Afrikaanse leiders chanteerden de EU-leiders door de aanwezigheid van Mugabe op de EU-Afrika top af te dwingen.

Mugabe kreeg volop de gelegenheid te schitteren en zelfs de EU landen de mantel uit te vegen.

De EU leiders lieten zich dit allemaal welgevallen, bang als zij zijn dat de relatie met Afrika zal worden verstoord.

De meeste van Westerse ontwikkelingsgelden afhankelijke Afrikaanse leiders nemen Mugabe in bescherming, terwijl Mbeki het zelfs presteerde om te zeggen dat de EU zich niet met de binnenlandse aangelegenheden van Zimbabwe mogen bemoeien.
Zonder de bemoeizucht van het Westen zou Mbeke geen president van ZA zijn en zouden vele Afrikaanse landen nog verder kreperen van ellende.
Mugabe dient voor een internationaal tribunaal te worden gedagvaard in plaats van met egards op een internationale conferentie te worden ontvangen,
—————————-
Ingezonden door P.J.G.A.Ego

2 REACTIES

  1. "Zonder de bemoeizucht van het Westen zou Mbeke geen president van ZA zijn en zouden vele Afrikaanse landen nog verder kreperen van ellende."

    Mag ik dit in twijfel trekken? Zonder al die ‘ontwikkelingshulp’ zou Afrika ongetwijfeld aanzienlijk welvarender zijn dan nu het geval is. De ellende ontstaat zodra boeren stoppen met hun werk, omdat UNAid toch ‘gratis’ voedsel komt brengen. Of omdat Bertje Koenders of Jantje Pronk een zak geld komt brengen, zodat de dictator in kwestie zijn leger weer kan bewapenen.

    De bemoeizucht van de EU zou moeten ophouden, grenzen open, en klaar. Helaas zou dat betekenen dat de politici dan niks meer te doen hebben, dus zulks zal niet gebeuren.

  2. Helemaal mee eens, Mugabe is vervallen tot een ordinaire struikrover op een troon.

Comments are closed.