maandag, 31 december 2007
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

De historische betekenis van ATLAS SHRUGGEDAtlas Shrugged werd 50 jaar geleden voor het eerst gepubliceerd. Sindsdien zijn er miljoenen exemplaren van verkocht en heeft het leven van duizenden positief beïnvloed.

En in 2007 is de nieuwe Nederlandse vertaling ATLAS IN STAKING in elke (goede) boekenzaak beschikbaar. En de in de maak zijnde film schijnt goed te vorderen.Op de Vrijspreker staan een heel aantal artikelen om de lof en het belang van dit boek te beschrijven.
Het heeft in ieder geval op mijn leven een zo grote positieve, belangrijke invloed gehad, dat ik het voor geen geld gemist zou willen hebben! En dat geldt voor duizenden anderen ook.

Vandaag geen nieuwe lofprijzing, maar gewoon een verwijzing naar een artikel van Robert Tracinski over het historisch belang van dit boek.
Heel vaak heb ik wel enige bezwaren tegen de publicaties van Tracinski, maar dit artikel kan ik iedereen van harte aanbevelen.

Echt iets om de laatste paar dagen van het jaar nog eens rustig te lezen. Zowel voor mensen die Atlas Shrugged al kennen, als degenen die het (nog) niet kennen.
Misschien stimuleert dit hen wel om een nieuw avontuur in hun leven aan te durven.
—————-
Zie bvb. ook:
Atlas Shrugged
www.vrijspreker.nl
(Money of all root evil)
www.vrijspreker.nl

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Libertarisme
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Quintus Backhuys schreef op : 1

  Ik heb net vorige week twee tassen met goede boeken gekocht, maar ik ga deze ook zeker aanschaffen.

  oa gekocht:
  De staat van verschil
  The white man’s burden
  What the bleeb do we know (dvd en boek)
  Kosmisch klimaat
  Een kleine geschiedenis van bijna alles
  God als misvatting
  Eindeloos bewustzijn
  en twee kleine boekjes over Einstein

  Eerder had ik al Het grote goed nieuws boek gehaald van Simon Rozendaal

  Kortom genoeg leesvoer voor de komende tijd

  en momenteel ben ik bezig met Ter verdediging (ik was bij de presentatie van de vertaling) helemaal geweldig

 2. IIS schreef op : 2

  Ik zal mij dat kreng, door jouw niet aflatende advies, ook eens aanschaffen.(heb je er aandelen in zitten of zo?;) Maar of ik na het lezen een nieuw avontuur aandurf? Mij benieuwd! Als het wel zo is, dan stuur ik je wel een ansicht! Of bedoel je een ander avontuur? Een wild avontuur? Toch wel een avontuur met een goede afloop, mag ik hopen!

 3. Hub (auteur van dit artikel) schreef op : 3
  Hub Jongen

  [1] "maar ik ga deze ook zeker aanschaffen."
  Heel goed besluit. Ik ben benieuwd naar je ervaringen er mee!

 4. Hub (auteur van dit artikel) schreef op : 4
  Hub Jongen

  [2] "Ik zal mij dat kreng, door jouw niet aflatende advies, ook eens aanschaffen"
  Natuurlijk heb ik aandelen. Mijn aandeel bestaat het krijgen van een betere, rechtvaardigere, vrijere wereld.

 5. Quintus Backhuys schreef op : 5

  [3]
  Ik heb hem besteld!

 6. Frits schreef op : 6

  [1] ‘What the bleeb do we know (dvd en boek)’

  Deze hoort duidelijk niet in het rijtje thuis. Even doorspoelen naar de onzin aan het eind, waar blijkt dat die charmante dame eigenlijk de geest van de 35.000 jaar oude god Ramtha uit Atlantis channel’t.
  Waarschijnlijk is er op eBay nog wel een mooie prijs voor te krijgen.