijden.

  Bye, bye, Land of Hope and Glory !

 6. Leuk voor iemand die wekelijks heen-en-weer vliegt tussen NL en de UK.
  Het is al irritant genoeg dat je naar de VS al dat soort dingen in moet vullen, maar straks dus ook naar de UK.

 7. [4]
  Kan ik helemaal inkomen. Houd er maar vast rekening mee dat het aantal landen waar je in de toekomst zonder het invullen van dit soort lijsten nog naar toe kunt reizen, zal verminderen.

 8. [5]
  Precies. Er wordt van je verlangd dat je zo’n lijst invult om je gegevens te hebben, vervolgens word je in de gaten gehouden met camera’s, voorzien van nummerplaatherkenning, gezichtsherkenning enz.

  Toch was het ooit een leuk land met slecht eten..

 9. [6]
  Een I-94W en dat customs papiertje zijn niks vergeleken bij deze lijst. Daarnaast zijn ze ook nog niet eens in staat om je uitreisgegevens op de juiste manier te verwerken in de computer zo is mij gebleken.

 10. Als iedereen die lijst invult, vraag ik mij af waar de mankracht vandaan gehaald wordt om al die antwoorden te checken.
  Iemand die in een PNR van mij alle wijzigingen wil bestuderen is daar gemakkelijk een half uur mee bezig.
  De lijst is overigens nog voor uitbreiding vatbaar. Overheden zijn nu ook geinteresseerd in de geldhoeveelheden die iemand bij zich heeft. Straks misschien ook in uw banksaldi en de mutaties hierin en tevens in die van uw familieleden tot in de vierde graad. Op verschillende vliegvelden kom ik nu geldhonden tegen die kunnen vaststellen, hoeveel papiergeld ik bij mij heb.
  Hugo vsn Reijen

 11. Zelf vul ik zulke documenten (op reizen naar China, Maleisie, Singapore etc.) altijd in mijn slechtste handschrift in -zelfs mijn eigen moeder zou het nog niet kunnen ontcijferen- en de ambtelul die het documentje aanneemt, neemt het gewoon aan zonder te kijken.
  Zolang dat de animo is onder die "melkert-baners" laten ze je gewoon passeren als je maar een papiertje overhandigt waarop duidelijk een hoop inkt aanwezig is. Als ze het 10 minuten later proberen te ontcijferen (al dan niet om het vervolgens in een database in te voeren) lopen ze vast. Toch heb ik nog nooit meegemaakt dat iemand me staande hield, een nieuw formulier gaf en me sommeerde het nog eens te proberen. M.a.w. ze krijgen keer op keer een stel hanepoten van me – zonder rosetta steen.
  Met wat geluk kom ik daar in de UK ook wel mee weg.

 12. [1] Ik ga jouw beconcurerren. Ik maak die interface met database voor 1 miljoen waar ik er 1 miljoen aan overhoudt.

Comments are closed.