Zaterdag is het dan zover. De grote superstorm zal de kust van Nederland wegvagen. Het land zal verdrinken.

De dijkbewaking maakt overuren. In ons dorp zijn er al mensen die een boot op zolder hebben gezet. Noodrantsoenen, verbanddozen, warme sokken, ja zelfs brandstof staat veilig op zolders. Er word zenuwachtig naar elkaar gelachen. Er zijn legereenheden bezig met het opblazen van rubberboten. In de haven liggen schepen. (Waar anders zou je zeggen?).
En toch…. Ik twijfel of al die onzin wel nodig is. Het KNMI voorspelt niet veel goeds. Windkracht 5 tot 6 aan de kust. Dan waait het wel hard, maar…. superstorm? Neuh dat nou net niet. Of het zou moeten zijn dat NASA een zonnestorm over het hoofd heeft gezien die als een EMP deken over de hele aardkloot valt. Dan wordt het weer ouderwets donker hier. Gaan alle lampjes uit, computers houden er mee op en iedereen heeft een vrije dag. Het gewone leven zal na een chaos van ongeveer 4 weken weer langzaam op gang komen. Zo is de verwachting.
Ondertussen zijn er talloze rellen uitgebroken. Miljoenen doden, Fabrieken die niets meer doen, geen uitstoot meer. De millieulobby ligt op zijn gat want er is niets meer te lobbyen. Files lossen zich vanzelf op, immers er zijn de helft minder autobestuurders. Dat scheelt aanzienlijk in reistijd. We hoeven geen tv meer te kijken want er zijn toch geen programma’s. Kunnen we weer ouderwets eten gaan zoeken. Gaan we stammen vormen en de politiek opnieuw uitvinden. Degene met de grootste neus mag regeren. Man of vrouw? maakt niet uit. Oh moet het om competentie gaan? Hoezo? Dat is toch nu ook niet het geval?
Ach … eerst die zon maar zien ondergaan en dan op zolder de superstorm afwachten. Of zou dat superstom zijn?

10 REACTIES

 1. Na de storm: "Héél NL is ondergestroomd, in A’dam hebben een aantal mensen zich kunnen redden door zich vast te klampen aan de kastanjeboom achter het Anne Frank huis!"

  Geven wij de boom clementie?

 2. Verbazend … terwijl ik dit lees begint het buiten te waaien en hangt er plots een dikke dreigende wolk boven Maastricht … tegelijk zie ik dat het KNMI storm voorspelt dit weekend tot windkracht 11 … spooky zeg.

 3. Door een vliegende storm naar school FIETSEN.
  Door een vliegende storm in een klein Suzuki minibusje een uur naar een klant rijden.
  Door een vliegende storm de hond uitlaten en boodschappen doen.
  Dat waren dingen waar men een goede 30-40 jaar geleden de hand niet voor om. Regen of hagel? Je hebt toch een poncho? Men noemde dat herfst- en winterstormen en het was heel gewoon.
  De laatste jaren is de mensheid verwendt doordat ouders de kinderen met de auto naar school brengen en brachten.
  Je laat je toch niet uit het veld slaan door een storm? Als het ‘westen’ onderstroomd, hebben de Deltawerken ook geen nut gehad.
  Het klimat veranderd, ok, maar gebeurt dat niet steeds eens in de zoveel jaren en/of eeuwen? Nog niet zo lang geleden hadden we een mini ijstijd, waar we nu waarschijnlijk pas geen last meer van hebben. Geen sneeuw en ijs meer in de winter, alleen nattigheid.
  Wat doen we als ooit eens de warme golfstroom ophoud en omkeert? Wie krijgt er dan de schuld? Ga dat maar eens bedenken, want het gebeurt wel een keer.

 4. Zoals ik in mijn commentaar van superstorm I al zei: stormen worden veroorzaakt door warme oceanen en koudere lucht. Een storm veroorzaakt door een zonneuitbarsting is m.i. een heel andere vorm.

  Een zonnestorm die een EMP kan veroorzaken wordt door de deskundigen in 2011 verwacht (bron perfect disaster van discovery)

 5. Mijn vriendin ligt ziek in bed, ze heeft een gebroken vingernagel! Mijn zus is zwaar overspannen, want de kapper was op maandag gesloten!
  Mijn neef is opgenomen in het ziekenhuis, hij verdronk bijna in een plaatselijke regenbui, omstanders konden nog net met een paraplu zijn leven redden!!
  Het gaat niet goed in de wereld, het gaat niet goed!?!?
  [4]

 6. HET BEGINT HIER BOLLENSTREEK TOCH AARDIG TE WAAIEN!
  Nu 17.30 uur kun je al van een windkracht 8 spreken, we zullen zien. voorlopig al meer wind dan voorspelt door KNMI

 7. Zolang de bo(a)llen je niet om de oren vliegen is er geen sprake van een SUPER storm!
  Mocht er een SUPER storm de kop opsteken en de bo(a)llen vliegen deze kant op dan stuur ik ze wel weer terug, ok!?
  En je weet dat je nooit moet wildplassen tegen de storm in!! [8]

Comments are closed.