Vandaag op t nieuws… Als u volgend jaar een verkeers overtreding begaat krijgt u een prent die 20% duurder is….

20% maar liefst. Knappe koppen hebben berekend dat de hoogte van de bekeuring de verkeersveiligheid ten goede komt. Dus als u NU 5 km te hard rijdt bent u veeeel onveiliger dan wanneer u volgend jaar 20% meer gaat betalen. Dan immers rijdt u 5 km en 20% duurder, maar wel veiliger te hard. Bent u de weg kwijt? Geeft niet, grammatica was nooit mijn sterkste kant. Rekenen ook niet trouwens maar dat terzijde.
Doit is de reinste diefstal en heeft natuurlijk met verkeersveiligheid geen ruk te maken. Dit heeft alles te maken met geld uit de automobilist persen. Logisch toch. Er wordt minder te hard gereden, de automobilist wil geen onzinnige boetes meer en houd zich steeds beter aan de opgelegde achterlijke snelheidslimieten. Hoe krijgt het CJIB de kas toch gevuld? Simpele marketing taktiek… we verhogen de prijzen om de gelijke omzet te houden.
Benieuwd wat de minister van justitie, binnenlandse zaken, verkeer en ons aller JP er van vind. De onbenulligheid van deze aktie is met een pen niet te beschrijven.

11 REACTIES

 1. Er stond op teletekst zelfs geheel schaamteloos dat het kabinet dit doet om de "gratis" schoolboeken te betalen, die nu eerder ingevoerd moesten worden als douceurtje voor de achterban van de regeringspartijen. Je vraagt je af wat er zou gebeuren als zo’n verhoging werkelijk zou doen wat de hypocriete "bedoeling" ervan is, namelijk dat meer mensen zich aan de (inderdaad nogal arbitraire) regels gaan houden. Gaan ze dan de snelheidsmeters een paar km strakker afstellen, nog meer onzinregels creëren om even wat extra belastbare "criminelen" te kweken, of gewoon de boetes nogmaals verhogen tot de bodemboze put van "gratis" overheidsproducten weer gevuld is?

 2. ‘Er stond op teletekst zelfs geheel schaamteloos dat het kabinet dit doet om de "gratis" schoolboeken te betalen’.

  Klopt, ik heb het ook gelezen. Ik kon mijn ogen haast niet geloven. Deze werkelijk onbeschaamde brutaliteit. De schofferende arrogantie. En deze dieven gaan dan les geven aan onze kindertjes in ‘normen en waarden’. Ik denk dat zodra die zg. gristenen in het kabinet bij de poort van Petrus aankloppen, de aartsengel Gabriel ze in collectief van de wereld af zal trappen, zoals hij volgens de overleveringen al eerder heeft gedaan. Ik zou willen dat ik ook zo hard kon trappen.
  Leuke sterk gerelateerde beschouwing:
  http://www.vrijheidsstrijde

 3. 20%? Waarom niet gelijk 100%! Waarom niet gelijk alles 100% duurder maken? Of doet de overheid dit gefasseerd?

 4. [2] De Bijbel is hier wel relevant. Politici zien zichzelf steeds meer als heiligen en Robin Hoods. En de overheid heeft intussen de rol van God overgenomen. Straks zal automobilisten ‘egoisme’ worden verweten, want ze doen zo weinig voor al die lieve kindjes.

  Naast al deze belasting- en boeteverhogingen valt ook op dat er steeds minder aftrekposten zijn. Er moet kennelijk steeds meer geld gezwendeld worden om de privehobbies van mentaalgehandicapte partijleden in stand te houden.

 5. We leven zo onderhand in een straf- en boetemaatschappij. Dit is diefstal!!. Niet alleen van ons geld, maar ook van onze leefbaarheid en persoonlijke vrijheid. Ook deze 2 dingen worden met dit soort maatregelen teniet gedaan. Net zo lang todat we uiteindelijk krampachtig op onze tenen lopen om maar vooral NIETS verkeerds te doen uit angst om een hoge boete te ontvangen. En zo willen ze ons drillen tot brave gehoorzame schapen, die angst hebben voor de hond en daardoor allemaal de gewenste kant op lopen….

  En wat mij ook zo kwaad maakt is dat het invoeren van deze maatregelen expres stapje voor stapje gebeurd. Vaak ook met een hogere inzet die ze dan weer kunnen verlagen. Het wordt dan geen 20% maar uiteindelijk 15% ofzo. Dit werkt verzachtend, zodat we bij elke maatregel wel boos verontwaardigd reageren, maar dus niet woest genoeg om er (massaal) tegen in opstand te komen. En zo worden we beïnvloed en genaaid met dit soort psychologische trucjes. De regering graait waar ze graaien kan….. Ik heb er meer dan genoeg van!

 6. [4] [6] Graag eerherstel voor de door collectivisten gekaapte icoon Robin Hood.

  Robin Hood is als symbol gekaapt door collectivisten die ervan maken dat deze "stal van de rijken om het te geven aan de armen". Zo proberen die slinkse lui eenieder die als kind fan van Robin Hood was, voor zich te winnen.

  In werkelijkheid was Robin Hood evenwel een libertarier die het gestolen geld van de corrupte sherrif van Nottingham terugnam om het terug aan de (door diens belastingen verarmde) burgerbevolking te geven. Dus ja, hij gaf het terug aan de armen: aan degenen die na belastingafdracht weinig overhielden van hun eigen geld.

  Gelieve deze libertarier dus niet te beledigen EN … linkse lui die met de uitstraling van de held misbruiken om er hun ideeen mee te propageren, erop te wijzen dat als ze echt fan van Robin Hood zijn, ze zich dus stante pede tot het libertarisme moeten bekeren.

 7. [7] Ik zat dat van de sheriff onthouden. Ik ken wel een aanta van die zelfverklaarde linkse heiligen.

 8. [7] IJzervreter: my thoughts exactly! Ik heb er zelfs een artikel over in de pen zitten.

 9. Dit soort berichten maakt het niet eenvoudiger voor mij om morgen weer in het vliegtuig naar dat verschrikkelijke Medeland te stappen. Bedankt voor de hulp dus 😉

 10. Vanmorgen hoorde ikk de reden van deze goddeloze verhoging. Alle leuke dingen die het kabinet wil gaan doen moeten hieruit gefinancieerd worden. Met namem werd genoemd de gratis schoolboeken.

  Gekker ksn je het niet verzinnen.

Comments are closed.