Morgen gaat onze gristelijke premier, Jan Peter Balkenende, in Lissabon het laatste restje soevereiniteit van Nederland weggeven aan de EU. Hij vindt dat hij daar recht op heeft, want hij heeft de basis van het “Nee” uit 2005 succesvol weg weten te nemen: het liedje en het vlaggetje zijn uit het onleesbaar gemaakte verdrag gehaald. Niets is echter minder waar…

In NRC (sorry) vandaag de volgende kop: Duitsland wil toch vlag en volkslied in EU-verdrag

Op initiatief van Duitsland komt er in de bijlagen van het Europees Verdrag, het zogenoemde Hervormingsverdrag, toch een verwijzing naar de Europese vlag en het Europees volkslied.. Lees het artikel hier.

Het was te verwachten… Er dient zich nu echter een interessante vraag aan:
De Balkenbende houdt bij hoog en bij laag vol dat het nieuwe verdrag fundamenteel anders is, en dat het weghalen van liedje en vlaggetje “recht heeft gedaan” aan het nee van 2005. Als nu die twee symbooltjes er weer inkomen zijn deze uitspraken achterhaald en kunnen zelfs zij niet ontkennen dat het eerdere nee nog steeds van kracht is.

Desondanks gaat Balkenende tekenen…

19 REACTIES

 1. Niet te geloven!
  Hoe bestaat het.
  Dit slaat alles.
  Balkenende bedriegt het Nederlandse volk met shit-argumenten dat het liedje en het vlaggetje uit het verdrag zijn, en hij accepteert dat er een BIJLAGE komt waarin die symbooltjes via de achterdeur weer binnenkomen.
  Wist hij dat al vanaf het begin?

  Is er nu nog één Nederlander die de Hernoemde Grondwet accepteert?

  Waarschijnlijk zijn er enkelingen die wel willen protesteren maar niet weten hoe.
  Maar de meerderheid is al murw, apatisch, lethargisch: "Je kunt er toch niets aan doen; "ze" doen toch wat ze willen."

  Hoe dan ook, het minste wat iedereen kan doen iss deze leugen, dit bedrog door te vertellen aan iedereen die wil luisteren.

 2. Het lijkt er inderdaad op dat ze dit moeten hebben geweten. Het is driedubbel respectloos landverraad. Ik kan het niet geloven. Landverradende politici horen in de gevangenis en dienen eeuwig verbannen van politieke functies. Ik ken gerekend vanaf 1946 geen grotere landverrader dan Balkenende. Nee toch: Wouter Bos, gedeelde eerste plek? Misschien een leuke verkiezing op internet, grootste landverrader van het jaar?

 3. Op 12 December 1945 werd voormalig NSB-leider Anton Mussert ter dood veroordeeld. Nog geen half jaar ná de veroordeling werd Mussert, op 7 mei 1946, op de Waalsdorpervlakte te Den Haag gefusilleerd.

  Wat werd Mussert verweten? Naast hulpverlening aan de vijand en een aanslag op de grondwettige regering was het voornaamste verwijt aan hem dat hij "een poging Nederland onder vreemde heerschappij te brengen" zou hebben ondernomen.

  Soms zou je willen dat oude tijden weer herleven….

 4. [4] DOEN wij immers LETTERLIJK … want in 40-45 heeft men vooral geleerd hoe men "vriend" en vijand dient te liquideren … Vrrag het Fortuyn en Van Gogh maar, en er zijn ook veel kleinere slachtoffers gevallen, Boswachters en dat soort grut …

 5. De timing is echt fenomenaal: 5 voor 12.

  [2] Het doorvertellen heeft hetzelfde effect als bepaalde complottheorieën (9/11=Inside Job, FEMA-camps, Skull & Bones, etc) ter tafel brengen: je wordt zeer glazig aangekeken en het gespreksonderwerp wordt snel verschoven naar de zorgen van alledag: voetbal, kerstdiner, het weer…

 6. Maar voetbal is dan ook wel het aller, aller belangrijkst op deze planeet. Maar als ik de reacties lees bij Elsevier dan zijn er genoeg mensen die over dit onderwerp duidelijk een mening hebben. http://www.elsevier.nl/opin… [6]

 7. Ik mis nog een klein snorretje van het model uit de jaren 1940 – 1945 !

 8. Wij nederlanders pikken dit zomaar weer.
  wat doen we eraan,niets toch?
  en zo heeft de regering weer zijn zin.
  als we er niets tegen doen, dan blijft het zo.
  het wordt je dan gewoon door je strot geduid.

 9. SLAP en DOM/ ARTIKEL op NUJIJ IS DOOR REDACTIE NUJIJ VERWIJDERD:
  Ik zie net dit dit artikel (met nu 40 stemmen binnen 6 uut) door de redactie is verwijderd uit de lijst Best Gewaardeerde.

  Reden is onbekend.
  Kan alleen maar zijn dat de redactie oordeelt dat het artikel beter niet door nog meer mensen gelezen wordt.
  Het zou kunnen dat daar een redelijk feitelijk argument voor is. Maar dan zou het fair zijn om dat te vermelden. Dat is ook in het verleden nooit door de redactie genoemd. Zelfs niet het aantal lezers dat ook bang is dat meer mensen de feiten uit het artikel horen.

  Schrijver en plaatser blijven zitten met een naar gevoel in hun maag over de redactie die beter hoort te weten en te handelen.
  —————————

 10. Aan de ene kant is de EU practisch voor geldzaken, en regels over producten, concurrentie etc.etc. Maar aan de andere kant, politiek and machtsblokswijs gezien is het een ramp. Ten eerste het feit dat de EU officeel een goddeloze staat is, immers als je officieel niet in de documenten de naam God opneemt, betekent dat je niets van God noch van zijn geboden wilt weten, daar hadden we een uitdrukking voor: Zich storen aan God noch gebod. Duizenden atheistische bestuurders, nazaten van de Germanan, Batavieren en Kaninefaten, die niet willen weten van reinheid, orde en regelmaat, kuisheid, matigheid, lankmoedigheid, verdraagzaamheid, liefde jegens allen. Willem van Oranje zou zich in zijn graf omdraaien als hij de goddeloosheid in Nederland en daarbuiten ziet, 99% van de mensen die 100 jaar geleden leefden zouden zich in hun graf omdraaien als ze de hedendaagse goddeloze samenleving zien.

  Aan de andere kant dreigt de superstaat, maar het blijft zo dat Nederland aan de heidenen is overgeleverd als de Nederlanders zich niet bekeren. U zult zeggen geen geloof opdringen, prima, maar laat Nederland geen goddeloosheid opgedrongen krijgen van EU, en ook geen superstaat. Mijn Schild en Mijn Betrouwen is Hij, Mijn God en Heer. Nederland, let op uw Saeck.

 11. [12]

  Is Eric zonder armen en benen en geboren dattie zoooo van zijn god afhankelijk is …???

 12. Wat hadden we het met zijn allen goed kunnen hebben in Nederland.

  Maar de landverraders luisteren niet naar het volk of naar hun gezond verstand. Ze dromen van een toekomstige topfunctie binnen een internationale organisatie. En daar willen ze alles voor verkopen. Zelfs hun eigen land.

  Alles waar onze voorvaderen zolang en verbitterd voor gevochten hebben is door één generatie politici achteloos bij het vuilnis gegooid. Vaarwel Nederland!

 13. [12]
  "Aan de ene kant is de EU practisch voor geldzaken, en regels over producten, concurrentie etc.etc. Maar aan de andere kant, politiek and machtsblokswijs gezien is het een ramp"

  Jij slaat een spijker op zijn kop!
  Het eerste deel heeft te maken met een VRIJWILLIGE SAMENWERKING.
  Ongeveer in de EEG, de Europese Economische Gemeenschap was een samewerking. Iedere staat kon meedoen afspraken maken en grenzen en barrieres opheffen. Maar zijn inwoners konden niet politiek STEMMEN wat inwoners van andere staten MOETEN doen.

  Dit veranderde bij de EU. Dat is een POLITIEKE Unie waarin inwoners van Bulgarije en Griekenland gaan stemmen wat wij mogen of moeten doen.

  En nu, met het Verraad van Lissabon, kunnen we op bijna geen enkel punt meer een veto uitspreken.

  Dit principiele verschil begrijpen kennelijk hele massa’s Nederlanders niet.
  De meesten zijn zo goedgelovig dat ze alleen maar de economische voordelen van de samenwerking zien, en de politici maken dar gretig gebruik van.

  Bekijk, bestudeer wat er gebeurt. Wordt wakker. Dan zul je de macht van de politci zien, en er in de toekomst de zure vruchten van proeven.

 14. Lees ook:
  http://www.americanthinker….
  "With the signing of the Lisbon Treaty on December 13, 450 million people are now under a new, single government, called the European Union, headquartered in Brussels. Individual countries like Britain and France are yielding their national sovereignty to a new Über-nation. Without ever putting it to a vote of the people, the ruling classes of Europe have pushed through a constitution under the heading of a "treaty," because it was voted down in the form of a Constitution by the people of France and the Netherlands two years ago."

 15. En lees ook:
  http://www.brusselsjournal….
  "EU leaders gathered in Lisbon on Thursday to sign the new European Treaty, hoping to put two difficult years behind them after French and Dutch voters rejected the European constitution in 2005. By presenting the new agreement as less than a constitution, many European governments have been able to argue that it does not need to be presented to the electorates in referenda."
  en
  http://www.brusselsjournal….
  "Today the European Union leaders signed the Lisbon Treaty. This treaty gives the EU the constitutional form of a state. These are the ten most important things the Lisbon Treaty does:

  1. It establishes a legally new European Union in the constitutional form of a supranational European State.
  2. It empowers this new European Union to act as a State vis-a-vis other States and its own citizens.
  3. It makes us all citizens of this new European Union.
  4. To hide the enormity of the change, the same name – European Union – will be kept while the Lisbon Treaty changes fundamentally the legal and constitutional nature of the Union.
  5. It creates a Union Parliament for the Union’s new citizens.
  6. It creates a Cabinet Government of the new Union.
  7. It creates a new Union political President.
  8. It creates a civil rights code for the new Union’s citizens.
  9. It makes national Parliaments subordinate to the new Union.
  10. It gives the new Union self-empowerment powers."

 16. @Ik ben Wakker [1]:

  ik kots ervan als ik die vent al ziet! een hypocriet is het! Hij doet zich voor als een christenen maar pluk gewoon ons land kaal! Armen laat hij gewoon verhongeren!
  De zieken worden aan hun lot over gelaten! De AOW’ers die moeten nog langer gaan werken! armoede word nog erger en de rijken worden op handen gedragen!
  onrecht noem ik dat!

Comments are closed.