Op de 25ste December 2007 hoopt Rose Friedman haar 97ste verjaardag te vieren. Sinds het verscheiden van Milton verleden jaar voelt zij zich zeer eenzaam in het provinciestadje waar zij momenteel woont.
Ik wil daarom iedereen opwekken haar een gecombineerde Kerst/ verjaardagskaart te sturen.
Haar adres is:
1515 Shasta Drive
App. 1218
Davis,
California 95616
U.S.A.

Hugo van Reijen

8 REACTIES

 1. Mooi initiatief, ik doe mee. En ik dacht nog wel dat je een @#$!*@ was Hugo. Dat was dus mis.

 2. Wie zijn Rose en Milton Friedman??
  Enige uitleg voor diegen die het echtpaar niet kennen, had dit artikel gesierd. Ik heb zelf maar even gegoogled nu en stuitte op het artikel: "Milton Friedman over gezondheidszorg." Het geeft een goed beeld waar deze man zich voor inzette. http://www.meervrijheid.nl/

 3. [2] Milton Friedman is Amerikaans Nobelprijswinnaar economie.
  Bekend om Vrije Markt ideeen.
  Zijn zoon, professor David Friedman is een bekende anarchist.

 4. Milton Friedman was een monetarist en bewees dat inflatie ALTIJD door de overheid wordt veroorzaakt door geld bij te drukken op wc-papier. Precies daarvoor kreeg ie de nobelprijs.

  Schreef het boek Free To Choose, Aan Ons De Keus in het Nederlands en vele andere, doch dit was zijn top bestseller.

  Mart Laar las ooit 1 boek over economie in zijn leven, gelukkig was het dit boek, en stuwde als president van Estland zijn land daarmee naar een ongekende economische groei, zodat zijn, en daarmee Friedmans, ideeen werden opgepakt door andere oostbloklanden. Met name de toepassing van de flat tax was een denderend succes.

  De ECB tenslotte past, voorzover politieke invloeden zich niet laten gelden, Friedmans monetarische ideeen toe, bijvoorbeeld bij het succesvol neutraliseren van de laatste kredietcrisis. Het is volgens mij ook een van de redenen voor de sterke euro.

 5. [4] Bedoel je dat je voorstander bent van die centraal geplande geldinjecties van de ECB die de moral hazard verder versterken en daarmee de kiem van de volgende nog grotere crisis vormen?

  En als dat een idee van Friedman was, dan weet ik niet of we nou zo’n fan van hem moeten zijn.

  Neemt niet weg dat het sturen van een kerst- en/of verjaardagskaartje aan een eenzaam oud vrouwtje altijd wel een nobel gebaar is.

 6. [5] Milton Friedman was een groot tegenstander van de creatie van de euro en meende dat voor 2015 teruggekeerd zal worden naar de oude munteenheden.

 7. [4] Als ik dat hoofdstuk van ‘Aan ons de keus’ goed gelezen heb (waarvan ik niet zeker ben, ik vond het nogal moeilijk en ga het nog is lezen) dan bedoelde Friedman dat zulke acties niet slecht hoeven te zijn. Echter, hij keert zich tegen een Centrale Bank die alles regelt en hij geeft die ook de schuld van de crisis eind jaren ’20.

  Het is eigenlijk zoals wel vaker met de overheid, als het beleid geweldig zou zijn dan is het niet zo verschrikkelijk om belasting te betalen. Dat is echter een utopie.

Comments are closed.