Vandaag is door politici benoemd tot de “Dag van Respect”. Respect betekent volgens Wikipedia, “aanzien, eerbied of waardering, die men heeft voor (of ontvangt van) iemand vanwege zijn kwaliteiten, prestaties of vaardigheden.”

Vandaag meldt de NOS dat de CDA-staatssecretaris Cees van de Knaap het begeerde baantje van burgemeester van Ede krijgt.

Ook vernemen we van de NOS dat vandaag “zo’n 400 bekende en minder bekende Nederlanders geven les in de groepen 7 en 8 van de basisschool. Dat gebeurt in het kader van de Dag van Respect.”
Of die alle 400 de “bevoegdheid” hebben om les te geven, wordt niet vermeld.

In hun lessen kunnen ze dan het voorbeeld van Cees aanhalen die het gelukt is om via de politiek een begeerd baantje te verwerven. Het is duidelijk dat een goede weg naar dergelijke baantjes loopt via de politiek. Je moet eerst zorgen dat je in de kring van de nomenclatura komt. Daarna is je kostje gekocht, want de leden zorgen wel voor elkaar. Iedereen komt vroeg of laat aan de beurt.

In dat kader moet er ook voor gezorgd worden dat kinderen al vroeg leren om respect te hebben voor democratie (er is immers niets beters??) en voor politici die toch onze leiders zijn. Aanzien en eerbied zijn niet moeilijk aan de kinderen te suggereren. Waardering lijkt me iets lastiger, want daarvoor moet er iets substantieel zijn om te waarderen. En dat zie ik nog niet zo zitten.
Respect voor die nomenclatura moet je al jong leren.

Je moet wel je kans grijpen als hij komt. En als dat niet past in verband met je huidige verplichtingen, dan laat je die toch gewoon vallen.

9 REACTIES

 1. Loop al lange tijd met mijn enorme teleurstelling als ziel onder de arm maar dit voelt goed, als een warm nest.

  Zal kijken of ik iets kan bijdragen!

  ~Rennie~

 2. Ik had dinsdag een geschiedenis proefwerk over India en Pakistan. De laatste vraag was iets in de trant van: Leg uit, aan de hand van bron 4, met 3 argumenten in hoeverre India een democratische rechtsstaat is.

  Ik heb twee argumenten genoemd waarom het een rechtsstaat is en één waarom het democratisch is. Maar er ook bijgzet dat het twee heel verschillende dingen zijn die niks met elkaar te maken hoeven te hebben.

  Toch opmerkelijk dat je voor het beantwoorden van een vraag op een pw of India en Pakistan van iets als een democratische rechtsstaat overtuigd moet zijn.

 3. Laten we maar eens beginnen met respect voor andermans bezittingen.
  Dat is voor de meerderheid in dit land al een brug te ver. (belastingdienst, links georienteerden, vandalisten)

 4. DE DAG VAN RESPECT? Dat betekent dat de onderlaag moet knikken voor de bovenlaag? …DE DAG VAN RESPECT?….Welke halve zool heeft dit weer bedacht? Het komt zeker weer uit de hoek van de gereformeerde DENKTANK? Of waren het weer eens de volbloed Judassen van het RODE GEVAAR, die vinden dat er weer een vooroorlogse klasseverschil moet onstaan?

  Bedoelen ze misschien, heel toevallig, dank u wel, graag gedaan, hier is uw geld en leven terug!!
  Of bedoelen ze dat de overheid eens wat minder schijt aan zijn bevolking moet hebben en zijn burgers met respect moet behandelen?

  Laat duidelijk zijn; iemand met een fatsoenlijk en oprecht karakter kiest niet voor de politiek! Doen ze het wel, dan verzanden deze mensen in een vieze en smerige politieke spelletjes. Ze moeten dan meespelen of worden EXIT! EXIT = geliqideerd.

  RESPECT! WAAR? DAAR!!??
  http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/)/components/actueel/rtlnieuws/2007/11_november/15/binnenland/1115_0530_les_in_respect_man.xml

 5. Ik zal de "exelentie" van der knaap niet missen. Ik denk alleen dat burgemeester van Ede een flinke degradatie lijkt.

  Daarom denk ik eerder dat hij het baantje aan een paar stevige blunders te danken heeft die over een paar jaar wel in het nieuws komen

 6. De RTL link was dat BN’ers, weet je wel; de fijnsten der aarde, de crème de la cremè, de verhevenen! Net als politicie, kinderen vertellen over het mooie sprookje dat ‘RESPECT’ heet!?

  Waarom toch altijd weer kinderen lastig vallen met zaken waar de heren en dames zelf geen notie van hebben? [4]

 7. zover als ik kan kijken, is cees inderdaad een beroepspoliticus. daar is op zich niets mis mee. als je zijn loopbaan doorneemt, zie je dat hij redelijk planmatig te werk is gegaan. en zeg nu zelf, wat is er (als je daar je zinnen op heb gezet!) nu mooier dan het beëindigen van je beroepsloopbaan in de gemeente waar je vandaan komt?

 8. Collectieve waanzin aan het woord. Compleet, maar dan ook he-le-maal compleet van de pot gerukt. Dag van respect ? Laat me niet lachen.

 9. Jeminee mensen, jullie moeten wel respect hebben voor de mensen die dat opeisen hoor! Zie je nou wel dat libertariërs asociaal zijn; beetje voor zichzelf denken, niet automatisch respect hebben als anderen zeggen dat dat moet, niet verheugd zijn als je de kans krijgt om de belastingdienst geld te geven zodat ze er van dit soort mooie projecten van kunnen betalen….

Comments are closed.