Haha wat ik nou weer heb gezien, om je dood te schamen als Nederlander. Vroeger waren we bang voor Russische toestanden, nu beginnen we er al naar te verlangen…

Zat net even het nieuws op televisie te kijken bij gebrek aan beter. Eerst een scholierendemonstratie, waarbij minderjarige kindjes, die niet provoceerden of gevaarlijk of gewapend waren, in elkaar gemept werden door agenten met lange wapenstokken. Stoere jongens hoor, tegen ongewapende minderjarige meisjes. Hitler mocht willen dat zijn SS’ers zo weinig mededogen kenden…

Even later een demonstratie in Rusland, waar betogers door vijf man sterk gegrepen werden, maar wel pijnloos…
Gary, ouwe schaakkampioen, het ga je goed. Bij ons in Nederland was je waarschijnlijk al te grazen genomen door een geflipte milieu activist.

Nee, als in Amsterdam jongeren het politiebureau molesteren met stenen, dan mogen er geen harde acties worden ondernomen, want dat werkt radicalisme in de hand, maar als jongeren vreedzaam [niet overal, dat geef ik toe, maar staat los van elkaar] demonstreren, krijgen ze met de lange wapenstok ervan langs.

De politie is je beste vriend he? Iedereen is gelijk, maar anderen zijn net wat gelijker…

11 REACTIES

 1. Aangezien ik mij als anarcho-kapitalist niet als Medelander kwalificeer, doet het mij genoegen je te kunnen mededelen dat de nationalistische schaamte aan mij voorbij gaat. Wat niet wegneemt dat de slechter-dan-Russische toestanden ook in Rooibos-city op andere manieren zijn te zien, getuige de pathetische fiets’taxi’s’ ter plaatse. En wat te denken van een tarief van 55 euri’s voor een ritje sjithol-hotel centrum Rooibosdorp. Schandalig, en ook iets om je voor te schamen als je jezelf als Nederlander kwalificeert. Blij dat ik er niet bijhoor.

 2. Laat dan maar eens zien hoe het dan wel kan of zou moeten.

  Minder vragen voor je geleverde arbeid?
  Meer liefdadigheid t.o. een ander omdat alles al zo duur is en je niet krijgt wat je verwacht?
  Beter; koop een eiland en sticht je eigen ideale democratische-socialistische dictatuur.

 3. Ik vond het ook wel enigzins beschamend hoe de scholieren geslagen werden door de politie.

  Dit kwam mij toch wel over als overdreven geweld vanuit de sterke arm.

 4. Sommige scholieren zullen nu toch anders tegen de Staat aankijken.
  Dat is dan weer een pluspunt.

 5. Ben blij dat de politie hard optrad tegen dit slopende en intimiderende tuig.

  Mag hopen dat nu eens duidelijk wordt dat de lijn die gevolgd wordt door de Hoofdstedelijke driehoek niet maatgevend kan en mag zijn voor de rest van Nederland.

 6. [5]

  Ben blij dat de politie hard optrad tegen dit slopende en intimiderende tuig.

  Klopt, het is alleen tekenend dat hard optreden wél gebeurt bij luie scholieren maar niet tegen riffers die auto’s in de fik steken.
  Erg selectief dus!
  Maar ja; discriminatie en uitpersen van hardwerkend autochtoon én allochtoon NL is door dit kabinet tot een nieuwe kunst verheven.

  Mag hopen dat nu eens duidelijk wordt dat de lijn die gevolgd wordt door de Hoofdstedelijke driehoek niet maatgevend kan en mag zijn voor de rest van Nederland.

  Dat is het helaas wel want we hebben te maken met een echt randstadkabinet. De optredende politie zal dan ook een stevige uitbrander te wachten staan.

 7. ik zie paralellen (schrijf ik dit wel goed?) met de zestiger jaren. het is een weerkerend gegeven dat maatschappelijke protesten vanuit de kunstenaars- en/of scholierwereld komen. de gevestigde orde wentelt zich in zelfvergenoegdzaamheid, zoals altijd. nu zelfs een slap aftreksel van studentenoproer al wordt betiteld als ongewenst (dominee bakellende) weet ik zeker dat dit en vorige kabinetten geen antwoord heeft op de problemen van de huidige samenleving. dus…. weg ermee, in het uiterste geval niet-vreedzaam. de democratie wordt in sneltreintempo tenietgedaan en een soort neo-communisme sluipt al binnen via nieuwe wetgeving.

 8. [6] Ik had beter kunnen formuleren; ik hoop dat de politie optreed tegen al het slopende en intimiderende tuig.

  En ik ben ook naar de gevolgen van dit polite optreden.

 9. Ik moet wel lachen met die artikelen in de westerse media over de vermeende dictatuur van Putin. Het blijkt dat 80% van het Russische volk Putin steunt. Dat steekt schril af bij de 30% Nederlanders die Balkenende steunt. Als we het toch over dictatuur hebben kan dit regime er ook wat van. Zijn we het EU-grondwetbedrog vergeten?

 10. een mooie les voor ze. Ze demonstreerden immers voor goedkoop onderwijs. Ze willen belastinggeld hebben om hun opleiding te subsidieeren. Ze willen overheidsgeweld tegen belastingbetalers zien omdat ze niet in zich zelf willen investeren.
  Een praktijkles overheidsgeweld kregen ze gelijk. En zo is het met iedereen die geweld vraagt van de overheid tegen anderen…. er komt een moment dat het geweld zich tegen jouw richt. Vandaag denk je:gelukkig ben ik geen jood of geen moslim, morgen regenen de bommen op je huis.

 11. [9] Dat is ook wel eenvoudiger als je de media helemaal in je zak hebt zitten en het geweldspparaat helemaal onder controle heeft

Comments are closed.