Hardwerkende Nederlanders hebben het land opgebouwd en krijgen nu als dank een fooi en een trap na, althans zo lijkt het wel te zijn. Er zijn ook goede en positieve dingen maar met dit onderwerp gaat het alleen over het “ financieel “ beleid, wat grote gevolgen heeft en nog meer onzekerheid zal veroorzaken.RED: Dit is een ingezonden noodkreet die we goed begrijpen kunnen, maar met alle conclusies van de schrijver zijn we het niet eens. Zie ook Naschrift van de Redactie.

De grens om in de armoede te geraken is bereikt.

Het lijkt alsof wij werken wij voor de hele wereld, en ons kapitaal wordt naar andere landen overgeheveld . Wat is ons probleem, en waarom accepteren wij dat onze inwoners en het land in armoede zal geraken, en waarom moeten wij nu alles betalen? Onbegrijpelijke zaken;

Onze portemonnee werd aangetast toen er gedacht werd een multiculturele samenleving te maken. De kosten van opvang van vluchtelingen en de daarbij komende investeringen en voorzieningen, Advocaten en Rechtszaken, hebben een vermogen gekost, en niet opgeleverd wat we gedacht hadden, en de inwoners draaien er voor op.

Daarna kwam het milieu onder de aandacht en worden wij gegijzeld met een “ Milieu Trend “ die zijn weerga niet kent. Op alles wat wij doen worden “milieuheffing” gezet, en van het geld worden in het buitenland oplossingen en administratief schuiven gedaan om aan de gestelde EU normen te voldoen, maar de gezochte oplossingen zijn financieel faliekante missers geweest, en hebben hier geen verbeteringen gebracht Wel heeft men bereikt dat de burgers hun best doen om het milieu te verbeteren en investeerden daar privé en zakelijk hun kapitaal in, wat betekent dat de burger zwaar belast is geworden.

Nu komen er de Polen, en dat heeft ook weer gevolgen ook voor het milieu , waar de maatschappij voor op zal draaien. Alle werknemers moeten zich op de werkplek kunnen identificeren en de werkgever moet een lijst met een bewijsstuk in zijn bezit hebben, en een administratie voeren; dat is eenvoudig te controleren. Ze moeten loonbelasting en premie betalen, en hoe zit het met ziektekosten verzekering en gebruik van lease auto, wie betaalt dat of zijn ze niet verzekerd en draaien wij er met elkaar voor op?

Als kinderen naar school gaan moeten ze ook ingeschreven worden, met een huisvesting adres met een bewijs dat ze ingeschreven staan bij de gemeente. Het budget van onderwijs is maar beperkt en hier is geen rekening mee gehouden, ze betalen niets; daar draait de overheid weer voor op. Scholen zitten met financiële tegenvallers en ruimte problemen en veel kinderen met een achterstand wat veel aandacht vraagt. Betekent dat de burger er weer voor opdraait!!

Polen die hier permanent willen blijven moeten woonruimte hebben, terwijl er al een wachtlijst voor ons is. Nu wil men versneld gaan bouwen, terwijl anderen soms jaren moeten wachten op een huisvesting of bouwvergunning. De staat moet weer betalen ,dus de burger moet weer inleveren.

Uitzendbureaus moeten verplicht worden een goede registratie en administratie bij te houden, en deze overleggen aan overheden.
Als er problemen met de buitenlandse werknemers komt zul je ze daar voor moeten kunnen aanspreken en laten betalen. Werken de mensen illegaal dan moet je het uitzendbureau alle verliespoten van de overheid laten betalen.

Er wordt gevraagd dat overheid aan de slag gaat om dit probleem op te lossen, wie betaalt dat want er zijn alleen al 100.000 Polen in ons land en dat geeft overlast en irritatie bij anderen. Malafide werkgevers en werknemers moet en kun je middels identificatie plicht aanpakken.

De veroorzaker van de problemen met buitenlandse werknemers, zijn de werkgevers.
Zij halen goedkope arbeidskrachten naar hier ,wat concurrerend is voor andere bedrijven en onze werknemers. Ze zullen als eer zelf moeten zorgen dat wij niet opdraaien voor hun handelswijze, en ook huisvesting moeten regelen, net als ze ook vaak vervoer regelen door lease auto’s ter beschikking te stellen.

Je moet het probleem bij de kern aanpakken en niet de burger er voor op laten draaien en de Groene revolutie gaan relativeren met de werkelijkheid zodat het hier leefbaar blijft..
————————————-
Ingezonden door Reiny
————————————–
NASCHRIFT RED: Het is niet juist dat:
“De veroorzaker van de problemen met buitenlandse werknemers, zijn de werkgevers.”
De werkgever/ondernemer wil producten/diensten leveren die de consument wil kopen. Daarvoor zoekt hij terecht de goedkoopste weg. Dat politici allerlei onzinnige regels en wetten verzinnen die het voor de ondernemer lastig maken, is alleen maar voor iedereen nadelig. Zoals de schrijver terecht stelt, maken die alles alleen maar duurder.

Dat buitenlandse werknemers “overlast” bezorgen wordt ook niet door de werkgever veroorzaakt. Het overgrote deel van die overlast wordt veroorzaakt door de aantrekkende werking van allerlei politieke verzorgingsstaat-goodies die buitenlanders zonder werk hierheen lokken.
De remedie is de verzorgingsstaat afschaffen, te beginnen met geen enkele subsidie aan vreemdelingen die er niet voor betaald hebben. En als tweede een lik-op-stuk beleid (straf) voor personen die overlast veroorzaken. Of dat buitenlanders of Nederlanders zijn, mag geen enkel verschil maken.

16 REACTIES

 1. Dit probleem van de "working poor" is overal in West Europa en de VS gaande. Ik ga uit van een vooropgezet plan om de vergrijzingsgolf door te komen. Door alles veel duurder te maken en te liegen over de inflatiecijfers wordt de koopkracht langzaam beetje bij beetje uitgehold. Daarbij gaat ook nog eens een keer ons pensioen naar de klote (met dank aan de euro en de EUSSR) waardoor je wel MOET doorwerken tot je 70e.
  Daarna natuurlijk wel zo snel mogelijk dood gaan en de Balkenendes en Grijpman Groeninks van deze wereld zijn tevreden.
  Kunnen ze mooi hun eigen bonussen en de multiculti samenleving van financieren.
  Enkele dagen geleden nog gelezen dat de topbankiers in de VS dit jaar 18 miljard(!!!)dollar onder elkaar gaan verdelen aan eindejaarpremies. Dit terwijl hinderduizenden gezinnen uit hun huis worden gezet.

  Om van te kotsen!!!

 2. Het is één grote brij van onduidelijkheden, regels, wetten, heffingen. NL lijkt zo langzamerhand wel gatenkaas! De gaten zijn voor de NLers en de rest is van iemand? anders en de overheid!
  De polen, tja? Moeten we ons verzetten tegen de Polen? De economische bijdrage van de Polen is m.i. niet helemaal te verwaarlozen. Maar wie heeft de lusten en voor wie zijn de lasten? PL vs NL!!

 3. [1] Het zijn juist deze corporatisten die dit systeem maar al te graag in stand willen houden. De bancaire sector vaart wel bij fiatgeld, want men is altijd voorzien van genoeg liquiditeit om weer uit te lenen een automatische en gegerandeerde winstmarge tegen een ratio van 1 op 6 in Nederland met . In de VS zelfs 1 op 10. Ik ageer al jaren tegen het corporatisme, omdat zij met de mond de vrije markt belijden, maar in werkelijkheid een protectionistisch paradijs willen, waar de werknemers goedkoop arbeid kunnen verrichten dankzij een open-door immigratiebeleid, terwijl de belastingen en premies voornamelijk door de kleine bedrijven en de werknemers worden opgehoest om de verzorgingstaat in stand te houden. De markt blijft dan wel gesloten voor de armere landen, want dat zou de concurrentiepositie van de corporatisten aan kunnen tasten. Dat verklaart ook hun enorme zucht naar het centralisme zoals een EU en Washington DC, waar hun lobbygroepen met geld smijten om maar de wetgeving naar hun hand te kunnen zetten. Vrije markt laat me niet lachen. Een gecontroleerde markt bedoelt men met politici en lobbygroepen die zich inzetten om de individuele keuzevrijheid te beknotten. Zoals Ayn Rand al vertelde: The Only business of Business is Business.

 4. [3]

  Een vrije markt is er op dit moment inderdaad niet! Ik begin steeds meer tekenen van een monsterverbond te ontwaren. Daarin zitten niet alleen de financieële wereld/multinationals en de politieke macht maar ook de geloofszuil. Als ik het CDA en CU op dit moment bezig zie heb ik echt het idee dat ze de Islam omarmd om de vrije mondige burger kapot te maken en zo nog meer macht naar zich toe te trekken.

  We gaan weer terug naar de jaren 50 dat meneer pastoor cq imam en de grootindustrieël de touwtjes in handen hebben en de burger zich kapot kan werken tot ie dood neervalt.

  Hoe kan het bv dat de ECB 350 miljard euro (!!) als extra liquiditeit aan banken levert ONDER de geldende rentevoet?
  Kunnen jij of ik als individu dat ook???
  Wie betaalt dus de onverantwoorde risico’s die de banken hebben genomen?
  Juist; de belastingbetalende burger.

 5. Hè, hè, eindelijk eens iemand die wakker is geworden en ook nog met hele verstandige woorden!

  Maar nog één ding, die miljarden zijn bedoeld om de banken letterlijk van de ondergang te redden! Ze zijn verder heen dan we denken. [4]

 6. [5]

  Maar nog één ding, die miljarden zijn bedoeld om de banken letterlijk van de ondergang te redden! Ze zijn verder heen dan we denken.

  Ik vind het ook zeer verontrustend dat de banken schijnbaar met een "gat" van 350 miljard zitten…
  Ik ben benieuwd wanneer de eerste bank omvalt.
  Als er hier in NL 2 of 3 miljard bezuinigd moet worden is het land te klein!
  Hier wordt er door de financieële maffia via rentebeleid en geldschepping voor 350 miljard (op EUSSR-schaal) uit onze zakken geklopt.
  Of het nu komt via hogere hypotheeklasten of door sluipende inflatie je gaat het betalen!!

  Wanneer wordt de gemiddelde burger eens wakker?

 7. De 350 miljard komen bovenop de andere miljarden die reeds EXTRA zijn ‘uitgeleend’ aan banken. Zal m.i. niet echt bevordelijk zijn voor de inflatie.
  Er wordt links en rechts bijna letterlijk met krankzinnig veel geld gesmeten, het negatieve effect van al dit ordinair uitgeven moet nog komen. Let maar op, eerdaags krijg je probleem op probleem.

  Las net even dit artikel http://www.gelderlander.nl/
  Kijk ook even naar de links naast het artikel.

  Maar wel blijven lachen, er is niets aan het handje hoor! Het is even een tijdelijke dip in de stijgende lijn.
  De groeiende neus van de ECB breekt reeds alle records en laat onze houten vriend pinokkio ver achter zich.[6]

 8. [7]

  Heb even gekeken IIS. Mijn conclusie is dat de geschiedenis zich herhaalt.
  IK heb hier al eens eerder gezegd dat het huidige tijdsgewricht mij sterk doet denken aan de jaren 20 van de vorige eeuw. Zeg maar de Weimarrepubliek in Duitsland met zijn hyperinflatie en de grote beurscrach van 1929 die wereldwijd zijn impact had. De hardwerkende modale burger werd van al zijn spaargeld beroofd en wie vervalt in armoede is ontvankelijk voor extremen. De joden werden in het pre Hitler tijdperk als zondebokken gezien omdat zijn voor een behoorlijk deel de financieële wereld in handen hadden en dus verantwoordelijk werden gehouden.
  Waartoe dit uiteindelijk heeft geleid is wel duidelijk.

  Hetzelfde patroon zien ik nu weer terugkomen. Bij een financieële meltdown zal het nationalisme (tegen globalisering en de EUSSR) en het socialisme (tegen het huidige mondiale roverskapitalisme dat niets met vrijhandel te maken heeft) weer in volle omvang groeien.
  Voeg je deze 2 woorden samen dan heb je nationaalsocialisme.

 9. Uranus in vierkant-aspect met Pluto

  Dit aspect bestond tussen 1930 en 1935, toen de mensheid grote veranderingen doormaakte. In deze tijd was er een zware economische wereldcrisis, en de mensen waren er volop mee bezig zich op welke manier dan ook levensmiddelen te verschaffen. Aan geregelde arbeid viel helemaal niet meer te denken. In Duitsland was de tijd rijp voor Adolf Hitler die voor relatieve ‘ordening’ zorgde in de bestaande chaos, al was de prijs van het hem volgen zeer hoog, en zal dit niet zo snel vergeten worden ook niet wanneer uzelf niet in de tijd leefde.(bron: horoscoop&uitleg)

  Je moet erin willen geloven, maar ik verdiep me al jaren in astrologie en verbaas me hoe de stand van planeten, net als een klok, de tijd kunnen aangeven. Maar goed je moet het willen geloven.
  Volgend jaar krijgen we na ongeveer 70 jaar dezelfde stand voor ongeveer 7 jaar weer te zien!
  Komt ook overeen met de theorie van de Kondratieff-golf http://nl.wikipedia.org/wik
  http://www.hoefgeest.nl/bel

  Of je erin wil geloven of niet, feit blijft dat de financiele wereld een weg is ingeslagen die m.i. behoorlijk doodloopt en zal de weg terug naar de juiste weg zwaar en moeilijk worden. Maar dat is dan mijn persoonlijk mening en staat los van horoscopen of Kondratieff’s theorie.

 10. [10] Dat vind ik nu weer buitengewoon vermakelijk!
  Presenteerde een zekere IIS zich tot nu toe als zeer onafhankelijker ´denker´, blijkt hij ,met dank voor zijn eerlijkheid, er toch een geloof op na te houden!
  Dat frappeert mij telkensweer.
  Het lijkt erop alsof de mens domweg niet zonder een geloof kan leven, alsof hij geschapen is om in iets te geloven.
  Dit gegeven, zou ik aanraden op zoek te gaan naar het ware geloof.
  Ik weet zeker dat het christelijk geloof daar in alle aspecten ruimschoots in kan voorzien, als zijnde de echte waarheid.

 11. Kijk het enige dat ik doe is mij verbazen hoe bepaalde zaken duiden en niets meer dan dat en zeker weten doe ik helemaal niets. Ja, alleen dat alles wat leeft sterft. Maar dat weten meer mensen.
  Ik vraag niemand om iets te geloven!! Denk maar niet dat ik niet nadenk over het leven of over geboren worden en dood gaan, met daar tussenin alle facetten van het leven. Net zoals geloof, god, geschiedenis, toekomst en onverklaarbare zaken. Ik ben niet zoekende, maar ben op ontdekkingsreis en probeer en probeer en probeer……… een objectieve kijk te houden.
  Er is niets in het leven dat ik belachelijk wil maken ( behalve geld, bezittingen en politiek). Laat mensen maar geloven in bezit, huizen, geld of onze geweldige politici en de EU en zijn hele santemekraam. Misschien komt het dan vanzelf wel weer goed! En hoeven we niet meer na te denken of andere gebieden van het leven te verkennen.

  Ik lach niet om mensen die geloven in een God die ze nog nooit met eigen ogen hebben aanschouwd! Alles komt uit boeken met al zijn daarin opgenomen kennis en verhalen over vele geschiedenissen. Wat is waar en wat is een leugen? Of heeft het ook met gevoelens en het onverklaarbare te maken? Ik weet niets en laat alles over aan degene die het wel weten, toe maar!

  Ook jouw reactie leert mij weer iets meer over mensen en mijzelf en iets leren is toch ook een onderdeel van de Vrijspreker?

  Maar goed, je reactie verbaast mij niet en ik was er op voorbereid, maar wilde een controverse tussen verschillende ideeën tonen. Zou je het raar vinden als ik zeg dat ik voorgevoelens heb of vooruit kan zien? Welke opties houd je open, alleen tastbare? Precies zoals vele mensen doen in deze wereld? Niet dat ik dat belachelijk vind, want wat is daar mis mee?
  Mensen vullen elkaar aan met al hun verschillende meningen, ideeën, gevoelens en levenservaringen. Alleen jammer dat deze verschillen vaak eindigen in strijd, dualisme of zelfs belachelijk maken van een anders denkende!! Mensen die zo zijn en denken, horen m.i. thuis in de politiek!

  Met vriendelijk groet
  IIS, een anders denkende.

 12. Maar wat ik schrijf heeft niets met geloven te maken. Het gaat over wat ik zie of ervaar en vooral voel (helaas ik kan niet anders). Maar goed, een mens wil feiten en niet iets dat onzeker is of niet valt te vatten en te beredeneren. Gooi de heksen maar op de brandstapel, want het kreng wilde niet verzuipen.

  Kijk het enige dat ik doe is mij verbazen hoe bepaalde zaken duiden en niets meer dan dat en zeker weten doe ik helemaal niets. Ja, alleen dat alles wat leeft sterft. Maar dat weten meer mensen.
  Ik vraag niemand om iets te geloven!! Denk maar niet dat ik niet nadenk over het leven of over geboren worden en dood gaan, met daar tussenin alle facetten van het leven. Net zoals geloof, god, geschiedenis, toekomst en onverklaarbare zaken. Ik ben niet zoekende, maar ben op ontdekkingsreis en probeer en probeer en probeer……… een objectieve kijk te houden.
  Er is niets in het leven dat ik belachelijk wil maken ( behalve geld, bezittingen en politiek). Laat mensen maar geloven in bezit, huizen, geld of onze geweldige politici en de EU en zijn hele santemekraam. Misschien komt het dan vanzelf wel weer goed! En hoeven we niet meer na te denken of andere gebieden van het leven te verkennen.

  Ik lach niet om mensen die geloven in een God die ze nog nooit met eigen ogen hebben aanschouwd! Alles komt uit boeken met al zijn daarin opgenomen kennis en verhalen over vele geschiedenissen. Wat is waar en wat is een leugen? Of heeft het ook met gevoelens en het onverklaarbare te maken? Ik weet niets en laat alles over aan degene die het wel weten, toe maar!

  Ook jouw reactie leert mij weer iets meer over mensen en mijzelf en iets leren is toch ook een onderdeel van de Vrijspreker?

  Maar goed, je reactie verbaast mij niet en ik was er op voorbereid, maar wilde een controverse tussen verschillende ideeën tonen. Zou je het raar vinden als ik zeg dat ik voorgevoelens heb of vooruit kan zien? Welke opties houd je open, alleen tastbare? Precies zoals vele mensen doen in deze wereld? Niet dat ik dat belachelijk vind, want wat is daar mis mee?
  Mensen vullen elkaar aan met al hun verschillende meningen, ideeën, gevoelens en levenservaringen. Alleen jammer dat deze verschillen vaak eindigen in strijd, dualisme of zelfs belachelijk maken van een anders denkende!! Mensen die zo zijn en denken, horen m.i. thuis in de politiek!

  Met vriendelijk groet
  IIS, een anders denkende.
  [12]

 13. [14] Denk niet dat ik het allemaal zomaar verwerp, of ‘vreemd’ vind.
  Ik heb ook een lange zoektocht achter de rug.
  Uiteindelijk kan ik niet anders dan de waarheid van het christelijk geloof omarmen.
  Er zijn zo verschrikkelijk veel aanwijzingen en gebeurtenissen die dat bevestigen.
  Er lijkt een waarheid aanwezig in astrologie, vaak een waarheid die onszelf streelt in onze ijdelheid.
  Maar, stel de uiteindelijke vraag, wat heeft men er werkelijk aan?
  Wat heb ik eraan als Jupiter mij ‘waarschuwt’?
  Wat kan ik daarmee als alles toch al in de sterren geschreven staat?
  Verlost het mij van schuld?
  Ontkent het schuld?
  Dat laatste lijkt vooral alibi-gevend, nietwaar?
  Alle sterren en planeten kunnen jouw niet helpen als je voor de troon van Christus moet verschijnen.

 14. Maar ik zeg ook niet dat de sterren mij kunnen helpen. Ik zeg alleen dat de sterren iets DUIDEN en dat geloof ik. De sterren helpen mij niet, de sterren vertellen mij ook niet wat te doen! Ze duiden dat wat ook de bijbel duidt! Zo te lezen komt je afkeer van astrologie uit de bijbel? waarin staat dat mens niet mag geloven in astrologie.
  Kijk, ik begrijp dat de bijbel wil waarschuwen om vooral te leven naar eigen inzicht en je niet te laten leiden door dit soort zaken. En ik weet wat dat betekent. Eigenlijk wil de bijbel dat men luistert naar God en nergens anders naar. En ook dat begrijp ik.

  Ik sta niet afkerig tegenover het geloof en ook ik heb meerdere keren wonderbaarlijke zaken meegemaakt in mijn leven.
  Het enige wat mij tegen de borst stoot is dat gelovigen onder Gods vlag proberen mensen hun identiteit af te pakken of te laten ‘smoren’ in het geloof, zonder ook nog maar een mening er op na te mogen houden.
  Je mag weten dat ik geloof, daarbinnen, diep in mijn hart. Maar op mijn manier, zonder dwang, zonder kerk, pater, priester of collecte zakjes. Ik ben goed en ik ben slecht, misschien van het één een beetje meer dan van het ander, of niet? Ik ben wars van regels en wetten. En ook jij kan zien wat voor schade het geloof met zijn dwang en wetten aanricht. Het zou mooi zijn als mensen op zoek gaan naar zichzelf en als ze God daarin willen betrekken dan moet zoiets zonder dwang of wet gaan. Maar leg niemand iets op!

  [15]

Comments are closed.