Balkenende en Verhagen hebben de vorige week de Hernoemde EU Grondwet namens ons allen ondertekend nadat de Tweede Kamer het niet nodig vond om ons een referendum te laten houden.

Voordat het volk, en misschien de Tweede Kamer dat stuk leest, wil het kabinet nu snel de ratificatie.*)

Dat referendum was, is, in feite niet nodig omdat het gaat over een grondwet die in een referendum AL RUIMSCHOOTS AFGEKEURD is. Door een paar cosmetische veranderingen wordt het stuk niet echt anders**). Dit is zelfs door een groot aantal Europese top-politici toegegeven. Zie o.a. ***)

Dit is net zo schandalig als het feit dat het ondertekende verdrag door “niemand” van de kamerleden is gelezen, laat staan bestudeerd. Dat bleek duidelijk uit de debatten in de Kamer. Het hele stuk was trouwens niet beschikbaar, en de onderdelen ervan waren onleesbaar.

Daarom wil het kabinet de ratificatie er doorduwen voordat het besef doordringt bij het volk (en misschien bij de Kamerleden?) dat ze belazerd zijn. Beter is dat ze zich hebben laten oplichten!
NU.nl: “Staatssecretaris Frans Timmermans (Europese Zaken) vindt het goed mogelijk dat de Tweede Kamer het nieuwe verdrag snel bekrachtigt, omdat er al veel en lang over is gedebatteerd”.

Toch zal de waarheid eens aan het licht komen. Hopelijk zo snel dat er niet nog meer kwaad geschiedt. Want na de ratificatie is alle macht bij de EU en die kan dan wetten maken zonder dat alle landen het er mee eens zijn!
Gelukkig zijn er nog kamerleden die nog niet helemaal ingeslapen zijn. NU.nl: “Maar SP-Kamerlid Harry van Bommel en zijn VVD-collega Han ten Broeke vinden de haast een verkeerd signaal naar de burgers toe.”

Het is echter ook in het belang van iedereen dat hij of zij in hun eigen omgeving, en liefst daarbuiten, fel blijft protesteren.
De beste manier daarvoor is om de feiten te kennen en te verbreiden.

—————————————————————–
*) www.nu.nl/news/1362690/11/O…
**) www.vrijspreker.nl/vs/item/…
***) www.vrijspreker.nl/vs/item/…

31 REACTIES

 1. "Ja het is wel 96 to 99% % hetzelfde gebleven maar toch heel anders hoor" zei de CDA voorlichter mij, want "een muis verschilt genetisch ook niet veel van een mens maar toch is er veel verschil". Aja,sorry CDA voorlichter, Ik volg u niet. Maar goed, wat dan?
  "Welnu, geen vlag en geen lied enzo, dat hebben we met name toch maar even bereikt"…. "Wat zegt u? Oh, ook dat nu niet meer, Nuja er zijn nog veel andere verbeteringen zoals een gele kaart die we mogen trekken als uh…"tuuttuuttuut
  Ja en nu maar gauw door proberen te duwen….in het belang van de Nederlandse burgers uiteraard.

 2. Het mag duidelijk zijn dat Balkenende met zijn ‘vrienden’ in Brussel niet alleen de burger loopt te verneuken, maar ook politiek Den Haag! Zijn de politici in DH zo ‘machteloos’ dat ze dit allemaal slikken!!??
  Kan weer een reden zijn om nooit weer te stemmen! Mits DH nu zijn ’tanden’ laat zien.
  Begin toch steeds meer door te krijgen dat de EU grondwet nooit een feit mag worden!

 3. Bij iedere politieke crisis in ieder Europees land zal de illegitimiteit van het verdrag van Lissabon opgerakeld worden. Vroeg of laat gaat het daar dan echt fout (nou ja goed dus) mee.

 4. ach, het blijft gewoon een vodje papier en ik geef die hele EU geen 5 jaar meer. Andere bureaucratische monstrositeiten als de Sovjet Unie en Hitler Duitsland hebben het uiteindelijk ook niet overleefd.

 5. [2] Simpele verklaring: "Befehl ist Befehl". En dat "Befehl" komt dan van ‘Duitschen Bloed’, oftewel onze valse kwien: BEA-tricks.
  Met nooit stemmen ben je heel principieel libertarisch bezig, maar heb je wel gedrochten als het Generaal Pardon mogelijk gemaakt, dat op slechts één stem hing. Dat had een PVV stem kunnen zijn, en praktisch gezien was dat heel veel beter geweest voor de vrijheid in dit land, op de korte, maar vooral op de lange(re) termijn. Van die geïmporteerde nuttelozen komen we namelijk nooit meer af, en ze vermenigvuldigen zich als konijnen.

  Vaarwel, autochtone Nederlander.

 6. De ratificatie moet allemaal snel-snel geregeld worden. Het geeft je hetzelfde gevoel als je bij een agressieve verkoper die met zijn gladde praatjes meteen zaken met je wil doen.
  Niet intrappen want je hebt altijd te maken met een kat in de zak!

 7. [5] Mazzel….

  We wonen in een constitutionele monarchie, en als het de kwien behaagd haar land te verpatsen mag dat.

  Ze houdt de Antillen en Aruba?
  Ook prettig, je eigen eilandjes.

 8. [7]
  Flikker op man.

  Verpatsen die hap, benedenwindse aan Venezuela, bovenwindse aan Frankrijk.

  Voor bananen en wijn.

  Bezopen bananen monarchie.

 9. Hopelijk komt er een dag dat we Balkenbende ervoor persoonlijk kunnen berechten!

 10. Dit kabinet vreest helemaal nix!

  Wat valt er immers te vrezen van dit apathische, neo-achterlijke bevolking.., waarvan het meerendeel toch gewoon op het CDA/VVD/PVDA…; en in hun kielzog: CU, D66, GL, SP blijft stemmen!!

  Met een dergelijk eloctoraat.., valt er immers nix te vrezen!
  Go with the flow!!

 11. [9] Balkenende berechten?
  zal lastig worden, net als dat de H. Scheffer in ruil voor ‘onze’ medewerking in Afghanistan, hoofd van de Navo werd, mikt Bkellende op een verdere carriere in de EU. en dat moet jij bekostigen, met geld en met rechten.

 12. [11] wordt het dan geen tijd om een klassiek liberaal/libertaire partij het parlement in te krijgen. Ik weet dat er hier een aantal tegen politici in elke vorm zijn en stemmen uit den boze is voor sommigen… maar met 0,67% van de stemmen zou een zetel toch mogelijk moeten zijn? (als die idioten van de dierenpartij of SGP erin slagen…)

  Hmm misschien ben ik naief en is dit jeugdig optimisme… soms is het fijn om even weg te dromen. 🙂

 13. De NWO maakt haast, want grote groepen mensen worden wakker. Het internet heeft het eeuwenlange bedrog van ’the powers that be’ blootgelegd. Na de EU volgt de ultieme horror: een wereldregering.
  Met Al Gore als president.
  Co2 tax zal binnenkort aan elke burger opgelegd worden om dit laatste hoofdstuk van ‘de vrije mens’ in te luiden.
  Mijn condoleances.

 14. Heeft iemand er ook al bij nagedacht dat het best eens zo zou kunnen zijn dat de regering en de tweede kamer NIET het slechtste met de burger voor hebben? Dat er sinds de oprichting van de EU nog nooit zoveel economische voorspoed is geweest? Dat Nederland het op 2 na rijkste land van Europa is en dat dat voornamelijk is vanwege de EU? Dat de EU toe is aan hervormingen om te zorgen dat het een minder bureaucratisch gedrocht wordt en dat dit op zich dus best een verbetering zou kunnen zijn?
  Of heeft iedereen het verdrag helemaal gelezen en is objectief tot de conclusie gekomen dat het beter is als Nederland het afwijst en een bestuurlijke crisis veroorzaakt?

 15. [16] Ga eens wat grasduinen hier op de Vrijspreker, dan leer je dat die economische voorspoed niet dankzij, maar ondanks de EU heeft plaatsgehad. En natuurlijk is een deel van die voorspoed aan de EG en EVA te danken, maar da’s iets heel anders.
  Succes.

  Asl afwijzing dor NL een bestuurlijke crisis veroorzaakt zou dat prachtig zijn. Maar te vrezen valt dat de moloch zonder NL toch wel doordraait.

  De enige bestuurlijke crisis die met enige hoop het resultaat zou kunnen zijn is de val van de Balkenbende, en wat mij betreft is dat het mooiste kerstgeschenk dat ik me zou kunnen wensen.

 16. Nederland export naar EU-landen groeit met 12 procent

  Nederland heeft in september 2004 voor 18,2 miljard euro aan goederen uitgevoerd naar landen in de Europese Unie. Dit was 12 procent meer dan in september 2003. De invoer uit de andere EU-lidstaten steeg eveneens met 13 procent en kwam uit op 11,6 miljard euro.
  Opvallend noemt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) de sterke groei van de handel met de nieuwe EU-lidstaten. De import nam in het derde kwartaal van 2004 toe met 50 procent; de export met bijna 30 procent. Met name de handel met Estland, Litouwen, Tsjechië en Slowakije groeide. Overigens kent Nederland nog steeds een handelsoverschot met deze landen. De export bedraagt circa 7 miljard euro per jaar.
  (Bron: CBS)
  Zo’n nieuwsbericht had je nooit kunnen hebben als de EU er niet was geweest… Kom maar met betrouwbare feiten die het tegenspreken…

 17. [18]
  Lennart,

  Niemand ontkent de voordelen van vrijhandel, maar die kun je ook hebben zonder een superstaat te creëren met een bestuurniveau boven de bestaande nationale overheden.

  Ieder EU-verdrag, tot en met dit verdrag van Lissabon, is tot stand gekomen door multi-lateraal overleg van onafhankelijke landen. Dat alleen al bewijst dat alle voordelen die de EU ons ooit heeft gebracht ook via losse (vrijhandels)verdragen hadden gekund. Dan zou ieder land op de punten die ze niet willen opgeven, of als later via democratische weg de bevolking in een land de bestaande wetgeving wil veranderen, haar eigen beleid kunnen voeren. Met dit nieuwe Verdrag kan Europa een Staat op zichzelf vormen, en hoeft het zich niets aan te trekken van de oppositie van individuele landen. Meerderheidsbesluiten nemen op veel punten de plaats in van nationale soevereine veto’s. En op de punten waar dat niet het geval is, kan dat zonder nieuwe verdragen te moeten maken worden veranderd. Dat betekent dus dat naast de voordelen van de EU, ook alle nadelen overal in de EU zullen gelden, zonder dat men hieraan kan ontsnappen, tenzij een land uittreedt. En ik weet niet precies of dat ook in het Verdrag staat, maar als het verdrag kan worden aangepast door meerderheidsbesluit, zonder veto-mogelijkheid van de individuele Staten, zou eventueel zelfs de uittreedmogelijkheid op den duur kunnen worden geschrapt.

  De EU vindt monopolies een slechte zaak, en bestrijdt deze via wetgeving die ook via onderhandeling tussen individuele landen tot stand is gekomen. Op een manier waarover je kunt twisten, omdat zowel de definitie van wat een bedrijfsmonopolie vormt, en het feit dat de boetes in de schatkist van de EU verdwijnen, nogal dubieus zijn. Maar het principe dat monopolies slecht zijn voor iedereen, behalve de monopolist zelf, is denk ik vrij evident juist. Als je dan uitgaat van de feilbaarheid van mensen, en het feit dat politici geen zuivere engelen zijn, lijkt me het creëren van een politiek monopolie op wetgeving, een uiterst slecht idee.

 18. [11]
  Precies Wiebo.

  Huursubsidie, hypotheek rente aftek, zorgtoeslag, ouder korting en wat de neuk.
  Gewoon minimaal 52% van je inkomsten inleveren zodat linkse lutsers wel denken te mogen bepalen wat je er van terug "mag" krijgen.

  Het klootjesvolk der Nederlanden (NEDER!) blijkt zich blij te maken met een sigaar uit eigen doos.

  Triest volk.

 19. [20] ‘Jetze’ met z’n christelijke moeder heeft het over klootjesvolk…

 20. [23] Bij jou vind ik vooral veel gescheld, krachttermen, ACP-fanposts en af en toe wat inhoudelijks.

 21. We hebben ons "democratisch recht" om onze eigen dictators te kiezen …

  … maar die blijken merendeels poppetjes hangend aan touwtjes …

  De "puppetmasters’ steun je, naar mijn mening door jezelf NIET te (willen) informeren wat je wel of niet koopt in de winkel …

  Eigenlijk hebben we een veel hoger democratisch gehalte in WAT we kopen in winkels ALS we ons willen informeren wie je steunt zoals bijvb. Unilever etc. etc.
  –o-O-o–

  John Kuhles Quote op UntoldMysteries.com Radio (Zomer 2007):

  Big Brother is NOT to protect you … but to protect THEM … if more and more waking up to the truth ! … and guess who is paying for the "Big Brother Tools" like intelligent camera’s etc. etc. ? – Are we paying for our own prison ?

 22. [21] Dus?

  Het is niet zo dat de royale familie altijd aan de macht is geweest of zal blijven. (Alles vergaat immers)
  Regel een groepje mensen en een paar vuurwapens, maak een plan…. zo moeilijk is het (theoretisch) niet… maar je moet wel ballen heben.

  Mij maakt het niks uit… want dan moet ik weer aan jou betalen .. als jij die positie hebt ga jij ook vast vinden dat je daar recht op hebt… lol
  Tis net als de hells angels, je ken ze wel opsluiten maar dan komen de Tjechen e.d…. beter de Angels die je kent dan de Angels die je niet kent.
  En ze ruimen elkaar nog een beetje op.

 23. Quote:lijkt me het creëren van een politiek monopolie op wetgeving, een uiterst slecht idee.
  [19]

  Roerend mee eens!
  De BV NL is onderhands verkocht door het -in mijn ogen- zooitje huichelaars.
  Handelsverdragen zijn 1. Samenwerking 2. Maar in wezen je ziel verkopen aan de duivel is toch van een heel andere orde!

 24. [19]

  Helemaal juist, Owl. Het is ongelofelijk dat mensen er in trappen dat de EU ons economisch veel voordelen heeft gebracht. Daar hebben we een politieke EUSSR helemaal niet voor nodig. Er is maar één reden voor het oprichten van de EUSSR en jij noemt die al indirect;

  Met dit nieuwe Verdrag kan Europa een Staat op zichzelf vormen, en hoeft het zich niets aan te trekken van de oppositie van individuele landen. ect;

  De drie grote politieke zuilen (Christelijke, Socialistische en Liberale) hebben gezamenlijk overal de macht en zien in deze nieuwe bestuurslaag de mogelijkheid om die te behouden.
  Daar draait namelijk alles om; behoud en uitbreiding van macht.
  Dat ze daarvoor hun eigen land moeten verraden deert ze niet.
  Nieuwe opkomende stromingen zoals de PVV, Vlaams Belang, Lege Nord etc kunnen op Europees niveau gemakkelijk "kaltgestellt" worden.

Comments are closed.