Toen ik las over de Teddybeer die in Sudan geen Mohammed mag heten, schoot mij te binnen hoe ik in het Intercontinental Hotel in het zwaar godsdienstige Filippijnse Davao iedere avond de Coupe d’Jesus bestelde, een bijzonder populair en smakelijk ijsje, waar ter plaatse noch Mohammedanen noch Christenen aanstoot aan nemen!

Ik ben er zeker van dat dat ter plaatse evenmin met een Coupe Mohammed het geval zou zijn geweest!
Welk warhoofd in Sudan aanstoot kan nemen aan een knuffelteddybeer Mohammed, blijft onduidelijk.
Hugo van Reijen

11 REACTIES

 1. Alsof engeltjes over je mijn tong piesen!
  Alsof Mohammed over mijn tong piest!
  Geef mij dan maar toch het eerste, klinkt frisser.

 2. Vooral gezien het feit dat Mohammed een veel voorkomende jongensnaam in dergelijke (en sinds kort in Europeese) gebieden is.

  Als een moeder een jongen met die naam tot de orde roept, is dat dan ook meteen een belediging? Of alleen als die moeder westers is?

 3. [2] En als een niet-moslim koppel hun zoon Mohammed noemen, is dat ook een belediging?

  Lange tenen hoor die arabieren.

 4. [1] Uiteraard kan een restaurant beslissen zich gelijktijdig tot verschillende marktsegmenten te wenden:
  – Coupe d’Jesus $ 9,50
  – Coupe Mohammed $ 4,90
  Hugo

 5. Maar volgens mij is er in Davao helemaal geen Intercontinental Hotel.

  Er is op Davao overigens wel een Intercontinental Inn Hotel. Maar dat is een totaal andere orde dan de Intercontinental Hotels! Bedoel je dat hotel soms?

 6. [5] Groot gelijk. Het gaat om het Insular Hotel in Davao en ik heb gezien dat het geen lid meer is van de Intercontinental Chain. Maar het is een HEUS luxueus hotel! ( speciale aanbieding vandaag 49 engelse ponden)

 7. [6] Ik begon erover omdat het natuurlijk scheelt of een grote internationale organisatie zoals Intercontinental iets doet, of een lokale organisatie op Davao.

  Verder is mijn ervaring met philippijnen wel dat ze erg religieus zijn. En ook daar kan de vlam in de pan schieten.

 8. Doet me denken aan een voormalig medestudent. Thuis hadden ze 2 honden. De vader had nogal vreemde denkbeelden en vandaar de naamkeuze: een poedeltje genaamd Sam en een Duitse herdershond die naar de naam Adolf luisterde. E.e.a. was gewoon bedoeld om de medemens (zoals onbekende omstanders in het park) te choqueren wanneer de honden geroepen werden.
  Het grappige was evenwel dat a) de honden beste maatjes waren en b) Adolf duidelijk schrik had van Sam wanneer die luidkeels begon te blaffen.
  Hoe dan ook, geinspireerd hierdoor en door de huidige teddybeer-consternatie vraag ik me af hoe er gerageerd zou worden als iemand zijn hond Allah zou noemen, of zijn varken…

 9. [7] Ja, ik herinner mij deze zaak zo goed, omdat ik dit in dit 5 sterren- hotel een eigenaardige zaak vond.
  Ik heb het management hierover ondervraagd en men vertelde mij dat het ijsje eigenlijk niet direct naar Jezus vermoemd was, maar naar de kok die Jezus heette!

 10. [10] Ho, mijn zeug gaat werpen!
  Heeft iemand hier een lijstje met namen van die 7 vrouwen van Mohammed?

Comments are closed.