In diverse publicaties heb ik al eens gerefereerd aan de linkse elite en haar volgers als lemmingen, een groep die streeft naar collectieve zelfmoord, dan wel uitsterven van het menselijk ras.

Recent kreeg ik een stuk van Mark Steyn onder ogen (wat kan die man schrijven), dat maar weer eens duidelijk maakt hoe terecht deze typering is. Naast de indirecte methode, de inmiddels bekende pogingen om de welvaart te torpederen door ‘vervuilings’normen steeds verder naar beneden bij te stellen met als doel het langzaam stilleggen van de economie, worden nu ook de directe methoden openlijk gepropageerd.

Ene Professor John Guillebaud riep de Britten op om vrijwillig het aantal nieuwgeborenen te beperken, en in The Medical Journal Of Australia gaat ene Barry Walters nog verder: niks geen slappe vrijwillige geboortebeperking. Professor Walters wil invoering van een “carbon tax” voor nieuwe babies, met “carbon credits” voor hen die zich laten steriliseren.

Oxford University Press heeft een boek van Professor David Benatar van de University of Cape Town gepubliceerd, onder de titel Better Never To Have Been: The Harm Of Coming Into Existence. De auteur verdedigt het anti-geboorte standpunt: het is altijd fout om kinderen te krijgen. Anti-natalisme betekent niets meer of minder dan dat het beter zou zijn als de mensheid uitsterft. Dit wordt ook al bepleit in Alan Weisman’s The World Without Us, dat door Publishers Weekly juichend wordt beschreven als “an enthralling tour of the world… anticipating, often poetically, what a planet without us would be like.”

Het wordt steeds moeilijker om niet te concluderen dat de wereld langzaam in een gesticht voor mentaal gestoorde ‘elites’ verandert. Als u nog graag Kerstmis viert, dat in de basis toch om de geboorte van een kind draait, grijp dan nu uw kans. Over een jaar of twee zouden de eco-professoren zo maar kunnen voorstellen om dit feest af te schaffen, omdat het een slecht voorbeeld geeft.

Om te genieten van de briljante side-notes en kwinkslagen van Steyn, alsmede van een overweging of Jezus en/of zijn moeder als daklozen mogen worden beschouwd, zoals Hillary Clinton en Al Gore graag doen, raad ik de lezer aan het originele artikel te lezen.

11 REACTIES

 1. Wel een goed idee van die proffesoren, als ze zelf het goede voorbeeld geven hebben we over een tijdje geen last meer van dat soort lui.

  Maar ze willen vast dat ‘anderen’ doen zoals ze ‘zeggen’.
  En een uitzondering voor hen, want wie moet er anders genieten, laat staan op waarde schatten, van al die prachtige natuur die overschiet wanneer de mensheid tot 100 miljoen is gereduceerd? (Waarvan 90 miljoen bezig is om die vermaledijde natuur te bedwingen niet in de huiskamers van die proffesoren te komen.., het moet tenslotte wel ‘leuk’ blijven, die natuur)

 2. De Co2 hoax heeft 2 doelen.
  1. Financiering van de wereldregering.
  2. Depopulatie.

  De NWO is briljant.. het volk is als dom schaap. Ze worden ergens naar toe gedirigeerd, maar vragen zich niet af waarom die richting gekozen is.
  Ze zijn voornamelijk bezig om in de pas te lopen.

 3. "Over een jaar of twee zouden de eco-professoren zo maar kunnen voorstellen om dit feest af te schaffen, omdat het een slecht voorbeeld geeft."

  Natuurlijk zullen veel mensen hierom lachen, dat het noooooit zover zal komen. Zoals ze dat ook zeiden over Big Brother (camera’s op straat, overheid die de burgers goed in de gaten houdt), identificatieplicht ("Ausweiss bitte!"), censurering (gratis zender "Veronica" wordt geblokkeerd door de overheid), noem maar op. Ik vrees dat ik over een paar jaar moet verwijzen naar dit artikel, en dan moet zeggen dat we het toen te absurd voor woorden noemden….

 4. [4] Klopt helemaal. Hieronder de 10 geboden voor de NWO:

  THE MESSAGE OF THE GEORGIA GUIDESTONES

  1. Maintain humanity under 500,000,000 in perpetual balance with nature.
  2. Guide reproduction wisely – improving fitness and diversity.
  3. Unite humanity with a living new language.
  4. Rule passion – faith – tradition – and all things with tempered reason.
  5. Protect people and nations with fair laws and just courts.
  6. Let all nations rule internally resolving external disputes in a world court.
  7. Avoid petty laws and useless officials.
  8. Balance personal rights with social duties.
  9. Prize truth – beauty – love – seeking harmony with the infinite.
  10.Be not a cancer on the earth – Leave room for nature – Leave room for nature.

 5. Goed stuk. En oh, zo waar.
  Het doet me denken aan een artkel van Barun Mitra. Hij is een Indier die in Inda een libertarische Denktank heeft gesticht.
  Toen in India de miljardste inwoner geboren werd, huilde de hele wereld van overbevolking en verplichte geboortebeperkingen. Barun schreef toen een artikel met de teneur: "Welkom Miljardste inwoner. Blij dat je er bent en dat je de gelegenheid krijgt met ons allemaal te denken en te werken om de productiviteit te verhogen en daardoor ons aller welvaart op een hoger plan brengen."

 6. Hopelijk over een jaar of 50 als allen vrijer en veiliger zijn lachen we om dit soort clowns.

  Heren professoren: Practice what you preach.

 7. Kunnen ze die boodschap niet aan de islamieten richten. Autochtonen zijn op een niveau dat de soort nog nauwelijks in stand wordt gehouden. En de overheid, die moet ogenblikkelijk stoppen met het verstrekken van kinderbijslag, medische zorg op andermans kosten, en al die andere (overlasten die ze veroorzaken.

  Naar mijn mening is het niet alleen van de islamieten de bedoeling dat het blanke ras verdwijnt. De politiek doet daar driftig aan mee!

  Inderdaad is de wereld een open psychiatrische inrichting waar van alles gebeurt en “het volk” laat het gewoon gebeuren.

 8. In 1900 waren er 1.650 miljard mensen op de aarde, actueel 6.446.131.400. Dit is op 100 jaar tijd bijna een verviervoudiging. Dan ben ik geschokt van alle reactie’s hierboven en van het artikel. Ik dacht dat matiging en zelfbeheersing een teken van intellingentie was. Dus inderdaad een beperking op geboortes wereldwijd. Of we gaan ten onder aan overbevolking die dan geen drinkbaar water, voedsel te beschikbaar hebben. Ik vindt de titel van het artikel, lemmings, helemaal op toepassing op alle bovenstaande reactie’s. Nog een prettige dag verder.

Comments are closed.