Onlangs werd een nieuw element ontdekt dat zwaarder is dan alle tot nu toe bekende elementen. Het element dat voorlopig Bureaucratium genoemd wordt bezit geen protonen of elektronen en heeft dus atoomgetal 0. Het bestaat uit 1 neutron, 75 vice – neutronen, 125 assistent – neutronen en 11 vice – assistent neutronen, hetgeen een atoommassa van 212 oplevert.

Omdat het geen elektronen bezit, is Bureaucratium inert, het reageert nergens mee. Toch is het chemisch wel gemakkelijk aan te tonen omdat elke andere reactie in zijn omgeving stagneert. Volgens de ontdekkers is een minuscule hoeveelheid Bureaucratium voldoende om een reactie die normaal gesproken in een seconde verloopt, vier dagen te laten duren. De levensduur van bureaucratium is ongeveer 3 jaar. In die tijd vervalt het niet, maar ondergaat het een reorganisatie waarbij assistent – neutronen, vice – neutronen en assistent – vice neutronen van plaats verwisselen. Het is bewezen dat de atoommassa na elke reorganisatie toeneemt.

Onderzoek heeft aangetoond dat Bureaucratium van nature in de atmosfeer aanwezig is. Het heeft de neiging zich op te hopen op bepaalde plaatsen, zoals bijvoorbeeld bij gemeenten, overheidsinstellingen, grote bedrijven en universiteiten en het komt bij voorkeur voor in de nieuwste, de best aangeschreven en de best onderhouden gebouwen. Wetenschappers wijzen erop dat Bureaucratium zelfs in zeer geringe concentraties giftig is en dat het zonder enige moeite elke productieve reactie kan verhinderen als men toelaat dat het zich ophoopt. Er worden pogingen ondernomen om te bepalen hoe de aanwezigheid van Bureaucratium beheerst kan worden om onherstelbare schade te voorkomen. Resultaten tot op heden zijn niet erg hoopgevend.

7 REACTIES

 1. Aanvulling: Bureaucration is radioactief met een gevaarlijke straling die alles wat ermee in aanraking komt, langzaam maar zeker vernietigd. Bureaucration kent als enig radioactief materiaal een negatieve halfwaarde tijd.

 2. Engelse versie:

  ————————————–
  A major research institution has recently announced the discovery of the heaviest element yet known to science. This new element has been tentatively named "Administratium."

  Administratium has 1 neutron, 12 assistant neutrons, 75 deputy neutrons, and 111 assistant deputy neutrons, giving it an atomic mass of 312. These 312 particles are held together by a force called morons, which are surrounded by vast quantities of lepton-like particles called peons.

  Since Administratium has no electrons, it is inert. However, it can be detected as it impedes every reaction with which it comes into contact.

  A minute amount of Administratium causes one reaction to take over 4 days to complete when it would normally take less than a second.

  Administratium has a normal half-life of 3 years; it does not decay but instead undergoes a reorganization in which a portion of the assistant neutrons and deputy neutrons exchange places.

  In fact, Administratium’s mass will actually increase over time, since each reorganization causes some morons to become neutrons, forming isodopes.

  This characteristic of moron-promotion leads some scientists to speculate that Administratium is formed whenever morons reach a certain quantity in concentration. This hypothetical quantity is referred to as "Critical Morass." You will know it when you see it.
  ————————————-

 3. Hebben ze ook al een atoom uitgevonden die de lucht zuivert ? daar zitten we ook om te springen, en dat is serieus !

 4. Leuk gevonden. Probeer er wat nuttigs van te maken of mee te doen. Dat zal niet meevallen. Pas in ieder geval op voor Burocronitische aanvallers.

 5. Mooi stukje. Geldt voor sommige overheden, maar zeker ook voor bedrijven. Waar komt dit vandaan? Als ik me niet vergis stond het in de jaren 90 al in het Natlab Journal van Philips… Of is het misschien nog ouder?

Comments are closed.