Behalve een Nederlander die onterecht in een Poolse cel wegrot, zit er ook minstens een Nederlander in Nederland vast. Dit alleen omdat het Europese systeem, ‘nu eenmaal zo is’.

In een oplichtingzaak in Griekenland wordt een Nederlands telefoon nummer gevonden. En dus vraagt de Griekse politie om Europese assistentie en vindt de Nederlandse recherche een daarbij horende persoon.
Waarop de Grieken een Europees uitleveringsbevel uit doen gaan. Jammer dat die persoon dat telefoon nummer pas verkreeg Nadat het misdrijf was gepleegd, want het uitleveringsbevel was al uit en kon niet meer gestopt worden.
Kleinigheid zult u zeggen, maar de goedgelovige en slaafs EU regels uitvoerende Nederlandse politie heeft deze man al drie dagen opgesloten en tot een rechtzaak gedwongen, waarbij ook de rechter hem vrijsprak. Dit duurt nu al een jaar en de arme man moet uit angst om in het buitenland opgepakt te worden, binnen Nederland blijven (en zeker niet naar Griekenland op vakantie gaan!), moet zelf een advocaat huren om dat opsporings- en uitleveringsbevel ingetrokken te krijgen.
Zijn er dan echt nog mensen die menen dat dit soort missers minder zal worden bij een grotere macht en invloed van de EU?
En zien zij dan nog waarachtig verbeteringen wanneer Ukraine, Hongarije of een balkanland ook achter deze mogelijkheden komen?

6 REACTIES

 1. Maar de EU brengt toch vooral economische voorspoed ? Waar zouden ‘we’ zijn zonder een gemeenschappelijke markt ? Zonder de EU zou er oorlog uitbreken onder de lidstaten ! (lid’provincies’ eigenlijk)..

 2. De burger gaat rechten en financieële armslag inleveren in dit nieuw gecreeërde politieke songfestival.
  Servië twelve points, the Netherlands zero points.
  Voordeel is dat we straks misschien goedkoop wapens kunnen kopen in de Balkanstaten. Deze zullen we in de toekomst hard nodig hebben;-(

 3. Als je met die Nederlander die in Polen vastzit toevallig Robert Hörchner bedoelt, is daar nog wel wat over te melden.

  Meneer is, voorafgaand aan dit voorval, al twee keer eerder met justitie in aanraking geweest. Dit waren ook drugsgerelateerde misdrijven, dus Hörchner is niet bepaald een onbeschreven blad.

  Dit is allemaal al lang door Peter R uitgezonden, trouwens. Niks nieuws, maar op deze site is Hörchner gebombardeerd tot martelaar en dat is geheel onterecht

 4. [5]
  "Dit waren ook drugsgerelateerde misdrijven"

  Wat zijn drugsgerelateerde misdrijven? Ik ken de man niet, noch zijn daden, maar als je met drugsgerelateerde misdrijven doelt op moord en/of diefstal, dan moet hij daar zeker voor gestraft worden.

  Doel je echter op drughandel of gebruik, dan raad ik je aan "Ter Verdediging" van Walter Block te lezen. Want noch ik noch vele andere libertariërs met mij zien daar misdrijven in.

Comments are closed.