In de pers waren op 22 november nogal wat juichende berichten dat “Nederland”van de goede gulle EU 3 miljard euro zou terug krijgen.**)

Als we daar eens nader naar kijken, blijkt weer hoe slordig er met belastinggeld wordt omgesprongen.

Op de eerste plaats blijkt al dat dit betalingen betreft die “Nederland”helemaal niet had hoeven te doen. Slordig.
Als ze het met opzet gedaan hebben om te doen voorkomen dat “wij” 3 miljard kregen van de EU en dat het dus voordelig is om lid van die EU te zijn, dan hadden ze beter 6 miljard te veel kunnen betalen. Dan hadden ze nu 6 miljard teruggekregen.

Verder hoor je niets van De vermindering van EU betalingen AAN Nederland.
Immers u herinnert zich misschien wel dat Balkenende en Zalm zo trots waren dat zij het gepresteerd hadden dat Nederland in het vervolg 1 miljard minder moest betalen. Ook zij zeiden er niet bij dat dat dan wel 2 miljard, het dubbele, betekent in minder ontvangsten. Zie *)
Een fantastische zakenruil: Door die 1 miljard (goed voor de Bühne!) kost dus 2 miljard. Eerste klas lagere school: Je bent dan 1 miljard slechter af!

Dan nog als klap op de vuurpijl staat in het bericht “Vermeerderd met de lagere afdracht over 2009 levert dit een meevaller op van drie miljard euro” Dus ook een miljard dat we in 2009 niet gaan betalen, wordt nu als een winstbedrag geteld. Reken dat tot 2012, en we “krijgen” 6 miljard.
Commentaar overbodig.
————————————
*) Zie:
MKB NIEUWS mkb.blieb.nl/article/mkb_33…
en
NU.nl: www.nu.nl/news.jsp?n=673209…

**) Onder andere in de NRC: www.nrc.nl/europa/article83…

10 REACTIES

 1. Zo had ik gisteren nog 2000 Euro verdient. Een wasmachine was in de aanbieding, 200 Euro korting.

  Gelijk 10 genomen, toch weer 2000 Euro verdient!

 2. [2] Nog beter dan ik. Ik was al blij dat ik 600 euro had verdiend toen mijn vrouw terug kwam uit de stad en vertelde dat ze die jas van 600 euro niet gekocht had!

 3. Gut gut… makkelijk hoor! Je vergeet erbij te vermelden hoe veel Nederland verdient aan de interne markt. Bekijk Nederlands lidmaatschap van de EU nou eens in z’n geheel en je zal zien dat dat heel veel beter uitpakt dan dat je ons nu voorspiegelt.

 4. [4]
  Hoe veel is dat dan ?

  Zou het niet veel beter zijn als entiteiten in NL wél zonder handelsbelemmeringen zaken zouden kunnen doen met entiteiten buiten NL, maar níet werden lastig gevallen met beperkende maatregelen vanuit Brussel ? (en Den Haag uiteraard)

 5. [5] Inderdaad, ik wordt altijd zo moe van die mensen die zeggen dat de EU ze zoveel heeft gebracht en dat het ondanks alles positief is. Moeten we dan alle nadelen maar accepteren en over ons heen laten komen? Lijkt mij niet.

 6. Maar misschien is er wel een selecte groep mensen die inderdaad goed boeren! Het kan toch zijn dat deze mensen denken of hopen dat dit het directe gevolg is van de EU!?
  Er zijn veel regio ondersteunende projecten die rechtstreeks gefinancieerd worden door de EU! Maar dat zou natuurlijk ook een vette sigaar uit eigen deusie kunnnen zijn?
  Zolang er meer geld naar Brussel gaat dan dat er terugkomt, kan je toch niet spreken over een voordeel![6]

 7. [7] Als het in sigaar uit eigen doos is, schiet je er praktisch niets mee op. Is het dat niet, dan zouden we ons moetsen schamen dat we de EU misbruiken om buitenlandse belastingbetalers te dwingen voor ons te werken.
  Raar trouwens dat politici trots zouden zijn op zoiets. "Buitenlanders" worden gedwongen te dokken voor "ons-Nederlanders" alsof dat dat een prestatie is om trots op te zijn. En ik die dacht dat de overheid racisme verbood (en slavernij afgeschaft was).

 8. Ik geloof meteen dat het een sigaar uit eigen doos is geweest.
  Balkie kan ermee pronken en de massa trapt er ook nog in dat de politieke EUSSR er voor hun welvaren en welzijn is.

  Het vervelende is echter dat je er door de (bewust gecreërde)ondoorzichtige bureaucratische brei in Brussel nooit voor 100% hard een vinger achter kunt krijgen. Ze zullen het altijd met hun cijfertjes kunnen weerleggen.
  Je wordt dus keihard genaaid en voelt de pijn. Je weet echter niet wie de directe dader is 🙁

 9. [4] De interne markt en het politieke EU-project zijn wezenlijk andere zaken. Probeer niet de geneugden van een vrijere markt aan een megalomaan staatsapparaat toe te schrijven. Het is de moloch die handel enkel kan beperken.

Comments are closed.