De politiebonden ACP en ANPV roepen alle agenten op om vanaf woensdag geen bekeuringen uit te schrijven voor kleine overtredingen. De bonden vragen om tot en met de kerstdagen alleen een waarschuwing te geven. De bonden protesteren zo tegen de vastgelopen cao-onderhandelingen.

Tot zover Teletekst vandaag

Bravo, het begint te dagen bij de wetsdienaren.

Nu nog de administratieve afdelingen van het justitieel incasso bureau, de belastingdienst en de milieu inspectie en de ……en de …..Want die mogen wat mij betreft voor de komende 10 jaar solidair actie met de politie agenten gaan voeren.

Verder vind ik dat als de politiebonden oproepen tot het negeren van kleine overtredingen, dat dat natuurlijk ook heel goed moet worden opgevolgd door alle burgers!
ACTIE !ACTIE!

8 REACTIES

 1. Juich niet te vroeg. De quota voor de dienders zijn voor 2008 al vastgesteld. Zou het geen fantastische afknapper voor de staat zijn als wij met z,n allen 1 maand keurig alle regeltjes zouden gehoorzamen? 1 Maandje niet te hard rijden… 1 Maandje maar, en dan met zn allen. Oh zoete droom. Wat zal het veilig zijn langs de weg. En wat zullen ze balen in Den Haag….
  1 Maand geen inkomsten….

 2. het hierna volgende artikel op de site: ‘verlaag politie salarissen’, helpt natuurlijk ook: gaan ze nog langer staken….

 3. [1] Dan gaan alle maximum snelheden gewoon met 20, 30, 40 of 50% omlaag… Overtreden zul je!

 4. Kanttekening:
  ALS, ALS er een wet/regeling is, is het gewoon de taak van de politie die wet te handhaven.
  Daar zijn ze voor gehuurd!

  De huidige idiote situatie komt door de
  wetgevers!
  DAAR horen de protesten in eerste instantie thuis!

 5. [3] Overtreden maakt de overheid niets uit. Het gaat erom dat ze geld kunnen incasseren, voor "goede doelen", "idealen", of natuurlijk de eigen portemonnee danwel ego. Logica of eerlijkheid staan dan dus echt niet in de weg. Stel dat het lukt om alle Nederlanders zover te krijgen dat er een jaar lang geen boete uitgeschreven gaat worden, dan zal de politiek schaamteloos stellen dat er te weinig inkomsten zijn en dat dus een andere belasting hoger moet (uitgaven verminderen zal nooit gebeuren, het is altijd een eenrichtingsstraat: stoppen kan misschien, maar teruggaan kan nooit).

 6. Ach, gisteren nog bij de hollandse brug (A6). Een flitser NA de wegwerkzaamheden en een paar honderd meter VOOR het bord dat de snelheidsbeperking weer opheft. Goed dat ik altijd Kots-Spee-zakjes in de auto heb.
  Ondertussen is inmiddels op veel punten in nederland de maximum snelheid systematisch met 20km verlaagd, want inderdaad, overtreden ZAL je.

 7. [6] ben bang dat ik ook de pisang ben. Ik kom elke dag langs dat punt en kan je vertellen, zo net NA de wegwerkzaamheden rijdt bijna iedereen harder dan 70. Trouwens na 17 december is er volgens mij niet meer gecontroleerd op deze plek.

Comments are closed.