De eerste Amerikaanse “primary” is op dinsdag 8 januari in New Hampshire. De uitslag in NH is altijd belangrijk want die heeft invloed op staten die later hun primary houden.

Op het voorafgaande weekend is de conventie “Liberty Forum” van de “Free State Project”.

U kunt deze unieke gebeurtenis meebeleven.

Op de primery kiest de staat New Hampshire als eerste staat wie zij als presidentskandidaat naar voren willen schuiven.
En dit jaar is het superbelangrijk omdat daar zal blijken hoeveel aanhang de libertarier Ron Paul heeft.
Ron Paul is een spreker is op Liberty Forum.

Hieronder volg de complete uitnodiging met nog meer gegevens.
————–
Presidential Candidate Ron Paul to speak at Liberty Forum on January 6th, 2008

Dear FSP Participants and Friends,
Presidential candidate Ron Paul is a confirmed speaker at the Liberty Forum for Sunday January 6th, in Nashua, New Hampshire. He joins a 20+ list of “who’s who” in pro-liberty speakers. During the 3-day convention, activists will hear about the political action methods already being effectively employed in New Hampshire. Members of the Free State Project community will enjoy the chance to meet, socialize, and get a firsthand New Hampshire experience.

This is once in a lifetime opportunity. All the stars are aligned. Presidential primaries happen once every 4 years; the all-important New Hampshire primary is set for January 8th. Our Liberty Forum is by no coincidence the weekend immediately before the most hotly contested presidential primary in living history! This means that the primary will take place just 48 hours after the Liberty Forum. The Free State Project has over 500 participants already living in New Hampshire. We are anticipating 50% of attendees to be NH residents.
The Liberty Forum will have a direct impact on political mindset of New Hampshire in the primary.
This is the “perfect storm” – Free State Project, Liberty Forum and the New Hampshire Primary.

Presidential candidates are taking every opportunity to be seen in New Hampshire. The media is swarming into our state. Our country stands at a tipping point: a nudge in the right direction, at the right place, at the right time, will change history forever.
The right direction is freedom,
the key place is New Hampshire and the time is Jan 3rd though the 8th. The time has come for true patriots who love freedom to join together, to make our mark.

We need your help, so please do the following action items:
1) Register now for the Liberty Forum, and/or
2) Give generously to the FSP Chipin campaign, designed specifically to take maximum advantage of this once in a lifetime opportunity
I urge you to come to New Hampshire, as this State will become the beacon of liberty in our lifetime.
The FSP would like to welcome participants of Operation Live Free or Die (OLFOD). OLFOD members are converging on NH, in the days and weeks leading up to the NH primary to help campaign for Ron Paul. While the FSP does not specifically endorse any candidate, we recognize that the limited government views espoused by Dr. Paul are clearly in line with Project’s Statement of Intent.

Best regards,
Irena Goddard
president@freestateproject.org
—————————————–
En veel meer gegevens op www.freestateproject.org

13 REACTIES

 1. Irena Goddard is Russische, zoals Ayn Rand. Dat lees je zelfs in haar tekst:
  "This is once in a lifetime opportunity"
  bevat geen lidwoord voor once, en dat is typisch Russisch.

 2. Ik weet vrij weinig van de manier waarop in de vs de (voor)verkiezingen gaan, maar heeft iemand iets meer onderbouwing voor het feit waarom deze primary zo belangrijk is?

 3. [2] Belang van de NH Primary:
  Snel een paar puntjes:
  1. Het is de EERSTE primary. Die heeft altijd veel belangstelling van pers en andere belanghebbenden.
  "Deskundigen" trekken er soms conclusies uit voor het verloop en zelfs de einduitslag!!

  2. Dit is een grote test en kans voor de underdog Ron Paul die eerst helemaal geen kans leek te hebben, maar nu heel hard in opkomst is.

 4. [2]

  Volgens mij, ik doe als niet-Amerikaan ook maar een gok, mag niet iedereen stemmen bij primaries; alleen geregistreerde Republikeinen en Democraten. De winnaars van de primaries worden dus in praktijk door een kleine minderheid gekozen.

  De meeste Amerikanen houden zich evenveel bezig met politiek als Nederlanders. Amper dus. Velen kennen Ron Paul waarschijnlijk niet eens.

  Als zij Ron Paul zien winnen, dan creëert Paul meer naamsbekendheid en versterkt hij zijn positie bij de gemiddelde Amerikaan als legitieme kandidaat. Op dit moment zijn de meeste Amerikanen vooral voor de usual suspects; Hillary, Obama, Giuliani, Romney, enz.

  Ron Paul kan een winst wel gebruiken, want er is nog geen duidelijke favoriet opgestaan, zoals bvb Reagan.

  New Hampshire is door de aanwezigheid en immigratie van libertariërs waarschijnlijk overtegenwoordigd met Ron Paul supporters. Winst in New Hampshire behoort dus wellicht tot de mogelijkheden.

  Verlies — achter verliezende kandidaten als McCain of Thompson eindigen — zou weleens een extra nadelig effect op Paul’s campagne kunnen hebben.

 5. [4] "niet iedereen stemmen bij primaries"
  Ik dacht dat ook bij de "grote" verkiezingen je "geregistreerd? moet zijn. Klopt dat?

 6. [5] Wel als Amerikaans staatsburger, maar geen lid van een partij volgens mij.

 7. [7] Dat dacht ik inderdaad ook, maar de primary is dus met stemmen van Democraten erbij? Terwijl de eerste echte verkiezingen natuurlijk alleen republikeinen mogen stemmen op hun eigen kandidaten. Is het niet vreemd dat zo Democraten grote invloed hebben op de Republikeinse kandidaat?

 8. Als Ron Paul onder de weirdo kiezers in New Hampshire geen eens een deukje weet te maken, wordt tie voor goed ONTMASKERT als de waardeloze FAKER en politieke PARASIET dat tie is … (en dattie is geworden omdat hij voor zijn, zelf GEKOZEN, eigelijke beroep als vrouwenarts veels te "grote handen" had …}.

 9. [4] die zegt:

  "" … Volgens mij, ik doe als niet-Amerikaan ook maar een gok, mag niet iedereen stemmen bij primaries; alleen geregistreerde Republikeinen en Democraten. De winnaars van de primaries worden dus in praktijk door een kleine minderheid gekozen. ""

  In PRIMARIES kiezen uitsluitend GEREGISTREERDE partijleden HUN kandidaat voor de nominatie BINNEN hun partij … ANDEREN mogen NIET meedoen …. In dit geval dus uitsluitend gereistreerde Republikeinen en GEEN Democraten of Onafhankelijken ( wat de meeeeeste kiezers zijn, i.e 95%)

  Het is dus in feite NIETS meer dan een openbare POLL voor een wannabe PARTIJ kandidaat … Het enige potentieel belangrijke aspect ervan is, dat als gevolg de WINNENDE kandidaten daar dan overdreven claims op hun verkiesbaarheid baseren …

  Het beroerde voor Paul is dattie slechts wordt gesteund door de SUPER libertarische weirdos die, gezien het ingezamelde bedrag elk een TIENTJE voor hem hebben neergeteld. Biiiiig Deal !!!

Comments are closed.