NL-regering (29 nov): “meer vrouwen in adviescolleges Rijk”

LSR: Libertarische Schaduw Regering: En de Nederlandse regering blijft maar discrimineren! Het is van belang dat er een onderzoek komt naar wegen om vrouwen gelijkwaardig aan mannen te beoordelen. Door ze voor te trekken of speciaal te behandelen wordt elke keer gesuggereerd dat vrouwen minder, zwakker, dommer zijn dan mannen. Het gaat in de maatschappij om kwaliteiten en niet om seks.

*) LSR: Libertarische Schaduw Regering: zie WOORDENLIJST


———————————

13 REACTIES

 1. Misschien moeten vrouwen gewoon blijven wie ze zijn, namelijk VROUWEN.
  Moeten vrouwen zich ontwikkelen tot een soort van wezen met klootjes of moeten de heren ze zien als zielige schepsels en daarmee voorrang verlenen? Denk niet dat vrouwen dit willen!? En terecht!
  Vrouwen kunnen zich in de regel beter bedruipen dan mannen en misschien moet er meer gekeken worden naar de zielige heren!? Als vrouwen zich los willen maken van onderdrukking en gelijke behandeling wensen dan zal de overheid toch eerst de verschillende culturen die NL ‘rijk’ is, dringend moeten adviseren om vrouwen als gelijkwaardig te zien en te behandelen! Zolang zoiets uitblijft helpt ook positieve discriminatie niet, als vrouwen dat als wensen?……ueh, positieve discriminatie, bedoel ik!

 2. "Het gaat in de maatschappij om kwaliteiten en niet om seks."

  Ik zou denken dat seks juist één van de manieren is waarop vrouwen zichzelf kunnen opwerken in een maatschappij met een onevenredig aantal mannelijke werkgevers. Of wellicht dat je "sekse" bedoelde? 😉

 3. Ieder zijn of haar kwaliteiten.
  Vrouwen zijn zoals ze zijn en de mannen ook. Deze maatschappij en wereld wil hebben dat mensen zich boven hun kunnen gaan profileren en presteren. Doe je dat niet dan tel je niet mee.
  Vrouwen zijn zich bewust hoe ze verder kunnen komen en zullen hun kwaliteiten dan ook gebruiken, hoe dan ook. Dat mannen dat niet doen, is hun verlies.Of is het ‘not done’ om bepaalde kwaliteiten en toon te spreiden, heren?
  Dat deze patriachale wereld vrouwen als minderwaardig ziet heeft een diepere achtergrond die ik absoluut niet goed wil en zal praten. Vrouwen hebben hun eigen strategie ontwikkeld om de aandacht te krijgen die ze willen. Het is soms ook niet de beste maar het werkt wel. Wie niet sterk is, moet slim zijn. Achter elke ‘grote’ man staat een sterke vrouw?
  Waarom moet een vrouw vaak dubbel zo hard werken, in alle zaken, om de misschien de waardering te krijgen die ze verdiend? De mannetjes geven hun eigen sekse altijd voorrang.
  Waarom krijgt een vrouw nooit wat ze verdiend? Omdat diezelfde mannetjes haar als een minderwaardig wezen zien, die met een fooi genoegen moet nemen. Stel je voor dat mama meer verdiend dan papa! Het komt gelukkig wel eens voor, maar die zijn op een hand te tellen en zelfs dan verdiend mama minder dan een gelijke mannelijke collega.
  Vrouwen zijn beslist niet dom, maar denken anders. Zou het niet zo kunnen zijn dat we hetzelfde bedoelen, alleen dat we het anders verwoorden? De mannetjes onderling kunnen het elkaar vergeven, waarom wordt een vrouw erop afgerekend?

  Leven we in de 21e eeuw of in de middeleeuwen? Zelfs die tijd is om je kapot te schamen, heren.

 4. [3] "Achter elke ‘grote’ man staat een sterke vrouw?"

  En achter elke ‘kleine’ man?

 5. Hub stelt:
  "Door ze voor te trekken of speciaal te behandelen wordt elke keer gesuggereerd dat vrouwen minder, zwakker, dommer zijn dan mannen"

  Deze zin geeft naar mijn idee heel goed aan waar het probleem zit. Ik geloof dan ook dat onzin als "positieve discriminatie" is bedacht door lieden die er al dan niet bewust juist vanuit gaan dat vrouwen niet meekomen omdat ze minder (cq dommer/zwakker) zijn. Dus moet je die hulpeloze schepseltjes een eindje op weg helpen door ze af en toe voor te trekken. Niet te veel natuurlijk, want dat zou de gevestigde orde maar verstoren. Maar net genoeg om het gepiep niet de overhand te laten krijgen. Zodat we gewoon lekker door kunnen gaan met discrimineren.
  Alsof dubbel discrimeren de schade weer goed maakt. En dan heb ik het echt niet alleen over mannen. Vrouwen doen er net zo hard aan mee door zich zo bescheiden en "vrouwelijk" op te stellen, door hun eigen prestaties te bagetaliseren, zich te kwetsbaar op te stellen in salarisonderhandelingen, of door beroepen te kiezen waar geen droog brood in te verdienen is.
  Een betere oplossing zou ik echter ook niet zo snel weten. We leven in een maatschappij waarin je identiteit al vanaf de eerste tellen dat je het levenslicht ziet grotendeels wordt bepaald door de uitrusting tussen de benen.
  Probeer maar eens voor de gein een paar dagen alles wat aan sexe gerelateerd is te vermijden in de omgang met anderen. Nagenoeg onmogelijk!
  De enige oplossing is dat we mensen echt als individu gaan beoordelen. Maar daar zijn mensen volgens mij niet op geprogrammeerd. We zijn gemaakt om in groepen te denken, in tegenstellingen.
  We hebben een "zij / de ander" nodig om de cohesie van de "ons", ons primatengroepje te kunnen waarborgen.
  Collectivisme ten top dus.
  Maar goed, allemaal makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk.
  In de praktijk is het niet altijd even makkelijk. Als vrouwelijke ICT’er in een
  echte mannensector kan ik daar uit ervaring over meepraten. Het is niet altijd even makkelijk geweest, maar ik sta voor wie ik ben, en dat wordt uiteindelijk altijd wel geaccepteerd. Ook verdien ik niet minder dan mijn mannelijke collega’s. Kwestie van goed onderhandelen. Weten wat je waard bent.
  En je niet te snel laten ontmoedigen; werk is uiteindelijke niet voor de "leuk". Keuzes kunnen verdraaid lastige gevolgen hebben. Als je in het werk verder wilt en manlief thuis kan er niet tegen dat je meer verdient, dan kan het er op neerkomen dat het einde relatie wordt. Of je zou genoegen moeten nemen met een tweede plaats.
  Een voorbeeldje wil ik jullie niet onthouden:
  Tijdens mijn eerste week bij mijn huidige werkgever (sinds 2005), kreeg ik van zo’n jonge talentvolle slimme en moderne man met een vaste pappa-dag de vraag of ik daar was aangenomen in het kader van de positieve discriminatie.
  Ik ben in mijn werkzame leven nog nooit zo beledigd geweest!

 6. [7] Ik mag toch aannemen dat je die kerel een klap in zijn gezicht heb gegeven of op zijn minst de burostoel onder hem vandaan hebt getrapt?
  Oprutte met die gast.

  Op hem aflopen, stevig in zijn piemeltje knijpen en zeggen dat je de grote baas hebt gepijpt om je baan te krijgen, en als hij nog eens zoiets zegt je de baas nog eens zal verwennen mits hij HEM onstlaat… is ook een optie 😉

 7. WE moeten natuurlijk één ding niet vergeten. Dat vrouwen gestimuleerd worden om te werken is niks nobels. Het is alleen een efficiente manier om twee keer zo veel belastingbetalers te krijgen.
  Plus al die twee-verdieners zijn ideaal om ze een overheidsverslaving aan te praten. Ze kunnen immers niet zonder gesubsiieerde kinderopvang, niet zonder hypotheekrente-atrek, enzovoort. De overheid is de grote winnaar bij elke vrouw die gaat werken.

 8. [9] Zo is het maar net! En links Nederland profiteert nog meer van meer vrouwen bij de overheid. Onderzoek na onderzoek wijst uit dat vrouwen linkser zijn en meer op hun gevoel stemmen dan mannen.

  Een zo’n onderzoek: http://www.planet.nl/planet

 9. Oneerlijk dat vrouwen in sommige beroepsgroepen minder betaald werken voor een gelijkwaardige functie als mannen.

  Desondanks hebben vrouwen in andere opzichten voordelen die mannen niet hebben.

  Vrouwen kunnen makkelijker parttime gaan werken.

  In de relationele sfeer zijn vrouwen in het voordeel:

  Een vrouw die er goed uitziet hoeft alleen een afwachtende houding aan te nemen als ze in een café zit terwijl wij mannen het initiatief moeten nemen.
  Niet alle mannen vinden het gemakkelijk omdat initiatief te nemen en daarom zijn er veel meer vrijgezelle mannen.

  Dus vrouwen moeten zich niet al te zielig vinden.

 10. [11] Waarom is dat oneerlijk? Men kiest zelf voor een vak, en aanvaard de daarvoor verkregen beloning. Als vrouwen echt onderbetaald zouden worden, dan zijn bedrijven met alleen maar vrouwen enorm in het voordeel. Op één of andere manier valt dat wel tegen, dus blijkbaar zijn het realistische beloningen.

  Als je een man aanneemt weet je één ding zeker: hij zal niet zwanger worden. En daarmee bezorgt de man de onderneming meer potentiële continuïteit dan de vrouw. Dat wordt dus verdisconteerd in het loon. Niets oneerlijks aan.

 11. [3] Ook ik zie uit eigen werkervaring dat vrouwen vaak anders beoordeeld worden dan mannen en er nog een hoop te verbeteren valt. Maar de eeuwige opmerking "en zelfs dan verdiend mama minder dan een gelijke mannelijke collega", is bizar in een land waar je salaris voornamelijk bepaald wordt door CAO’s. Man of vrouw, wie in een bepaalde schaal zit, verdiend voor hetzelfde werk, hetzelfde loon. Ik ben in ieder geval nog nooit een CAO tegengekomen waarin onderscheid wordt gemaakt tussen mannen en vrouwen.

Comments are closed.