Of is het verdedigen van je eigendom en voorkoming van herhaling?

De Telegraaf noemt dit “mishandeling” door de winkelier die in korte termijn voor de vijfde keer werd overvallen.

Er wordt een filmpje bij geleverd:

www.dumpert.nl/mediabase/33…

19 REACTIES

 1. Honkbalknuppel;

  Schroef er een "oogje" in en hang er een sleutel aan.

  Sleutelhanger = legaal.

 2. In mijn ogen is het bewerken van een overvaller/inbreker met een honkbalknuppel of even met welk gereedschap, incl. een wapen, volkomen gerechtvaardigd.

  De overvaller/inbreker heeft niets in mijn huis te zoeken en hij/zij zal er dan ook met alle hulpmiddelen uitgeramd worden. Hij/zij mag kiezen tussen dead or alive.

 3. Vanaf het moment dat een persoon een slechte gedachte in een daad omzet is hij in mijn ogen zijn rechten kwijt!
  Ik had het filmpje toevallig net al gezien op Geenstijl en hulde voor de winkelier. Hij laat zich uiteindelijk niet door zijn angsten verlammen en in Amerika wordt zo’n gek wat langer opgesloten dan in NL.

  Mocht ik een onrechtmatig figuur in mijn huis tegenkomen, zal ik heb flink beschadigen en daarna in de kofferbak, kilometers verderop in een bos dumpen. Laat die idioot dan maar bewijzen dat ik het gedaan heb.
  Aangeven heeft hier geen zin.
  De tijd die je bij het politiebureau zit, is lang genoeg om zelfs het behang in je huis nog mee te kunnen nemen en er wordt niets mee gedaan.

 4. [3]

  Mocht ik een onrechtmatig figuur in mijn huis tegenkomen, zal ik heb flink beschadigen en daarna in de kofferbak, kilometers verderop in een bos dumpen. Laat die idioot dan maar bewijzen dat ik het gedaan heb.

  Ooit gehoord van DNA of zo? Six feet under is wellicht een betere optie;-)

  Ik neig trouwens steeds meer naar gelegaliseerd wapenbezit. Ook hierbij worden we vals voorgelicht door de media.
  Landen als Zwitserland en Finland hebben een lange traditie in vrij wapenbezit. De misdaad is daar veel minder groot als in NL.
  Dat wapenbezit leidt tot meer excessief geweld is volgens mij onzin!
  De staat heeft er baat bij om bv de aktie van die doorgedraaide Finse scholier eruit te lichten maar dit was een zeer geisoleerd geval wat nog nooit in die mate is voorgekomen.
  In NL zijn er de laatste maanden alleen op scholen al enkele dodelijke steekpartijen geweest.
  Ook als je de schoolincidenten in een reusachtig groot land als de VS getalsmatig terugvertaald naar de NL situatie is er eigenlijk relatief weinig aan de hand.
  Ik heb me tijdens mijn verblijf in de VS niet onveilig gevoeld waarbij ik natuurlijk moet vermelden dat ik niet in de getto’s ben geweest.
  De schietpartijen tussen bendeleden waarbij ze elkaar afschieten is eigenlijk ook een reden om wapenbezit te propageren.

  Als een overheid weigert om de burger effectief te beschermen is het geoorloofd om jezelf, desnoods met geweld, te verdedigen.

  Een lintje voor die Indiase winkelier!

 5. [4] "Als een overheid weigert om de burger effectief te beschermen"

  Die weigering is natuurlijk op zich al misdadig. Maar daar komt nog bij dat ze het je onmogelijk maken om jezelf te verdedigen omdat je geen zelfverdedigingswapen mag hebben.

  Nog los ervan dat het voor een overheid ONMOGELIJK is om je te beschermen. ALS je al de politie kunt waarschuwen, is de benodigde tijd om bij je te komen altijd te lang.

 6. Ik hoop dat de inbreker in mijn huis een uitermate goede verzekering heeft. Ik ben geen held, maar geloof me… Ik zal ‘m zo verrot schoppen dat ie na behandeling ontdekt dat ie een meisje is. Als ze ‘m kunnen vinden in de Eem…
  Zwemmen met je enkels aan je polsen vastgebondn gaat niet zo makkelijk heb ik gehoord.

 7. [5]

  Nog los ervan dat het voor een overheid ONMOGELIJK is om je te beschermen. ALS je al de politie kunt waarschuwen, is de benodigde tijd om bij je te komen altijd te lang

  Juist, en waarom zou het recht op wapenbezit alleen bij de overheid en de criminele sector moeten liggen ??
  En waarom zouden de gewone burgers als een soort "sitting ducks" moeten fungeren??
  In de huidige tijd overstijgen de voordelen van wapenbezit volgens mij de nadelen die er natuurlijk ook zijn.

 8. Legaal of niet legaal: boeit niet. Uit de winkel rammen die overvalgekken! Had-ie dat maar niet moeten doen. Maar natuurlijk denkt de NL rechtsstaat daar weer heel anders over. Zachte eitjes-bende is het hier…

 9. Ik zou me echt een stuk veiliger voelen in de stad, tijdens het uitgaansleven, als iedereen bewapent is. Als een idioot besluit om iets geks te doen dan heeft ie opeens de overige 99% van de brave burgers, gewapend en al, op zijn nek. Zelfs al zou die gek de kans krijgen mij iets aan te doen, dan zal die niet ver komen. Massaslachtingen doen zich dan ook alleen op die plekken voor waar niemand anders een wapen heeft, zoals scholen en bibliotheken. Op wapenbeurzen gebeuren dat soort dingen niet.

 10. [11]

  Ik zou me nou niet direct veiliger voelen als elke zatlap met een IQ van 70 een wapen op zak heeft maar het is kiezen uit 2 kwaden; of het alleenrecht bij de politie die niks doet of de burger hun zelfverdediging laten regelen.

  Ik ga voor de laatste optie hoewel er dan wel zich eens ooit calamiteiten zullen voordoen.
  Je zou misschien wapenbezit kunnen verbinden aan een bepaalde leeftijd
  (zoals bij een rijbewijs maar ik denk dan aan bv >25 jaar) of een bepaald opleidingsniveau.
  Mensen met een strablad kunnen natuurlijk überhaupt geen aanspraak maken op een gun.
  Maar in de hedendaagse praktijk regelen die dat vaak toch wel in het illegale circuit.

 11. [12] "of een bepaald opleidingsniveau."
  Maar tegenwoordig is toch iedereen wel doctorandus?

 12. [12] De niet-dronkelappen met een IQ van 130+ hebben óók een wapen bij zich, waardoor die idioten die het echt niet snappen vanzelf wel de boodschap doorkrijgen.
  Praktijk wijst uit: "An armed society is a polite society"

 13. Ook ik ben van mening dat de de overheid je niet kan (en wil) beschermen. De politie komt altijd NA een incident. Daarom draag ik thuis ALTIJD een 9mm Beretta 92FS (heb er een vergunning voor). Wij hebben 3 dochters en zij zijn ermee opgegroeid dat papa vuurwapens onder handbereik heeft en weten niet beter dat papa een eventuele inbreker naar het hiernamaals schiet (ben zeeeer geoefend, competitie niveau.) Heb ook een 44Magnum, maar die is wat zwaar voor in huis. Gaat door een enkelsteens muurtje!! Tip van de politie (off record): nooit de politie bellen na een incident; dump de inbreker 100km verder in een bos (liefst over de grens) en ze zullen hem wel een keer vinden.

 14. Als een inbreker bij een inbraak even tot gehakt wordt gemaakt dan behoort zoiets toch tot het beroepsrisico? Eigenlijk zou de arbeidsinspectie moeten langskomen en niet de politie!?

 15. [9] dus meer roep om controle.. niet zeuren als ze je straks 90 dagen in een cel gooien op verdenink van terrorisme

 16. [15] Beste Michel:
  Ik weet natuurlijk niet waar je woont maar als je in Nederland woont, wil ik je graag waarschuwen voor het volgende:
  Ook al heb je een WM4 het is niet toegestaan om het wapen geladen in huis te dragen, het wapen met thuis in de wapenkluis opgeborgen zijn.
  Ook al ben ik het met je eens dat het mogelijk moet zijn om je wapen Verborgen te kunnen dragen, of op zijn minst CS of Pepperspray (mischien met extra training en opleiding )
  wil ik je toch waarschuwen, het zou zonden zijn als je je WM4, kwijt raakt.
  Met Vriendelijke Groet,
  een sportschutter,

Comments are closed.