vrijdag, 14 december 2007
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Hoezo Verdonk de “beste politicus”?Kan zij het hardste rennen? Zwemt ze het snelste?


Wat is het dan dat ze het “beste” doet?


Kijkers van het tv-programma Eén Vandaag hebben gekozen tot politicus van het jaar 2007.Wat is de beste “politicus”?
We hebben op de Vrijspreker meer dan een jaar lang elke week een politicus van de week benoemd. Dat was de persoon die zich in die week gedragen had als “beste politicus”. Die werd gedefinieerd als degene die het “best” had geritseld, het meest gedraaid, het meest gelogen of bedrogen. De aantoonbaar meest verachtelijke.

We krijgen de indruk dat Tv-programma EénVandaag een andere definitie had, maar die is NIET genoemd. Althans ik heb het nergens gezien. Zij gaan er in hun reclame van uit dat het de meest ideale persoon is, en dat iedereen dat ook zo zal zien.
Als nu mensen stemmen met een ader uitgangspunt, dat is de uitslag natuurlijk volkomen waardeloos. Al wordt er een hoop poeha over gemaakt.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Politiek
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. R. Hartman schreef op : 1

  Pure BS natuurlijk. We moeten ook even niet vergeten dat het hier Eén Vandaag betreft, dus hoe serieus dit te nemen valt moet iedereen zelf maar uitmaken.

  Dat het nergens op slaat is ook duidelijk. Sinds Rita is afgevoerd als gehate Minister van Integratie heeft ze helemaal niets meer gepresteerd, behalve zich uit de VVD laten kicken en TON oprichten.

  Zelfs als het alleen maar een protestsignaal zou zijn zou het logischer zijn dat Geert tot ‘beste’ politicus zou zijn verkozen (nu tweede, meen ik, en dat telt niet). Geert doet tenminste nog dingen om daadwerkelijk tegengas te geven, al is de PVV nog te klein om daar echt successen mee te boeken (zo vond ik de oproep aan het kabinet om verplicht hun eigen kinderen op zwarte scholen te doen om zelf de multicul te ervaren een briljante actie).

  Maar Geert mag natuurlijk niet winnen. Dat levert ongewenste publiciteit op. Van een lege TON gaat geen bedreiging uit, van een vastberaden PVV wel. Zelfs al blijft ook de PVV een collectivistisch bolwerk.

 2. Johnny schreef op : 2

  Was het niet zo dat shovel Verdonk als "het best getest" uit de vergelijkende test van de consumentenbond kwam? Die testen "tonen aan" dat de goedkoopste aankoop ook de beste is.
  Het succes van Verdonk zit niet in haar capaciteiten, maar in de waarde die door haar gehoor daaraan toegekend wordt. Hitler had op dezelfde manier een heel volk achter zich, dat vertelde ons later:"Wir haben es nicht gewusst."

 3. Verhoeven schreef op : 3

  Zij heeft geen 100 dagen nodig om rond te toeren op zoek naar wat de mensen zoal bezig houdt. Staat dichter bij het volk.Volgens de grondwet bestaan er geen politieke partijen.Alleen volksvertegenwoordigers die rechtstreeks
  gekozen worden en stemmen zonder last.
  Art 67, lid )Dus zij voldoet volop aan dez voorwaarden

 4. beek schreef op : 4

  Te veel tv-kijken veroorzaakt een hersenverweking die voornamelijk op amusement is ingesteld.
  Verdonk is waarschijnlijk voor hen de meest amusante.
  Ze lijdt onder de vloek van Fortuyn: politici die hem graag nabootsen, maar aldus voornamelijk karikaturaal worden.

 5. SPY schreef op : 5

  Ze kan het beste geld verspillen?

  Nee, dat kan niet, dan had Wouter wel gewonnen.

 6. Geus schreef op : 6

  Hmmm. SGP is mijn favourite partij, ons programma punt over vrouwen in de politiek moge bekend zijn…

  Maar goed, mevr. Verdonk heeft eens vluchteling teruggestuurd naar hun beulen, terwijl ze tegelijkertjd paspoorten uitreikte aan moslims. Ze werkt dus voor de Clerus, ze is een verhulde paap. Hoe kunnen we haar ontmantelen?