Overheidsfiguren en milieu activisten praten in Bali hoe ze anderen kunnen opleggen het milieu minder te vervuilen. Vooral CO2 staat op het verdoemlijstje.

Terwijl ze zelf door hun feestje in Bali evenveel CO2 produceren als 20.350 middelklasse auto’s gedurende een heel jaar.

Gerekend met ieder 12.000 km.

Een aantal gedelegeerden heeft daar ook weer een oplossing voor gevonden. Ze stellen namelijk dat deze vervuiling gecompenseerd moet worden. Dat kan door bomen te planten en door aflaten te kopen.

Het geld daarvoor moet dan ook vooral door overheden, lees belastingbetalers, worden opgebracht. Al zijn er ook activisten die zeggen dat ze daarvoor persoonlijk een bijdrage leveren.

Bert Koenders (PvdA), minister van ontwikkelingssamenwerking, heeft al toegezegd dat de Nederlandse belastingbetaler 15 miljoen euro’s moet betalen om in Indonesië de ontbossing te verminderen.

4 REACTIES

 1. We betalen 15 miljoen euro’s om ontbossing tegen te gaan maar we betalen ook tientalle miljoenen om palmolieplantages te starten via het wegbranden van regernwoud daar?

  Jackal & Hyde?

 2. Reken maar dat die 15 miljoen gewoon in lucht oplossen. Het is simpel gezegd niet meer dan smeergeld. De maffia laat zich goed betalen en heeft vele wegen om geld los te peuteren. Ook van de mafklappers in Den Haag. Of zijn het de mafklappers zelf die via één of andere nep stichting het geld mogen ‘beheren?’.

  En geen slecht woord over Indonesië, want dat land word geregeerd door heule integere mensen! Echt waar hoor!

  De natuur?…..Ons zielige CO2-vretertje! Nou geen zorgen die hersteld zichzelf, zolang je er maar met je tengels van af blijft. Iedere Pfennig die je daar voor vrij maakt is weggegooid geld!
  In NL zouden we reeds in een oerwoud wonen als er geen groenvoorziening was.
  http://www.indymedia.nl/nl/

 3. Wij betalen om boompjes te planten, om onze CO2 uitstoot te compenseren. Is dat om het geweten te sussen? Dagelijks worden enorme oppervlakten aan regenwouden gekapt, zorg dat dat stopt.

Comments are closed.