Dat is op het gebied van de oer-Hollandse fiets.
En nu in het bijzonder met de fietsverlichting.
De operette hierover is al enkele dagen aan de gang, maar toen ik vanavond de Nieuwsbrief van de regering *) ontving, vielen toch echt mijn schoenen uit.
Na er uitgebreid over gesproken te hebben in het kabinet werd besloten dit probleem te delegeren aan het ministerie van Verkeer Waterstaat en het ministerie van Justitie. De hoofden hiervan, resp. Camiel Eurlings en Piet Hein Donner (beiden CDA) vonden een moeilijke doch logische oplossing: •Ze besloten om een gedegen onderzoek te laten doen naar het verschil tussen het lampje aan je kleren vastmaken, of vastmaken aan de fiets zelf.
Voor dit onderzoek plannen ze nu 4 (vier!) maanden. Maar vanwege de complexheid kunnen daar nog wel enkele maanden studie en onderzoek bij komen. Het moet natuurlijk degelijk gebeuren, en de belastingbetaler betaalt de diverse studie- en ingenieursbureaus toch wel.
Allerlei grote problemen moeten worden opgelost. De kleur, het gewicht, de bevestigingsmethode, hoe hoog van de grond het lampje moet zitten, welke stralingshoeken, de helderheid, hoeveel reserve brandduur, waar het reservelampje opbergen, levensduur en schokbestendigheid, en vooral of het lampje ook mag/moet flikkeren en zo ja in welke frequentie.
Hoe zullen de lampjes gekeurd worden en wie mag de certificaten van goedkeuring uitreiken. Hoe lang de certificaten geldig zijn en hoe zeker te maken dat een certificaat bij een bepaald lampje hoort, en nog enkele nu onvoorziene problemen.
Het is praktisch zeker dat dit allemaal niet binnen die vier maanden kan gereed komen. En wie gedurende die tijd de andere taken van Camiel en Piet Hein moet waarnemen, is ook nog niet beslist.
En dan zijn we er nog niet. Dan hebben ze, net als bij andere belangrijke projecten, nog negen maanden nodig om alle ontdekkingen in te voeren.
Als de gebruikers dan nog een beetje tijd krijgen om zich aan te passen, dan ligt er al een taak voor het volgende kabinet om het allemaal te controleren.
Al zullen ze natuurlijk eerst het er over eens moeten worden gedurende de volgende kabinetsformatie
En ondertussen brengen ze de politieagenten in gewetensnood doordat Camiel ook nog verklaart:
‘We kunnen ons voorstellen dat de politie hogere prioriteit geeft aan vervolging van fietsers zonder lichten, dan fietsers met een alternatieve verlichting’.
—————————————————————-
*) Het bericht van de regering volgt:
Onderzoek naar fietsverlichting
Nieuwsbericht | 07-11-2007
De ministers Eurlings en Hirsch Ballin laten onderzoek doen naar fietsverlichting. De wet schrijft nu voor dat fietslampjes moeten zijn bevestigd aan de fiets en niet mogen knipperen.
Dit schrijft minister Eurlings (VenW) in een brief aan de Tweede Kamer.
De ministers Eurlings en Hirsch Ballin (Justitie) willen het onderzoek vanwege nieuwe ontwikkelingen bij fietsverlichting, zoals losse lampjes die kunnen worden vastgemaakt aan fiets, kleding of tassen.
Zij verwachten over ongeveer vier maanden de resultaten van het onderzoek. Eventuele aanpassing van de regels duurt dan nog zes tot negen maanden.
In de tussentijd wordt de wet gehandhaafd. ‘We kunnen ons voorstellen dat de politie hogere prioriteit geeft aan vervolging van fietsers zonder lichten, dan fietsers met een alternatieve verlichting’, aldus Eurlings.
ongelooflijk.. het is godsgeklaagd dat men hiervoor uberhaupt tijd heeft!
Wee blij dat men een lichtje heeft.. en wie er geen heeft moet niet zeiken als die van de fiets word afgereden.
Kan het zo niet in de wet?
Wie geen licht heeft in het donker heeft geen enkele aanspraak op wat dan ook?
Hoe kan het dat we door zulke stompzinnige …..s bestuurd, gecontroleerd en afgeperst worden.
het ergste is nog dat we er geen eene moer aan (kunnen) doen.
het schijnt dat ze ons vertegenwoordigen en via democratie verkozen zijn. met zulke levensvormen aan het stuur verdienen we het om meer belasting te betalen en betuttelt te worden.
persoonlijk denk ik meer aan een nekschot(bespaard wachtgeld) voor die lui want als men zichzelf met het oplossen van zulke vraagstukken een volkvertegenwoordiger beschouwt dan vraag ik me af of wij dan ook maar iets waard zijn met z’n allen.
leuk stukje
[2] Je kunt er natuurlijk wel iets aan doen. Niet veel, maar wel iets. En dat is stemmen op de partijen die het minst collectivistisch zijn.
Ik blijf daarop hameren omdat sommigen consequent niet blijven stemmen of uit balorigheid juist stemmen op de meest collectivistische partij die ons land rijk is….
[3"stemmen op de partijen die het minst collectivistisch zijn."
Zit wat in, maar blijft "kurieren am Symptom".
En de minste van twee kwaden is nog altijd kwaad.
Een extra nadeel van stemmen is dat je de politici aanmoedigt om op hun weg door te gaan.
Kunnen we wel eens over praten; als je wil, stuur me dan een mail:
hub@vrijspreker.nl
Gaan met die banaan! Misschien ook nog even geld uittrekken voor een onderzoekje wat betrefd de fietsbel? [2]
[4] Je kan natuurlijk ook stemmen op een persoon die het minst collectivistisch is. Mijn doel is het om uiterlijk over 7 jaar op de lijst van de VVD te staan en als ik (met voorkeurstemmen?) in de kamer kom om een sterk libertarisch/klassiek liberaal beleid na te streven.
Dus hopelijk kan ik tegen die tijd op jullie steun rekenen 😉
P.S.
Op dit moment maak ik mij in de (landelijke) partijcommissie Onderwijs en Jeugd van de VVD al sterk voor de privatisering van het onderwijs.
flauwekullisering heet dat.
De misdaad tiert welig, de oplossingsgraad voor misdrijven is erbarmelijk laag, de politie heeft ’te weinig’ mankracht voor stalkers, auto’s branden in Amsterdam en Den Haag, maar er is wel genoeg geld voor onzin als dit. Ik denk dat politici een cursus prioriteiten stellen hard nodig heeft.
[6] Kijk, dat bedoel ik nu. En zo weet ik uit eerste hand dat jij niet de enige bent binnen de VVD die een klasiek liberaal beleid wil nastreven!
Mijn grote probleem met de VVD is dat de toplaag gewied moet worden alvorens de klasiek liberalen kunnen doordringen. Maar goed, dat terzijde.
Grote probleem met veel klasiek liberalen is dat ze (begrijpelijkerwijs) geen carriere in de politiek nastreven. En zo versterkt het effect zichzelf. Voor mij geldt hetzelfde.
[8] Het is niet (alleen) de politie; het zijn vooral hun bazen in de politiek.
Comments are closed.