Stemmen op een onafhankelijke, onpartijdige, eerlijke en oprechte partij! Een partij die menselijk is, onze VRIJHEID respecteert, onvoorwaardelijk achter de kiezer staat en zich gedraagt als een ECHTE volksvertegenwoordiger!

Maar natuurlijk weet ik dat zo’n partij een utopie is.

RED: Met stemmen op zich is niets mis. Het essentiële is waarvoor of waarop je stemt. Daarover zijn verschillende opvattingen. Een ingezonden artikel van IIS geeft goed aan hoe veel mensen er over denken.
Maar dat is in strijd met opvattingen van veel libertariërs.
Hieronder volgt het artikel van IIS, dat weer gevolgd wordt door enkele commentaren.

Laat je stem niet verloren gaan!
Een referendum is net zo verneukeratief als stemmen in het algemeen!*)
NL heeft gestemd! NLers hebben gestemd voor een dodelijke cocktail van Christelijke judassen met linkse gluipers en krijgen daarom precies wat ze wilden!

Ik kon en kan nog steeds niet stemmen, omdat ik met mijn nuchtere verstand me niet achter de gewillige stemmer kan scharen. In dat opzicht ben ik echt recalcitrant.

Ik ben een niet-stemmer, omdat de argumenten die ik hoor van stemmers, om VOOR dergelijke lieden te stemmen, ronduit walgelijk vind! Partij programma’s vol loze beloftes overtuigen me niet en zijn per definitie stront-veeg-af-papier en mogen de volgende keer op iets zachter papier gedrukt worden! En ook de debatten die partijen voor de verkiezingen voeren overtuigen mij niet en zijn uiteindelijk geen knip voor de neus waard en zijn niet meer dan loos gepraat waar men geen gram wijzer van wordt! Behalve dan die wijsheid om niet te gaan stemmen.

Er is in NL nooit, maar dan ook werkelijk nooit één partij geweest die oprecht wilde luisteren en deed wat goed was voor de NLse bevolking! Of één die wars was van belangenverstrengeling. De schijnheiligheid, partijdigheid, afhankelijkheid, leugenachtigheid enz. waren de heren & dames altijd al van de koppen af te lezen, maar je kon het OOK HOREN en bovenal WETEN! Want hoe vaak zijn beloftes omwille van het pluche en de carrières niet gebroken!!

NLers zijn ondanks AL deze kennis keer op keer braaf wezen stemmen en mogen daarom vanaf vandaag kennis gaan maken met een hele fijne EU GRONDWET en Joost mag weten wat die allemaal behelst?? Want dat hebben de Heilige Broeders&Zusters de burger niet kunnen en willen uitleggen!!
Maar ja, is ons vanuit de achteraf kamertjes, obscure kroegvergaderingen en club bijeenkomsten ooit iets uitgelegd? Uiteindelijk gaat het daar alleen maar over geld, macht en ego’s! Maar waar het daar ook over gaat en dat het is op zeker niet minder belangrijk, namelijk: ONS LOT!

In de toekomst zou ik dolgraag TOCH willen stemmen, maar dan héél graag op een onafhankelijke, onpartijdige, eerlijke en oprechte partij! Een partij die menselijk is, onze VRIJHEID respecteert, onvoorwaardelijk achter de kiezer staat en zich gedraagt als een ECHTE volksvertegenwoordiger! Maar natuurlijk weet ik dat zo’n partij een utopie is, ook omdat een dergelijke partij met één kogel het zwijgen zal worden opgelegd! Wel stemmen, zou van mij dan ook niet meer zijn dan een protest en is zoiets consequent? **)

Bij deze wens ik mezelf en iedereen veel sterkte en succes. En bedank ik de politiek die ons, dankzij hun overtuiging, weer een stukje dichter bij een totalitaire staat hebben gebracht! Goeiemoggel………… and may the EU force be with you !

Ingezonden door IIS —————————-

RED. COMMENTAAR:
*) Er is een principieel verschil tussen stemmen bij referendum voor/tegen een bepaalde zaak,
en stemmen op personen/partijen als vertegenwoordigers voor het volk.
Zie daarvoor de bekende ‘presentatie” van Frank van Dun:
“Gratis Stemadvies”: www.libertarian.nl/NL/archi…

**) Het zou consequent zijn als die partij een (bijna?) puur Libertarisch programma zou hebben, en gedragen wordt door integere consequente personen.

7 REACTIES

 1. Het probleem dat ik heb met referenda is dat ze bepaald worden door de waan van de dag. Iets waar ze in Den Haag zich toch al te veel door laten leiden.

  Voorbeeld: In Leiden is een referendum gehouden over de Rijn-Gouwe lijn, een tram verbinding door Zuid-Holland. De provincie heeft allang besloten dat deze lijn er moet komen. Terwijl de gemeenteraad is Leiden dit laatste wist, hebben ze toch een referendum gehouden. De Leidenaren hebben massaal tegen de lijn gestemd, maar op basis waarvan?

  Een aantal partijen hebben echter zwaar campagne gevoerd tegen de lijn en de stemming in Leiden sterk bepaald. Gevolg: veel mensen hebben tegen de lijn gestemd, omdat ze van alle kanten te horen kregen dat dat beter was.

  Nu is het college gevallen, omdat vanuit de provincie die lijn er toch moet komen.
  Ik sta neutraal tegenover de Rijn-Gouwe lijn. Ik heb geen flauw idee of die lijn goed of slecht is en eigenlijk interesseert het me nauwelijks. Ik ben geen deskundige, ik heb me er niet of nauwelijks in verdiept en eigenlijk wil ik aan het hele gebeuren geen tijd verspillen.

  Wanneer het gegaan zou zijn om particulier initiatief, dan hoef ik als klant alleen maar de keuze te maken om er wel of geen gebruik van te maken.
  Alle technische keuzes zijn dan al gemaakt door het bedrijf dat de lijn wil gaan aanbieden. En als heel Leiden echt tegen zo’n lijn is dan kunnen ze er voor kiezen om er geen gebruik van te maken. (waarschijnlijk was dat dan al wel uit het marktonderzoek naar voren gekomen.) Kortom de beslissingen en de kosten liggen dan bij een ondernemer en ik hoef me niet te verdiepen in stapels technische info waar ik toch de ballen verstand van heb.

  Niet stemmen betekent stemmen op de mensen waar ik sowieso geen vertrouwen in heb. Dus ik stop liever tijd in het uitzoeken van een volksvertegenwoordiger waar ik (tot bepaalde hoogte) wel vertrouwen in heb, een volksvertegenwoordiger die zo dicht mogelijk bij het klassiek liberale/libertarische gedachtegoed in de buurt komt.

  De meest directe vorm van democratie blijft toch de vrije markt.

 2. [1] Spoor- (en dus ook tram-) verbindingen zijn per definitie slecht, omdat de kosten de baten altijd vele malen overstijgen. Spoor is inflexibel, log, energievretend en bovenmatig duur, zowel in aanleg als in onderhoud.

  In plaats van dat spoor is het beter een asfaltbaan aan te leggen voor bussen, taxi’s en vrachtverkeer, (vrachtverkeer alleen niet indien door de stad), dat garandeert een veel betere benutting van de capaciteit en ontlast de overige wegen.

  Spoor is echter een linkse hobby, omdat door de hoge kosten een ‘geldig excuus’ ontstaat om de overige infrastructuur achter te stellen. Er blijft namelijk nauwelijks budget meer over.

 3. [2]
  Als je het dus overlaat aan ondernemers, kom je er vanzelf achter of het wel of niet zinvol is.

  Waar ik overigens wel over te spreken ben over het algemeen is de metro. Zeker in grote steden, waar je anders met de auto hopeloos stil staat.

  Maar goed het ging hier over een tram als voorbeeld. Point is dat ik gewoon niet weet of een tramlijn rendabel is en ik het ook eigenlijk niet wil weten, dus er ook niet over wil beslissen.

 4. [4] Lijst 14: Sinterklaas en een Klokkenluider op de voorpagina.
  …Ik heb een grondige hekel aan kardinalen en herrie op zondagochtend, laat me met rust!

  Onbegrijpelijk hoe papistisch nederland is. Willem en de Guezen probeerde het land tot een eenheid te brengen, anders verliezen we elke oorlog. Wat doet Nederland vandaag: Ze verliezen elke oorlog, omdat ze zich laten verzuilen tot een burger oorlog tussen links en rechts.
  Ben ik dan slimmer of zo?

  De mist verzuilde partij is de CDA, dus die wint doorgaans de coalitie. Ze zijn niet links of rechts, en dankzij de eucumene zijn ze ook niet meer aanwijsbaar papistisch. In het buitenland wordt Balkenende een Calvinist genoemt, maar in Nederland is het woord Calvinisme verboden en heet ie hervormd of zo. Preotestant is tie in ieder geval niet, hij is een conformist en protesteert helemaal nergens tegen. Vertel het hem niet, anders gaat ie protesteren om op een Protestant te lijken.

  Hmmm, die verkiezingen zijn geen burger oorlog, maar een voetbal wedstrijd. Of, ze laten zich regenen door het intellectuele level van een voetbal wedstrijd na media training.

  De meeste nederlanders liegen tegen hun kinderen over een kardinaal die cadeautjes komt brengen op 6 december, en dergelijke papen geloven in links en rechts omdat ze journaals geloven. Journaals zijn doorgaans de meest brutale leugens voor landverraad=winstbejag=Carriëre omdat onze staat in handen is van buitenlanders. Ecclesia lodge.

  Ho, ze geloven zowat alles, als het maar op TV is geweest. Als het op TV komt, dan is het bewezen. Wat zijn die moslims toch slim, dat ze die vliegtuigen allemaal tegelijk konden kapen enzovoorts…

  Vandaag hoorde ik een radio programma van Greg Szymanski, waarin een fluitblazer verteld dat de Marokkanen kwestie in de USA net zo actief speelt als hier in Nederland.
  http://arcticbeacon.com/aud
  http://arcticbeacon.com/aud
  Afgelopen week vertelde ik nog op deze site over de rol van de Marokkanen in de Spaanse Burger Oorlog. Pim Fortuyn zei iets typisch papistisch, om jumbo jets te gaan kapen moet je achterlijk wezen?

  Hoogverraad is een net zo groot probleem in Nederland, als dat dit is in de andere protestante landen.
  http://www.remnantofgod.org

  Het ligt er zo verdomd dik bovenop. Nu kijk ik al een jaar geen TV meer, want als ik het ding aanzet, dan zie ik de paap. Een of andere leugen hier, waarheidsonderdrukking, absurd allemaal.

  NATO bombardeerde de Russich Orthodoxe Serven/Partizanen voor de Paus, die graag de Rooms Katholieke Staat Kroatië gehad had willen hebben. Vandaag is USA een genocide aan het plegen in Irak, omdat Irak de Jezuïeten had verbannen uit Irak in 1969.

  De waarheid over Afganistan heb ik nog niet ontdekt, maar de verzuiling tussen het leger en het volk is wel het grootste probleem dat dit land ondergaat. Een Journalist moet liegen of vertrekken, want de Media bepalen de verkiezing uitslag en HET GELOOF van het volk. TV is de moderne middeleeuwse kerk. Papen zijn dus mensen die veel TV kijken, want dankzij de Eucumene is er geen verschil tussen Balkenende en Verhagen.

  Ik wordt woedend als ik TV kijk. Zelfs de koppen van de kranten. Slechts enkele sleutel figuren daar verzieken de boel, maar niemand pakt ze aan.

 5. Vreemd dat de biostabil niet langer gepromoot mocht worden op tv. Het paste toch volledig in het plaatje van list en bedrog! 😉

  Vraag me wel af hoe de wereld zonder TV en andere media er uit zou zien? Zo langzamerhand wordt ik ook kotsmisselijk van de televisie, natuurlijk niet van het apparaat zelf. De tv is het meest directe instrument om het volk voor te liegen. Ook omdat visueel gelogen kan worden en dit creëert voor de kijker een waarheidsgetrouw verhaal. Nieuws wordt volgens de ‘regels’ gebracht, maar duidelijk dat nieuwsberichten nooit ter discussie staan of worden uitgediept.

Comments are closed.