Voor uitgerangeerde of op eigen initiatief uitgetreden politici die goed in de actuele politieke markt liggen, is er altijd wel een nieuw baantje te vinden. Dat viel ook Paul Rosenmuller ten deel.Van de uit de geboortegolf van nieuwe instellingen ontstane Commissie PAVEM (Participatie van Vrouwen uit Etnische Minderheden, 2004-2005) werd hij voorzitter. Al enige jaren verzorgt hij bij de IKON een eigen tv-programma, waarin personen figureren waarmee hij tijdens zijn vakbonds- en politieke jaren voortdurend overhoop lag.

Zijn PAVEM-voorzitterschap deed hem vervolgens toetreden tot de vriendenkring van Maxima. Paul behoefde zich daarna geen zorgen te maken over het verkrijgen van een goed betaalde nevenfunctie, ditmaal verscheen hij in de publiciteit als voorzitter van het Convenant Overgewicht. Een nieuw uit de politieke hoed getoverde commissie die zich bezighoudt met het overgewicht van kinderen.
De commissie lanceerde enige voorstellen over meer aandacht voor gezond voedsel, meer inzet van diëtisten, simpele logo’s zodat iedereen kan zien wat gezond voor hem is en aanwijzingen voor ouders om hun kinderen van snoep af te houden. Dat wij daar nog niet op gekomen waren!

Paul blijkt voor van alles inzetbaar te zijn. Hij is overigens niet de enige die na een al dan niet succesvolle politieke carrière een goed gehonoreerde functie kreeg.
André van Es (met dezelfde politieke achtergrond als Paul en vriendin van minister Ter Horst) kreeg de hoge functie van directeur-generaal op het Ministerie van Binnenlandse Zaken, terwijl ex(?)-communiste Ina Brouwer het eveneens heel ver kon schoppen.

Je staat ervan te kijken hoe goed men voor elkaar zorgt, maar dan moet men wel uit hetzelfde hout gesneden zijn.
Voor de aan de touwtjes trekkende partijen en hun relaties is er iedere keer weer de mogelijkheid om op de verschillende posten zogenaamde ‘parachutisten’ neer te laten als een soort verzekering dat ook na het verdwijnen van een coalitie de politieke erfenis goed zal worden beheerd.
Wij zijn benieuwd wie in de toekomst welke functie gaat krijgen.
——————————-
Ingezonden door P.J.G.A.Ego

4 REACTIES

 1. Nutteloze nieuwe functies voor nutteloze oude profiteurs.

  Niet onvermeld mag blijven dat Paul Rosenvuller warme banden onderhield met de Cambodjaanse filantroop Pol Pot. Er is een goede kans dat onze Paul de Nederlanders dezelfde behandeling toewenste als de Cambodjanen destijds kregen van hun geliefde leider. Niemand heeft hem daarover ooit ter verantwoording geroepen.

  Het is opmerkelijk dat de nomenklatura van hele en halve ex-communisten elkaar hoge staatsfuncties mag toespelen. Met name een hoge functie op het ministerie voor binnenlandse veiligheid, in handen van een oude radikalinski is een slechte zaak. Wat zou de eerste daad zijn van sint Andre? Het oude PSP ideaal van pedofilie legaliseren in de praktijk brengen?

  Vrij naar Paul zelf: dit is niet links maar extreem-links.

 2. extreem-fundamentalistisch-links zelfs.

  Andre van Es, Ter horst, wat zijn dat voor mensen, en hoeveel andere extreem linkse radicalen pakken een heel leven lang een door de rest van het land betaald ‘salaris’ of subsidie, en verdienen zo al saloncommunistisch jobhobbend en geldvernietigend meer salaris per jaar dan 99% van de bevolking?

  In verweg gelegen zogenaamde niet-democratische ‘bananenrepublieken’ weten wij vanuit hier wel dat radicale incompetenten op dure hooggeplaatste posities komen en dat de mensen in die landen niet geinformeerd of georganiseerd zijn om er iets aan te doen.

  Het is hier in Nederland niet veel beter of zelfs slechter, want Ter Horst en Van Es en honderden van hun radicale vriendjes regelen als kliek dit soort banen en salarissen, ze hadden altijd zo een grote mond over ‘de rijken’, en de rest van Nederland weet het wel, is wel geinformeerd, kan wel stemmen op politieke ‘partijen’… en kan er ook hier niets aan doen dat dit soort linkse individuen elkaar rijk maken qua geld, posities en banen.

Comments are closed.