Verbazend dat de Paus komt met een waarschuwing tegen klimaat doemprofeten en stelt dat oplossingen voor de “global warming” gebaseerd moeten zijn op harde feiten en niet op een dubieuze ideologie.De Paus heeft door dat de angsten over door de mens veroorzaakte emissies, smeltende ijskappen en komende rampen niets anders zijn dan angst aanjagen.
Eventuele maatregelen horen gebaseerd te zijn op wetenschap en niet op dogma’s van milieu-activisten.

Natuurlijk moet de mens voor het milieu zorgen, maar zeker niet over de grens waarop grotere prioriteit wordt gegeven aan de welvaart van dieren en planten dan aan die van mensen.

De Paus zegt dit in een boodschap genoemd:” The Human Family, A Community of Peace” die gepubliceerd is ter gelegenheid van de Bali Milieu Conferentie. Het is gestuurd naar staatshoofden en organisaties.
Hij noemt het klimaatgedoe “over-hyped”.

Deze rationele benadering van het hoofd van een religieuze organisatie staat in schrille tegenstelling tot de irrationele hypes van politici en milieufreaks.
————————————-
Het oorspronkelijke bericht in tinyurl.com/2owgx3

21 REACTIES

 1. Blijkt maar weer: verschillende religies verdragen elkaar slecht 🙂

 2. "Deze nationale benadering…"

  Moet dit niet zijn "Deze rationele benadering…"

  Goed dat een internationaal bekend en ook nog enigszins invloedrijk figuur dit zo helder stelt, nadrukkelijk bij staatshoofden. Maar deze garristelijke honden zullen in dit geval de stichtelijke taal wel negeren; dat is tenslotte goed gebruik in die kringen.

  Overigens heeft de paus ook boter op zijn hoofd, zoals QB hierboven al treffend aangeeft. Want wat te denken van zijn eigen dogma’s? Religie en wetenschap gaan nooit samen, dat zou hij als geen ander moeten weten.

 3. is de voorzitter van de jezusfanclub bang dat de jeugd meer begeestert raakt van milieu dan van z’n eigen dubieuze ideologie? en dat met een ark van noach.

 4. Hmmm, de ‘echte’ tekst laat op mij toch een iets andere indruk achter: "Humanity today is rightly concerned about the ecological balance of tomorrow. It is important for assessments in this regard to be carried out prudently, in dialogue with experts and people of wisdom, uninhibited by ideological pressure to draw hasty conclusions, and above all with the aim of reaching agreement on a model of sustainable development capable of ensuring the well-being of all while respecting environmental balances. If the protection of the environment involves costs, they should be justly distributed, taking due account of the different levels of development of various countries and the need for solidarity with future generations. Prudence does not mean failing to accept responsibilities and postponing decisions; it means being committed to making joint decisions after pondering responsibly the road to be taken, decisions aimed at strengthening that covenant between human beings and the environment, which should mirror the creative love of God, from whom we come and towards whom we are journeying."

  http://www.vatican.va/holy_

 5. [1] [6]
  Ik vermoed dat we getuige zijn van een fundamentele tweespalt.
  In dezelfde tekst zet de Paus zich ertegen af dat volgens het groene gedachtengoed de natuur of de dieren belangrijker zijn dan de mens.

  het christendom en het fenomeen religie goed kennende schat ik in dat de Paus het misantrope karakter van de groenen nu openlijk erkent als vijandig aan het christendom.

  Volgens de Christelijke gedachtengang is antimenselijkheid HET hoofdkenmerk van de grote tegenstander van God, de duivel. Ik durf dus veronderstellen dat de Paus het groene gedachtengoed erkent als een ‘valse profeet’ en een verleiding van de duivel, en ultiem als kerkvijandig.

  Niet dat ie dat zo openlijk zegt, maar ik ruik religieuzen altijd twee uur in de wind komen aanstinken en meen dus tussen de regels te kunnen lezen.

  Overigens heb ik ook veel respect voor religieuzen.

 6. De paus van de foto ..is niet meer..!
  We hebben nu toch Papa Ratzi alweer een flinke tijdje op de troon.

 7. [9] Inderdaad, beter om de echte levende paus erbij te zetten. Die heeft immers ook die rationele verklaring gepubliceerd!
  Dank voor tip.

 8. Is het mogelijk om van de echte klaagmuur een stukje steen af te halen? Ben nieuwschierig of hier ook kopers voor zijn te vinden!? Handel is handel. [8]

 9. De paus vindt het kennelijk niet leuk dat zijn katholieke religie overgenomen wordt door de klimaatreligie.

 10. Ik vind dit een knap staaltje interpretatie. Misschien heb ik alle teksten niet goed gelezen, maar ik zie nergens een quote staan dat de paus de boel afzwakt of ontkent dat klimaatverandering realiteit is. Waarom plaatsen jullie dit ‘in godsnaam’ eigenlijk?

 11. [13] Niemand met een half brein zal ontkennen dat klimaatverandering realiteit is. Het klimaat verandert al miljoenen jaren, en dat zal ook zo blijven. Waar het om draait is het linkse stokpaardje dat de mens nu opeens oorzaak daarvan zou zijn, terwijl daar geen enkel wetenschappelijk bewijs voor is. Net als het verhaal van de club van Rome uit de vorige eeuw dat de olie nu allang op zou zijn…

  Doemscenario’s met als doel de burger bang te maken zodat-ie graag nog hogere belastingen betaalt voor zijn ‘redding’. Daar zijn we hier niet zo gecharmeerd van, dus elk geluid dat op gezond verstand en rationeel denken wijst verdient aandacht.

  Daarom plaatsen wij dit dus…

 12. [13] Er wordt hier toch niet gezegd dat de paus een "klimaatontkenner" is.
  Wel dat hij vindt dat politieke maatregelen alleen mogen als men voldoende zekerheid heeft, en dat dat niet het geval is. En dat je bloemetjes en diertjes niet boven de mens moet stellen.

  En dat wordt dus geplaatst omdat het past in onze boodschap dat klimaatverandering door politici wordt misbruikt om meer macht en invloed te verwerven en om meer belastingen te kunnen heffen.

  Als de Paus ons dus helpt in deze strijd vinden wij dat goed.

 13. [13] Omdat onder het excuus van klimaat allerlei maatregelen voorgesteld worden die de vrijheid en welvaart van burgers aantasten.

  Zélfs als je geloofd dat de mens inderdaad significante invloed op het klimaat heeft, dan nog zal eenieder reationeel mens moeten erkennen dat er veel hype en lucht bij zit.

  Talloze belastingen worden ingevoerd, verbiedende wetgeving, verplichte beperkingen betreft handel wordt voorgesteld en mensen die kritisch zijn worden verkettert of soms zelfs van hun functies ontheven. Allemaal omwille van het hogere doel het klimaat. Ons wordt bovendien angst aangepraat door onrealistische doembeelden te schetsen. Onrealistisch volgens de klimaatwetenschappers.

  De Paus ziet het goed. Inderdaad heeft hij gelijk als hij "stelt dat oplossingen voor de "global warming" gebaseerd moeten zijn op harde feiten en niet op een dubieuze ideologie."

 14. De paus, die intelligent is, doet een oproep. Niet ex-cathedra voor zover ik begrijp, dus het is geen onfeilbare uitspraak.
  Tevens stelt hij geen verbod in.
  Ook dient hij geen wet in.
  Verder gebruikt hij niet zijn leger om deze oproep te bekrachtigen.
  Hel en verdoemenis ontbreken.
  Kortom, die paus lijkt wel een libertarier.

 15. nachtwaker

  Niet slecht voor een paus (vaticaan),
  dat in de laatste kwart v/d 20st eeuw
  toegaf dat de aarde rond is….

Comments are closed.