Daarom is het zo belangrijk om de juiste ideeën bij zoveel mogelijk mensen te verspreiden om daardoor ook de juiste (gewenste) resultaten te krijgen.

De Vrijspreker brengt positieve ideeën voor een vrije, morele samenleving. We zien dat dit een positieve invloed heeft, maar zouden dat proces graag nog veel sneller laten verlopen.

Maar de natuur is nu eenmaal zo dat het verspreiden en accepteren van nieuwe ideeën niet snel kan verlopen.
Maar elk idee dat op de site gelanceerd wordt, krijgt “aandacht”.
Hoeveel en wat de directe consequenties zijn, valt meestal buiten onze directe gezichtskring. Soms merk je het resultaat wel vlug uit de reacties die op je idee volgen, maar soms merk je niet eens of er wel invloed is.
Je weet ook nooit wat er met je idee gebeurt. Verwerkt iemand het? Gaat hij er over denken? Durft hij het objectief, rationeel te overwegen of is hij bang zijn gevestigde mening te moeten veranderen? Gaat hij er met anderen over praten en brengt het idee zo weer verder?
Of schrikt hij, denkt niet en verwerpt een nieuwe gedachte die niet klopt met wat hij geleerd heeft?

Jacob Hornberger, President van Future of Freedom Foundation < www.fff.org/ > schreef onlangs op hun site: De overwinning van de Vrijheid hangt af van de verspreiding van ideeën over Vrijheid.
Zulke ideeën kunnen mensen er toe brengen om oude meningen te revalueren, bvb over de rol van de overheid in een vrije samenleving. Daardoor kunnen mensen een ander inzicht krijgen en op een gegeven ogenblik de maatschappij ten goede veranderen.

Het insturen van stukjes voor de Vrijspreker, en zelf reacties op geplaatste stukjes zijn daarvoor van belang. Net als het insturen van reacties in de kranten.

Als je ook een vrije, morele samenleving wil, doe dan mee en help met het uitdragen van zoveel mogelijk positieve ideeën.

9 REACTIES

 1. [1] Hoe bedoel je dat?
  Mensen hebben goede/slechte en ook juiste/foutieve ideeen.

  Natuurlijk is het verstandig om de goede/juiste ideeen te gebruiken.

 2. Nadat eerder theoretische discussies niets geholpen hebben, ga ik binnenkort over tot een nieuwe strategie, te beginnen met mijn moeder.
  Voor haar verjaardag krijgt ze dadelijk een spannende roman met wel 1300 pagina leesplezier: Atlas in Staking. En nu maar hopen dat het uiterst herkenbare verhaal geschreven in de US in 1957 maar dat op details na oogt als Nederland anno 2007, haar de ogen opent.
  Zo ja, dan zullen er nog meer mensen uit mijn entourage dit boek als verjaardagsgeschenk ontvangen.
  Zo neen, dan ga ik eerst proberen uit te vissen waaraan het ligt en of het op een ander toch meer effect gehad zou kunnen hebben en dan zie ik wel wat ik er verder mee doe.

 3. Ik doe beide. In de politiek laat ik continue mij ideeën horen. Soms met succes, soms niet.

  En als leraar geef ik mijn leerlingen veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ik geef niets om de regeltjes uit Den Haag of van het management. Ik wil ze leren zelfstandig te zijn en hun eigen leven in te richten.

 4. [4] "Ik wil ze leren zelfstandig te zijn en hun eigen leven in te richten."

  Geweldig! Zo hoort het!
  Ik krijg wel de indruk uit allerlei contacten dat jij dan een uitzondering bent.

 5. [5]
  Klopt, veel collega’s zijn het ook niet met me eens, maar gelukkig heb ik ook medestanders.

  Op dit moment geef ik extra les aan een aantal leerlingen, die eigenlijk al uit zijn, die een toets willen herkansen, die ze al voldoende gemaakt hebben. Terwijl bij mij de regel geldt (itt algemeen schoolbeleid) dat het laatste cijfer telt en niet het hoogste. Bovendien weten ze dat de herkansingstoets moeilijker is dan de oorspronkelijke toets. Kortom de leerlingen raken meer gemotiveerd.

 6. [4] Goed om zulke geluiden te horen, soms denk je dat heel de wereld verdwaasd is en dan kom je zo iemand tegen , geweldig dat geeft mij weer hoop voor de toekomst !!

 7. Alle corruptie is op te lossen. Want een corrupte burger wordt ook rijker in een Gouden Eeuw, die vanzelf ontstaat, als er een einde komt aan corruptie.

  Maar blijkbaar is het niet zo eenvoudig. Vrije intellectuele ontwikkeling, wordt al snel gefrustreerd, als men de corrupte systemen der Universiteiten ontdekt. Geld is kennis, en veel mensen uit de wetenschaps wereld noemen het AIVD of zo. Een mooi voorbeeld is een rechter, die onlangs ontslagen werd in Nederland, omdat ie eerlijk is, en weigert politieke gevangenen te maken.
  http://www.nwo-info.nl/2007

  Mijn ervaring met de Leidse Universiteit:
  Ik reageerde met een imeeltje op hun vraag naar mensen die begrijpen wat Willem de Zwijger bedoelede met het devies: Met God en de Geusen!

  Dit is namelijk een groot geheim.
  Slechts lieden die Nederlander zijn, ook de Levende God kennen, begrijpen onmiddelijk wat dit betekend. Binnen een maand kreeg is een moordaanslag, wat ik natuurlijk overleefde dankzij brute kracht van een zeeman, en Gods Hulp. Er was namelijk geen Godslastering in huis, dus die paap was snel verjaagt. Maar mij is nu wel bekend, dat gevaarlijke intellectuelen gewoon vermoord kunnen worden, als ze niet ook sterk zijn en gewapend.

  Met andere woorden: Het is Oorlog.
  Ja, je kan de realeit niet naar je hand zetten. En als je gaat geloven dat het vrede is, zoals onlangs Ben Bot, dan ben je een gemakkelijk slachtoffer zonder de veiligheid van een loopgraaf of nachtkijker.

  Vrijheid ken ik via God. God maakt mij altijd vrij, doordat ie mij dan uitlegd waarom en hoe ik in bepaalde situaties terecht kwam. Onvrijheid is echter nodig om de gedetimineerde verschijnselen te voorkomen. Met andere woorden, als men de toekomst kan voorspellen, dan heeft men geen vrijheid. Jezus voorspelde de vernietiging van de Tempel van Jeruzalem, dus jezus was niet vrij. Vrijheid is dus gerelateerd aan de vrijheid van anderen. Iemand die de vrijheid heeft iedereen neer te schieten, veroorzaakt dat de vrijheid van de neergeschoten personen om veilig over straat te lopen niet bestaat. Die vrijheid is dus synthetisch, kunstmatig, maar zonder wijsheid onmogelijk. Wijsheid is niet altijd een compromis. Een compromis is vaak een zwak besluit vanwege gebrek aan informatie.

  Ook Politie Agenten die eerlijk zijn worden ontslagen. Ze hebben verschillende websites op internet, ik kom ze wel eens tegen.

  In ieder geval, elke keer als men zulk nieuws hoort, weet men dat de staat steeds corrputer wordt. Waar ligt dat aan? Nou, aan een slechte pers, de kranten en TV zijn de informanten van de Politiek en demonstranten.

  De Politiek heeft dus niet de macht haar fouten toe te geven. Want ze hebben niet genoeg informatie. Een compromis gooit wat zand over de etterende wond, maar een reëele oplossing lijkt onmogelijk.

  Tot besluit een versje uit de 17de eeuw;
  http://www.lastampa.it/_web
  Remember, remember the Fifth of November,
  Deze vrijheid werd gecensureerd op vele manieren, dit couplet is bijvoorbeeld verboden:
  A penny loaf to feed the Pope
  A farthing o’ cheese to choke him.
  A pint of beer to rinse it down.
  A faggot of sticks to burn him.
  Burn him in a tub of tar.
  Burn him like a blazing star.
  Burn his body from his head.
  Then we’ll say ol’ Pope is dead.
  Hip hip hoorah!
  Hip hip hoorah hoorah!

  Tijdens Bonfire Night worden namelijk beelden van Bisschoppen en andere clerus ge explodeerd, omdat de aanslag door de Katholieken was gepleegt.

  Maar in Nederland bestaat slechts de Lone gunman theorie van Balthasar Gerardsz, destijds de lelijkste man van Europa. En bovendien, dat complot werd niet voorkomen, de achterliggende organisatie daar mag niet eens vrij over gedacht worden. Of bijvoorbeeld het hoogverraad waar de broer van Willem van Oranje, Lodewijk, mee te maken had bij de slag van Nieuwpoort: We hadden de slag gewonnen, maar Lodewijk van Oranje’s paard werd ineens in de legers der vijand gestuurd, en zo kwam Lodewijk om het leven. Ik vraag me dan af of die persoon die een klap op de kont van dat paard gaf nog steeds vrij rond loopt hier.

  Met andere woorden, de leugens der geschidenis zijn te absurd voor woorden. De hedendaagse inquisitie wordt verzwegen, en geuzen worden uitgemoord zodra ze ontdekt worden, net als de Profeten. Jezus zei meen ik hetzelfde. Dit wordt allemaal maar gedoogt, maar als de CDA praat over gedoogbelied, dan bedoelen ze met protestanten die zich nog verdedigen. Zoals de massa arresaties van Hells Angels enige tijd terug. De papen, de papen, de papen.

  En lieden die over wat anders praten, of niet weten waar dit over gaat, die moeten eens volwassen worden!

Comments are closed.