We hebben al een paar weken niets van voorganger en mister Piet-Hein Donner mogen vernemen, maar zijn geest waart nog wel door het land.

Na de socialistische Christen Unie van aartscollectivist André Rouvout, misbruikt CNV leider zijn positie nu ook om de PVV aan te vallen. Terpstra als leider van een vakbond, die nota bene als één van de weinigen mogen meedoen met de onderhandelingen over de CAO; (voor niet-ingewijden is dit een corporatistische monstrositeit daterend uit een verzuild verleden).

Ik was altijd in de veronderstelling dat vakbondsleiders zich als arbeidersvertegenwoordigers alleen bezig moesten houden met onderhandelingen ten behoeve van hun leden. Nu weet ik niet hoeveel aanhang er is onder CNV’ers voor de PVV, maar dat zullen er wel wat zijn denk ik. Dus een vakbond schoffeert een aantal van haar leden om zich te profileren als een politieke beweging. Nu blijkt tevens dat Terpstra lid is van het CDA.

Dit maakt het daarom duidelijk dat ‘christenen’ als Donner, Rouvout en Terpstra in feite geen christenen zijn, maar anti-christen, want in het christendom is namelijk alles gebaseerd op vrijwilligheid en niets op dwang, wat het in mijn ogen één van de meest acceptabele religies maakt. Daarin past natuurlijk geen CAO of CAO-onderhandelingen met de overheid of deelname aan een politieke partij die wetten en regels aanneemt, welke vervolgens voor het gehele volk gelden en met geweld worden opgelegd, christenen en niet-christenen incluis.

Bovendien als men kritiek heeft op een politieke partij, dan moet men dit doen vanuit een politieke beweging en niet zo goedkoop als vanuit een monopolistische vakbond, die het geld verwerft van haar nietsvermoedende leden.

Dus Donner, Rouvout en Terpstra, als jullie willen prediken blijf dan in jullie kerk voor je steeds verder slinkende gemeenschap, maar val de rest van Nederland niet lastig met jullie benepen prietpraat en jullie dictatoriale inslag.

www.trouw.nl/deverdieping/p…

43 REACTIES

 1. Door een pakt te sluiten met de koran hebben de "christelijke" regeringspartijen de satan als hartsvriend omarmd.

  Dit vreselijk handboek geld voor een islamiet als grondwet en hij leeft daaruit.
  De westerse grondwetten zijn voor hem belachlijk. Dit geld ook voor de universele rechten van de mens. Die worden door de koran bespot en vertrapt.

  Dat een islamiet hierdoor direct lid is van een terroristische organisatie behoeft geen verdere uitleg.

  Wie pakt eindelijk met deze wettige gronden, de vervloekte islamiet aan?

 2. Helemaal geen Amen.
  Artikelschrijver vergist zich danig. Terpstra is zeker al twee jaar geen vakbondsleider meer maar voorzitter van de HBO-raad. René Paas is het huidige gezicht van het CNV.

  Dat je je ergert ok, maar nu maak je je voor de hele natie te schande, Albert, aangezien je link op nu.nl staat, wat toch voor velen een startpagina is

 3. Helemaal geen Amen.
  Artikelschrijver vergist zich danig. Terpstra is zeker al twee jaar geen vakbondsleider meer maar voorzitter van de HBO-raad. René Paas is het huidige gezicht van het CNV.

  Dat je je ergert ok, maar nu maak je je voor de hele natie te schande, Albert, aangezien je link op nu.nl staat, wat toch voor velen een startpagina is

 4. Hadden "niet-vakbondsleden" niet ook net zoveel voordeel bij een nieuwe CAO, terwijl zij geen contributie betalen.
  Dit even terzijde.

 5. Doekle Terpstra is een naieveling, en die Wilders is een schreeuwer. Beide neem ik niet serieus.

 6. [2] Frans Jansen,

  welk geloofsboek dan ook, ze staan allemaal vol met wreedheden, bijbel incluis. Het was God zelf die in bijbel stelde dat hij " een wraakzuchtige God " is. Ook dezelfde die tijdens de terugtocht uit Egypte gewoon genocide beval. Het is net hoe je een boek uitlegt. Als je zoekt vind je in de bijbel net zulke onzinnige teksten als in de koran. Als jij voorstaat om de koran te verbieden, wees dan consequent en sta dan ook voor de bijbel te verbieden. Er is ook gemoord, gemarteld (brandstapels) en dergelijke uit naam van de bijbel.

 7. Als je God geen bal aan vindt, waarom schop je er dan tegen? Het doet je blijkbaar nogal wat als je zoveel energie steekt in die frustratie dat je God niet kent. Snap het nou eens, leer het doel van je bestaan kennen in Hem!

 8. Het is inderdaad jammer dat de schrijver niet even heeft gegoogled als voorbereiding. (http://nl.wikipedia.org/wik…)

  Ook is het allang bekend dat Terpstra CDA’er is, net zoals zijn opvolger Paas.

  Hij maakt echter wel een punt dat Terpstra nogal vreemd bezig is. Een buitenparlementaire actiegroep op één persoon is natuurlijk absurd. Dat hij en vele anderen dit niet in zien, toont maar weer is aan hoever zij van de realiteit afstaan

 9. De bijbel of de koran zie ik als alle andere boeken, met één verschil; beide boeken hebben miljoenen fans die bereidt zijn ER VOOR te sterven!! Maar verbieden is dom, want alles wat verboden is smaakt het PLEBS tien keer beter!
  TOESTAAN, het ze door de STROT douwen, tot vervelends aan toe IEDEREEN EN ALLES met een bijbel of de koran om de oren slaan!! Met de boeken bij de deuren van de NL kerken en gebedsruimten gaan staan, dagelijks bij ieder huishouden aanbellen en stalken met de GROTE BOEKEN DER AARDE, billboards links en rechts van de straat, waarop staat dat Jezus en Allah je redden!! Echt HOORNDOL moeten ze ervan worden! Misschien werkt zoiets beter???[

  Of moeten we allemaal naar Harry Potter luisteren en is Potter de oplossing voor de mensheid!?
  Gebedsruimtes voor Potter! Roepen dat Potter de waarheid is! Leer de geboden van Potter! Allemaal verplicht Potter lezen op school en werk! Verplicht Potterkleding dragen!
  Eén verkeerd woord over Potter en de vijand wordt overhoop gestoken, in naam van Potter en de Potter hemel!!
  [7]

 10. [8] Helemaal mee eens. Er zijn veel mensen die zeggen niet in God te geloven, maar ze geven Hem wel overal de schuld van. En dat begrijp ik niet…Zolang men niet de moeite neemt om de Bijbel te lezen en daardoor God te leren kennen, zal men nooit weten waarvoor wij hier op aarde zijn.

 11. Waarom zeg je niet gewoon wat je wil? Je doet een beetje sneaky! Ga jij eens even een kerk oprichten in één of ander Islamstaat! Eens kijken hoe ze daar over God denken?

  Verbeter de wereld en begin bij jezelf!?
  Daar ben ik geen HERSENSPOELENDE INSTITUUT bij nodig! [8]

 12. [10] Je bedoelt de poten onder hun stoel wegzagen als ik het goed heb begrepen.

 13. De schrijver van Antichristen geeft een sterk staaltje van ongecontroleerd brallen van wat de goegemeente vind van het christendom. Het stuk getuigt juist van weinig verdieping(!!) door zo iets dergelijks neer te schrijven. Jammer!

  En over dwang gesproken, wie voert hier dwang uit over wie?

 14. [3] Mijn excuses hiervoor, Johanna, maar het is ronduit een schande dat iemand van het kaliber van Doekle Terpstra tot zoiets in staat is. Hij mag dan geen vakbondsleider meer zijn, maar dat maakt hem niet minder een schuldig. Ook zie ik het CNV en René Paas hier geen afstand van nemen. De enige die zich hier te schande maakt voor de natie is Terprstra, die zich inlaat met verschrikkelijke totalitaire instituten.

 15. In het Christendom alles op vrijwilligheid?

  Pardon, maar het Christendom is alles behalve een vredelievende religie, evenals vele andere. In het gehele boek staan voorbeelden geweldadigheden en een afgrijselijke bloeddorstige God, waarvoor je flink te vrezen hebt. Ik kan dan ook zeggen dat de God in, met name, het Oude Testament niet de werkelijke is, maar Satan himself.

  Het nieuwe testament heeft betrekking op de werkelijke, maar helaas is deze flink gemanipuleerd s.q herschreven in opdracht van bepaalde autoriteiten, waarmee dan ook voordeel behaald werd.

  Zie Ezra 7:23-24 en Romeinen 13:1-7.
  Mocht iemand nog meer verwijzingen willen. Ik heb ze.

  In dat opzicht volgt Rouvout gewoon het Christendom op. "de autoriteiten hebben altijd gelijk en staan in dienst van God. Zij hoeven geen belastingen te betalen en behoeven geen tegenstand te verwachten de bevolking, welke indien wel, terecht neergeslagen dienen te worden. –> Ezra en Romeinen

 16. Jullie hebben dus blijkbaar ALLEMAAL de Bijbel neit gelezen?? Man oo Man..!! Wat daar in staat? |De dagboeken van Dutroux zijn daar nix bij vergeleken?? Dat zijn nog Donald Duck-stories vergeleken bij de Bijbel!? De bijbel in het kort: Wein, Weiber, Gesang, Inteelt, Incest, Geweld , Moord und Doodslag!!

  En nu worden we overwegend geregeert door Mongolen (CDA, CU) die in deze onbewezen, impertinente, abjecte, archaisische, KOTSwaardige LOELKOEK geleuven ook nog!!

 17. Verlies je hier niet even uit het oog dat Terpstra geen vakbondsleider meer is maar die baan heeft ingeruild voor een pluche zetel in het onderwijs? Hij hoeft darom niet langer de taal van de vakbond te spreken. Je gebruikt in je aanval op hem dus oneigenlijke argumenten.

  Dat alles even los van het feit dat hij verraad pleegde aan zijn achterban, maar hij is niet de eerste vakbondsbestuurder die op deze wijze zichzelf omhoog heeft gewerkt ten koste van de arbeider.

 18. [5] Nee. Sommigen wel, velen niet. Door de vakbonden, die slechts een klein deel van de werknemers vertegenwoordigen, krijgen velen geen toegang tot de arbeidsmarkt. Dat betreft dan met name laaggeschoolden en heeft o.a. te maken met minimumloon en ontslagbescherming.

 19. [3] Je hebt natuurlijk helemaal gelijk, en de daarop gebaseerde argumenten lijken nu oneigenlijk. Toch zijn ze nog wel degelijk geldig, want net als Kok destijds (en eigenlijk alle linkse lutsers) toont Terpstra hier aan geen principes te hebben. Zodra ze van (overheids-) functie wisselen zijn al hun zo gepassioneerd verkondigde ‘opvattingen’ ineens verdwenen, om plaats te maken voor wat hen in de nieuwe functie beter uitkomt.

  Deze lieden hebben nog nooit voor iemand anders iets willen bereiken dan voor zichzelf. Dat ze bij hun pogingen daartoe bepaalde groepen wijsmaken voor hun belangen op te komen is gewoon een leugen, want zodra die belangen niet meer in het verlengde van de eigen ambitie liggen spelen deze geen rol meer.

  Deze subsidieslurpers, die nog nooit in hun leven één dag eerlijk en moreel verantwoord werk hebben gedaan, behoren tot de verwerpelijkste elementen van de maatschappij. Hun nuttige bijdrage is uitsluitend met negatieve cijfers aan te duiden.

 20. Terpstra is gister volgens de krant de gehele dag bezig geweest om een en ander in goede banen te leiden. Is dat met behoud van zijn salaris bij de H.B.O. raad?

 21. [11] Aanhangers van een geloof dat in 20 eeuwen zijn aanhangers heeft geinspireerd miljoenen mensen te vermoorden (in naam van dat geloof!), zouden – geheel in de oorspronkelijke christelijke traditie – enige bescheidenheid aan de dag mogen leggen als zij niet-gelovigen menen te moeten berispen.
  Daarbij heb ik de Bijbel wel gelezen en geef ik God nergens de schuld van, aangezien hij niet bestaat, maar let ik wel op zijn aanhangers, juist vanwege de inhoud van dit boek, zowel het Oude als het Nieuwe Testament. Hoe vredelievend de huidige christenen heden ten dage ook menen te zijn, ze blijven aanhangers van een levensbeschouwing die alleen onder druk van de politiek (lees leger, politie) hun machtsmiddelen is afgenomen, waardoor ze de afgelopen anderhalve eeuw (m.u.v. Noord-Ierland) niet meer fysiek in staat waren hun geloof aan anderen op te dringen.
  Gelovigen raad ik trouwens aan om bijvoorbeeld ‘De ongelooflijke slechtheid van het opperwezen’ van Karel van het Reve eens te lezen. Of is het lezen van andere visies niet echt de gewoonte in gelovigenland?

 22. [11] Wat ik nog vergat: als God almachtig is (ervan uitgaande dat hij bestaat), dan is hij medeschuldig aan het kwaad in de wereld. Als echter de duivel het kwaad veroorzaakt, dan is god óf niet almachtig of staat hij in zijn almacht het kwaad toe, hetgeen hem medeverantwoordelijk maakt. In beide gevallen zie ik niet in waarom ik in een god zou moeten geloven. In het eerste geval: waarom een niet almachtige god vereren? In het tweede geval: waarom een kwaadaardige god vereren?

 23. Ik heb een paar van de reacties gelezen. Triest dat enkele volwassenen grof taal gebruiken.
  Persoonlijk bemoei ik mij niet met de politiek.Ik verdiep mij erniet in. Waarom ik reageer is omtrent enkele uitlatingen over de Bijbel. De Bijbel is Godswoord en het blijft tot in alle eeuwigheid. Hij blijft de maker en de schepper van het heelal. Als men het wel of niet wilt accepteren. De Bijbel is de leidraad voor elk mens op deze aarde. Het is persoonlijk aan u als u het wilt accepteren of niet. Een ieder is voor zichzelf verantwoordelijk. Het christelijke geloof dwingt niet. Alleen wordt het evangelie overgebracht aan de mensen. Een ieder hoort het te weten dat er een schepper is. Het ligt aan u als u het wilt horen en de keuze wilt maken. Hij is de bron van het leven. Weest u elke dag blij dat u het daglicht mag zien. Dank aan Hem. Dat u ook met de politiek bezig mag zijn en ook de mensen die ervoor gebruikt worden. Alles over de dingen die zich plaats vinden in de maatschappij staat in de Bijbel. God heeft het eerste en het laatste woord. Andre Rouvoet had gesproken op een seminar waar ik persoonlijk aanwezig was. Positief dat een christen in de kamer aanwezig is. Het christendom mag geen geweld gebruiken. God is liefde.
  Godswoord is niet om te discusieren.
  Godszegen voor Andre Rouvoet, Donner en Terpstra.

  Reageerders succes ik wens jullie positieve en opbouwende reacties toe. SJALOM

Comments are closed.