Twee dames die met pech langs de weg stonden hadden de schrik van hun leven toen de vluchtstrook ineens veranderde in een spitsstrook.

Het laat maar weer eens zien dat het beleggen van bepaalde zaken bij de overheid géén garantie biedt dat één en ander goed verloopt. Desondanks is het juist omdat ze die garantie willen, dat de meeste mensen allerlei zaken door de overheid “geregeld” willen zien.

Dit heeft z’n weerslag in het taalgebruik, dingen worden “geregeld” door de overheid of anders “overgelaten” aan de private sector. Maar als iets wordt “geregeld” door de overheid, wordt het overgelaten aan de overheid, en of het daarmee geregeld is, is de vraag.

Zo wordt bijvoorbeeld het beheer van de wegen overgelaten aan de overheid, waarmee we er dus niet van uit moeten gaan dat het allemaal ook geregeld is. De weggebruiker die met pech op de vluchtstrook staat is afhankelijk van een mannetje van rijkswaterstaat die al dan niet op de monitor kijkt voor hij de signalering omzet. En blijkbaar gaat dat niet altijd goed…

2 REACTIES

  1. Ben het helemaal met martin eens dat op somige punten de overheid baat kan hebben bij een kwaliteitsimpuls.

Comments are closed.