De overheid vindt dat ze die 400.000 over heeft uit de gevorderde belastingen en gaat die nu maar uitgeven aan een eerste studie over de Olympische Spelen in 2028.

Zou u ze ook daaraan uitgeven?
Ik niet. Ik weet wel minstens 20 betere bestedingen.

Natuurlijk is het leuk om te proberen de Olympische Spelen van een bepaald jaar naar Nederland te trekken. Men beweert zelfs dat dat goed is voor de economie. Al moet je dan wel bekijken voor welke economie ten voordele van wie. Van al die mensen die daar nu voor betalen? Dat betwijfel ik.

Toch is de reactie in het algemeen nogal positief over deze besteding. Ik weet niet of dat vooral komt van mensen die er niet voor betalen?

Ik vind het ook wel leuk om die Olympische Spelen aan te trekken, maar zou nooit mijn 400.000 euro daar aan besteden. Of ze nu van mijzelf zijn, of dat ik de verantwoordelijke beheerder van dat geld was.
Om allerlei redenen:
Een groot deel van de betalers zal er nooit van kunnen genieten. Tegen die tijd zijn ze al lang dood.
Er zijn op dit moment zoveel acute reële noden, dat ik die maar eerst eens zou lenigen.
Ook kun je gegarandeerd zeggen dat die 400.000 slechts een begin zijn en x keer vermenigvuldigd moeten worden.
En nu de belangrijkste, het is gestolen geld van anderen dat je behoort terug te geven.

En als je nu toch wat aan die spelen zou willen doen?
Richt dan een zaak op en geeft aandelen uit. Zie die 400.000 euro op vrijwillige basis bij elkaar te krijgen en als het een succes wordt, keer dividend uit. Het is een bedrag dat voor een paar bedrijven een fluitje van een cent is.
Dan ben je op een morele, vrijwillige basis bezig en kun je zelfs de belastingen voor iedereen evenredig verlagen met het geld dat kennelijk over is.

Of is het zelfs niet over? Ik dacht eigenlijk dat er een tekort was? Of worden we weer belazerd?

8 REACTIES

 1. De onvrijwillige aandeelhouders annex crediteuren van ‘BV Nederland’ of beter gezegd de leden-crediteuren van de vereniging zonder winstoogmerk Nederland wordt inderdaad niks gevraagd, ze moeten maar ja en amen zeggen.

  Uiteraard is het wel zo, dat e.e.a. ter meerdere eer en glorie van de soosjalistiese heilstaat wordt georganiseerd. Het is een enorme stimulans om nieuwe sportbastions uit de grond te stampen, al dan niet in een publiek-private samenwerking. Fascisme pur-sang, Hitler zou er blij mee zijn.

  http://www.vrijspreker.nl/v

 2. Sport is waanzin!! Geef het volk zijn spelen en de heren mogen ongelimiteerd jatten en roven onder het mom van: "….alles voor de sport!" Grote stadions worden er gebouwd, hele colosseums waar stad, dorp, natuur, land en mensen voor moeten wijken! En het geld voor deze gigantische en zinloze investeringen worden betaald met geld van jou en mij! Mij hoor je niet roepen dat sport moet! Wil je sport dan betaal je er ook maar voor, maar gelieve van je eigen centen!!

  In Barcelona werden 1992 straten ‘schoongeveegd’ omdat de zwervers op straat niet leuk complementeerden met de achtergrond van de sportkrankzinnigen en de Olympische hoerenbusiness.

  Misschien dat in het jaar 2028 de Olympische spelen op delen van de gesmolten Zuidpool kunnen worden gehouden, Nl staat dan reeds onder water! Ja toch? Hoop ik! Mochten, en de Heilige behoede ons, de spelen in NL plaats vinden dan hoop ik dat ik niet meer leef of op z’n minst dement ben!

  http://www.cmo.nl/pe/pe24/p

 3. Tja, wat te doen met een "overschot" als je nog een staatsschuld hebt?
  Nou in elk geval geen brood en (Olympische) spelen voor het volk mee organiseren.

 4. Naar goed Socialistisch gebruik is het organiseren van de Olympische spelen erg belangrijk. Het grote Socialistische voorbeeld heeft in 1936 al laten zien hoe het moet.

  Maar ook sporters zijn heel belangrijk voor promotie van de socialistische heilstaat. Wederom naar goed socialistisch voorbeeld, de DDR, hebben wij ook onze eigen topsporters die in het ‘leger’ zitten, en dus door ons allemaal betaald worden.
  Zie http://www.defensietopsport

 5. http://www.foreignpolicy.co

  "If you look at recent host countries, the Olympic effect was negligible at best. There isn’t much of a long-term tourism uptick; both Japan in 1998 and the United States in 2002 experienced no increase in international travel before, during, or after hosting the Winter Olympics. The Summer Games, on the other hand, can provide a small economic boost. Australia and Greece enjoyed an investment spike of more than 100 percent when they hosted in Sydney in 2000 and Athens in 2004, mostly because of increased outlays in infrastructure, retail, and entertainment ahead of the games. But foreign investment dipped again the following year. And these marginal spikes weren’t enough to improve a country’s overall ranking in the index. Greece, in fact, has dropped steadily in the rankings every year."

 6. wat maakt die 400.000 eurotjes nou uit als 96% van alle belastingen ergens anders heen gaan dan waar het heen zouden moeten gaan. wij met zijn allen zijn niet de maaschappij. het woord zelf heeft al geen betekenis. we zijn batterijen

 7. De ministers Koenders en Van der Hoeven hebben sinds het aantreden van het kabinet onder hun eigen naam het meeste belastinggeld uitgegeven. Belastingbetalers.nl heeft zonder enige moeite vijf juichende persberichten van beide bewindspersonen gevonden. “Koenders geeft 40 miljoen aan Ghana.” “Van der Hoeven geeft bedrijven en scholen 50 miljoen euro.”

  ik zou ze maar aan deze mensen geven, want als ik ze had zou ik voetballen willen verbieden, en daar alles aan besteden om van dat gerommel af te komen.

 8. nachtwaker

  Leve de scheiding van Sport -en Staat !

  De Olympische Spelen in 1984 in L.A. ,
  gaf het goede (private)voorbeeld.

  Bijna een kwart eeuw later -na debacle
  van Ed v.Thijn(toen burgemeester Amst)
  ,om de spelen "binnen te krijgen",..
  ,gaan "we *" het opnieuw proberen ,met
  400.000 euro(?) staatsinterventie !

  " We*" =Betalende staatswinkelnering- burgers ,met of zonder zitplaats!

Comments are closed.