Een zwaluw maakt nog geen zomer maar is toch wel een hoopgevende aanwijzing. Zo is onlangs de Christen Stalinistische (CU) wethouder Lambers (Twenteland) na 7 jaar afgetreden vanwege de “verharding van de maatschappij”.

Door die verharding zou hij steeds vaker beschuldigingen, verwensing en zelfs bedreigingen naar zijn hoofd krijgen en dat heeft hem de werkvreugde zodanig ontnomen dat hij er mee kapt. Hij zou altijd naar eer en geweten zijn “werk” hebben gedaan en voelt zich onheus bejegend.

Toch wel frappant dat de bevolking dat zegenrijke werk niet als zodanig onderkent en het meer als hinderlijke overlast ervaart, vandaar die scheldpartijen neem ik aan maar dat zal wel aan het onbegrip van het domme stemvee liggen, die mensen weten immers nooit wat goed voor ze is want daar hebben ze juist broodpolitici voor nodig.

Ik denk eerder dat men steeds meer door begint te krijgen dat de overheid in de huidige vorm geen enkele toegevoegde waarde heeft voor wat dan ook en dat beroepspolitici en ambtenaren niet de oplossing zijn voor problemen maar eerder de oorzaak en dat die juist met man en macht bezig zijn om uit puur behoud van hun nutteloze uitvreterbaantjes chaos aan te jagen en in stand te houden terwijl deze verkapte werkloosheid met afgeperst en gestolen geld (belastingen) wordt gefinancierd.

Een goed teken dat die wethouder zodanig is geïntimideerd dat hij aan zijn stutten trekt, weg ermee en opgerot zou ik zeggen: met pek & veren de stad uit. Hopelijk gaat hij nu op zoek naar een echte baan in het bedrijfsleven al vrees ik dat hij eerder via zijn partijconnecties een ander nutteloos parasietenbaantje bij de een of andere overbodige staatsinstantie zal weten te ritselen.

Wie volgt, Balkenende misschien ?

6 REACTIES

 1. Het is dat naar ‘eer en geweten’ dat aan de basis ligt van veel zogenaamd ‘zegenrijke arbeid’. Veel politici en hun aanhang denken dat alles wat ze willen ‘goed bedoeld’ is. Dat de weg naar de hel daarmee geplaveid is, zijn ze – zeker voor een CU’er schandalig – kennelijk vergeten. Gelukkig blijken er burgers te zijn die deze vorm van intimidatie op gepaste wijze hebben beantwoord.
  Ik denk dat dit wel de eerste zwaluw is die een voorbode is van de zomer. Al zal dat niet van een leien dakje gaan.
  Voor geinteresseerden: houd Leiden de komende maanden in de gaten. Hier hebben we massaal in een referendum tegen een bij voorbaat nutteloze en hele dure OV-verbinding gestemd (de Rijn Gouw Lijn). De provincie wil nu bestuursdwang gaan gebruiken om dat verleisgevende ding dwars door de Leidse binnenstad te laten aanleggen. De Ombudsman heeft (gisteren bij Nova) de provincie al gewaarschuwd. In Leiden bereiden wij ons voor op een nieuw Leids Ontzet. Het gemeentebestuur dat het ondanks het referendum toch op een accoordje wilde gooien met de provincie, is inmiddels gevallen. We slijpen hier inmiddels de hellebaarden om ook een stel provinciebestuurders in hun val mee te sleuren.

 2. [1]
  ‘Voor geinteresseerden: houd Leiden de komende maanden in de gaten.’

  ’t Is een mooi teringzoooitje hè. En het mooiste is dat de hooggeachte gemeenteraadsleden dit voledig aan hun eigen acties te danken hebben. Ze doen nu ook allemaal vreselijk hun best om door middel van een onderlinge consensus tot een politieke oplossing te komen. Maar als iedere libertarisch geïnteresseerde nu een beetje zijn best blijft doen om het teringzooitje in stand te houden dan … nu ja, dan blijft het in ieder geval leuk.

 3. [4]
  Ik zit helemaaal niet te sombermansen joh.
  Sterker nog, elke keer als er in het plaatselijke nieuws weer een berichtje komt over het bestuurlijke rotzooitje wat dat RijnGouweLijn-gedoe geworden is zit ik weer met een enorme smile op mijn gezicht. De ‘weledelgeleerde’ dames en heren leidse politici hebben zichzelf vreselijk voor het blok gezet. Veel beter had je het als libertariër niet voor elkaar kunnen krijgen. Of zoals dhr. Brenninkmeijer het op NOVA (met Leiden als voobeeld)benoemde: "We zien dat er op dit moment een behoorlijke erosie is van de politiek." Dat zou ik wel zeggen ja. Ondertussen heeft geen enkele partij in de gemeenteraad nog de geloofwaardigheid voor de normale burgers als waarmee ze begonnen waren. Het enige dat nu nog van libertarisch belang is, is om deze bestuurlijke klucht zo lang als mogelijk te rekken.

  Uiteindelijk zal er vast wel een of ander partijpolitiek geïnspireerd compromis komen, maar ondertussen staat het hele zooitje mooi voor lul. En dat is winst.

 4. Die tram lijkt mij knap overbodig en veel te groot voor de Leidse binnenstad. Een tijdje geleden was ik op het station van Alphen en zag zo’n ding vertrekken richting Gouda, 5 minuten voordat de stoptrein vertrok. De tram zat vol (wat een succes he?) de trein was leeg. Het oogde als een triest staaltje planeconomie, en kwam over als de boel manipuleren ten gunste van deze nepmetro.

Comments are closed.