Even geen artikel over Afghanistan. Maar over onze directe omgeving.

Ons land en deze website. Vrijspreker, heeft een duidelijke boodschap.

Een boodschap die slechts in zeer beperkte mate door de traditionele media verwoord wordt, maar volgens mij wel een groot potentieel heeft.

Doordat websites vaak fora hebben, vervaagt de traditionele kloof tussen de auteur en de lezer. Een auteur die een slecht stuk schrijft krijgt dit in vaak zeer duidelijke en directe taal te horen. Deze burgerlijke controle is volgens mij er de oorzaak van dat een aantal (binnen de Nederlandse verhoudingen) als rechts te kwalificeren websites zijn opgekomen. Welke een verfrissing zijn in het media landschap. In zekere zin faciliteren deze websites de opkomst van (wederom binnen de Nederlandse verhoudingen) als rechts te kwalificeren bewegingen als TON en Geert Wilders. Het massale doodzwijgen, wat zo effectief was bij de Centrum Democraten in de jaren 80, is niet langer mogelijk. Een te groot deel van de beslissers / media en linkse intelligentsia was toen niet gediend bij het doorprikken van het multiculturele samenlevings sprookje. Internet maakt het gelukkig onmogelijk een door een dromende linkse elite als niet passend beschouwde zienswijze nog langer dood te zwijgen. Althans zolang de “window of opportunity” open is en internet niet door de overheid of andere actoren wordt overgenomen. De overheid probeert door grote investeringen in websites exposure te “kopen” op internet. Conform de op deze website breed gedragen verwachting mbt overheidingrijpen is dat volgens mij nog niet echt effectief verlopen. Maar alles kan verkeren.

Ik wil U in overweging geven dat U deze “window of opportunity” die we nu hebben, gebruikt om de Vrijspreker website en andere websites van Uw keuze onder de aandacht te brengen.
Reageer vooral ook eens op niet libertarische fora. Wijs mensen aldaar, eventueel keihard, op hun eigen denkfouten. De Nederlander kiest keer op keer voor partijen die de Nederlander dood willen knuffelen, daar zit een hoge vrijheidsprijs aan (om nog niet te spreken over de verspilling van geld en middelen die dit meebrengt). Confronteer de mensen met hun eigen inconsequenties, of hun angsten. Wijs vervolgens zo subtiel mogelijk op het bestaan van deze website, [de Vrijspreker] eventueel met een linkje, maar hoe subtieler hoe beter. Ga niet preken. Subtiel de suggestie doen dat er platforms zijn die kritisch zijn naar de overheid zonder dat deze sites in de linkse val trappen is volgens mij voldoende. Preken heeft de Nederlander al genoeg gehoord (*dit begint overigens al een beetje op een preek te lijken, niet echt mijn bedoeling*).
Door groei van de exposure van het libertarische gedachtegoed op diverse fora en een groeiend bezoek aan deze site zouden dan kleine libertarische succesje gerealiseerd kunnen gaan worden, of in ieder geval een verder oprukken van wetgeving en overheid afgeremd kunnen worden. En U Kunt daar nu aan meewerken. (of niet, we hebben immers nog die vrijheid)

Hieronder plak ik een reactie welke ik op de flitsservice website geplaatst heb, wellicht kan dit U op gedachten brengen als U dergelijke postings op andere niet libertarische websites overweegt. De betreffende comment heb ik geplaatst als een reactie op camera toezicht op een landelijke snelweg (A28) vanuit een big brother oogpunt.
——–
We leven in een tijdperk waarin burgers overtuigd worden meer en meer geld en vrijheden af te staan aan de overheid die immers hoeder is van het publieke belang. Op een moment dat de overheid te groot wordt worden de bordjes verhangen en is de overheid niet langer de dienaar van de burger maar omgekeerd. Dan moet een burger zelfs om elementaire behoeftes aan te schaffen zoals drinkwater, brood en andere voeding belasting gaan betalen. Dat heet BTW en is al lange tijd gemeengoed. Het vreemde is dat je dus zelfs om niet te verhongeren gedwongen wordt belasting te betalen. En nog vreemder is dat niemand dit tegenwoordig vreemd vind.

Om de een of andere reden vind ik het toch wel in zekere zin vreemd dat ik na het betalen van onder meer inkomsten belasting niet van de overheid af ben en niet zelf over mijn eerlijk verdiende geld mag beschikken. Sterker nog, na het betalen van IB en premies is mijn geld nog niet van mij maar beslist de overheid dat ik zelfs belasting moet betalen over elementaire levensbehoeftes. Dit zou als anti sociaal gedrag bestempeld kunnen worden , maar valt tegenwoordig al lang niet meer op.

Op eenzelfde glijdende schaal zitten we nu met de beperking van burgerlijke vrijheden door invoering van identificatieplicht, omkering van bewijslast, cameracontrole, trajectcontrole, rekening rijden, volgen van surfgedrag van burgers, etcetera. Nu kijken we daar wellicht een beetje vreemd tegen aan, maar alles went, en eenmaal ingevoerd wordt het niet meer afgeschaft. We kiezen er in Nederland zelf voor, we zijn immers een democratie. Er zijn mensen die beweren een antwoord te hebben, Google maar eens op de term vrijspreker, wellicht spreekt de libertarische gedachte u aan. U kunt dit ook te moeilijk vinden en wederom op de PvdA of VVD stemmen, het woord is aan U. De maatschappij, dat zijn wij, en als een meerderheid er jaar op jaar voor kiest om doodgeknuffeld te worden door een overheid die steeds meer voor ons beslist dan gebeurt dat ook. Jammer.
——-
Dat dit soort postings als eyeopener kunnen fungeren bleek uit de feedback van een van de masters:

@ 52 procent slachtoffer:
“Na het lezen van jouw posting zie ik dat jij exact weet waarover je het hebt. Het steeds verder uitkleden van de burger en de steeds verdere inperking van de burgerlijke rechten en vrijheden kent geen einde. Ja, uiteindelijk zal het eindigen in een totalitair en dictatoriaal regiem, dat niet zal aarzelen haar burgers met harde hand in het gareel te brengen en houden. En wij zijn daar niet ver meer vanaf, als wij niet oppassen…! ……….. Overigens welkom op deze site.”

—————————————————–
Ingezonden door Henry

RED: Dit is een positief voorstel van Henry.
Wij zijn zeer benieuwd of er nog meer bezoekers zijn die ook graag een vrije samenleving willen hebben en die ook iets willen DOEN.
Is dit een praktische mogelijkheid? Is het nog te verbeteren?

5 REACTIES

 1. Henry, goed stuk, bedankt voor je inbreng.

  "Reageer vooral ook eens op niet libertarische fora. Wijs mensen aldaar, eventueel keihard, op hun eigen denkfouten"

  Helaas blijkt dat op te veel fora zinloos. Zo worden rationele, kritische reacties, ook als ze zeer correct (maar niet politiek correct) zijn verwoord, erg vaak door de fora-beheerders verwijderd. PvdA, SP en andere linkse sites (kranten) maken zich in grote mate schuldig aan deze praktijken, maar ook bv. Elsevier censureert en bant mensen die niet schelden, maar wel een duidelijke mening hebben..

  Er zijn gewoon erg weinig sites in NL waar een ongezouten mening of betoog mag blijven staan. Vrijspreker is daar één van.

 2. [1] Inderdaad, zelfs op NUjij worden succesvolle stukjes over bvb Ron Paul door de redactie verwijderd.

  Maar dat is geen reden om het dan maar niet te doen

 3. Stukjes zoals van Henry komen rechtstreeks uit de koker van het Ministerie van Maskirovka.

  ‘Ze’ hebben namelijk ook mensen nodig die de boel nog enigzins tegengaan, en hun feestje laat voortduren.

  Juist het NIET melden/verspreiden van dit soort (andere) ideaal- en maakbaarheids gedachten zal hun einde bespoedigen.

 4. [3] Ik zie je punt. Zolang je doet alsof meerdere meningen welkom zijn, terwijl je je er niks van aantrekt, blijven mensen erin trappen.

  Toch denk ik dat ook Henry een punt heeft. Zolang je posts natuurlijk niet verwijderd worden e.d. Sites waar dat wel gebeurd zijn volgens mij niet de moeite van het posten waard.

 5. Ja, daar ben ik mee bezig.

  De politieke rampen zijn legio. Vaak vraag ik me af of we niet gewoon 150 politici kunnen gaan lynchen, het kan alleen maar beter. Het land wordt verkocht, geplunderd, onze kinderen worden gestolen en de leugen regeert de media.

  Dat van die fora is mij bekend. Mensen die de waarheid vertellen worden daar verwijderd, omdat de meeste moderators van die forums voor de vijand werken. Een lijst van 40 militante ordes die dit soort dingen flikt in Nederland hier:
  http://home.arcor.de/rkk200
  Ook de Franciscanen Broederschap is opgenomen in die lijst, vergeet niet dat de Franciscanen samen met de Dominicanen de Inquisitie in handen hadden, voordat de leiding daarvoor over gedragen werd aan de Jezuïeten Orde in 1536.

  Die leken ordes verklaren erg veel infiltraties. Alberto Rivera pleegde deze infiltranten op te leiden als lid van de katholieke samenzwering die de Contra Reformatie is.
  http://video.google.com/vid
  Rivera was ook betrokken bij het folteren van mensen, wat sterk naar voren komt in een ander interview met een colombiaanse non;
  http://www.youtube.com/watc

  Zo kwam ik in Nederland op reformweb, een forum voor leden van de Gereformeerde Kerk. De Moderator daar heette Napoleon, en had een rode foto van zichzelf geplaatst. Ik wist onmiddelijk dat dit niet pluis was, en ontdekte al snel censuur van de waarheid op dat forum. Vooral fora met onderwerpen die met de politieke realiteit te maken hebben, worden streng beheert door ingewijden van de geheime agenda. En dat is zo geregeld, dat de slechts weten wat nodig is te weten voor hun deelgebied. Maar eenvoudig te begrijpen als men de Jezuïeten eed kent. Ik ken daarvan helaas slechts engelstalige versies. Ook de secret instructions zijn hoogst interessant.
  Jesuit oath hier:
  http://www.ianpaisley.org/a
  Jesuit secret instructions hier:
  http://www.reformation.org/

  Als men meer wil begrijpen van de positie van het Huis van Oranje, kan ik je aanraden deze Secret Instructions te lezen. Voor een overzicht van de algehele strategie waar Nederland aan onderworpen is, dan is de Jezuïeten eed zeer geschikt, die overigens niet afgenomen wordt van alle Jezuïeten.

Comments are closed.