Weet u het nog?… Die gevleugelde kreet van dhr. Zijne Excelentie Minister President J.P. Balkenende. Ná het zuur komt het zoet.

Ik ben een gematigd mens mag ik u toevertrouwen. Ik drink braaf in het weekend een glas wijn, ga op tijd naar bed, eet mijn bord leeg, spreek met twee woorden (waar vind je dat nog?) en heb het diepste vertrouwen dat mensen van nature goed zijn. Ik ben echter geneigd dit vertrouwen bij dhr. Zijne Excelentie etc.etc. in te ruilen voor een diep wantrouwen. Hij heeft keihard gelogen.
De koopkracht gaat niet achteruit! Heeft ie echt gezegd. HOE oh HOE verklaar ik dan aan mijn vrouw dat wij eind januari netto(!) ongeveer 50 euro inleveren? Afgezien van de BTW verhoging betekent dat een nadrukkelijk koopkrachtverlies.
En met mij de hele modale en twee keer modale inkomensgroep. Ach we kunnen die paar tientjes best missen. Immers die arme kansenjongere uit een prachtwijk moet toch ook naar een vereniging kunnen? Is goed hoor, maar dan haal ik mijn dochter wel van paardrijden af. Dan helpen we op die manier die kansenjongere tenminste. Gatverdamme wat een rotgevoel is dat zeg.
Wij hebben het niet slecht. Ik ben nog steeds éénverdiener, maar ik krijg een vreselijke wegtrekker van het feit dat U en IK elke dag weer keihard strijd leveren om de munten op tafel te krijgen voor NKA’s (Nutteloze K*t Ambtenaren). Volk dat domweg checkboxen zit aan te vinken, of urenlange leutervergaderingen houden over de precieze lengte van bijvoorbeeld een elastiekje. En weet je wat het ergste is? Het Nederlandse volk heeft deze regering zelf gekozen. Nog erger word het als je ziet dat iedereen alles maar gewoon slikt. Gewone NuKuBu’s (Nutteloze K*t Burgers) kunnen kennelijk steeds verder uitgeperst worden. Als schapen staan we onze wol af, ook al is het midden in de winter.
Het is vreselijk om te zeggen, maar ik adviseer mijn kinderen om een toekomst buiten Nederland op te bouwen. Hier is het niet meer mogelijk om op een eerlijke manier een prettige boterham te verdienen.
Ik geef een voorbeeld van een vriend van me. Hij heeft het beter dan ik, veel beter. Doet bruto ongeveer 10.000 per maand. Da’s veel geld. Na het betalen van alle belastingen, auto bijtelling, en afdrachten premies enzovoort. houdt ie netto ong. 3500 over. Niet slecht hoor, maar meer dan de helft afdragen? Is dat fairplay? HIJ werkt er keihard voor. HIJ draagt risico. En de NKA roomt alles af wat HIJ verdient. Schande!
En dat lieve mensen wil ik even kwijt.
Welterusten

18 REACTIES

 1. Ik kan me je irritatie volledig voorstellen. De regering liegt en bedriegt waar we bijstaan.

  Neem de prijzen in de winkels. Deze zijn de laatste jaren fors gestegen, maar wonder boven wonder blijft de inflatie maar rond de 1.5%. Dit kan gewoon niet de waarheid zijn.

  De enige waarheid die ook ik elke maand vaststel is het absurde verschil tussen mijn bruto en netto salaris. Dit verschil is gewoon niet meer te verklaren.

  Naast de afroming van mijn bruto inkomen, stort ik maandelijks een bedrag van ongeveer ¤ 750 aan benzine accijnzen. Simpel om gewoon woon- werkverkeer te rijden.

 2. Ik begrijp je frustratie ,maar 10.00 bruto is geen 3500 netto,of hij liegt,of hij heeft nog extra schulden,ikzelf hou 3500 a 4000 netto over,en zit op 6 a 7 mille bruto,overigens wel zonder alle onzin premies ,behalve dan de premies volksverzekeringen.(mooi woord voor gewoon belastingen)

  Anyway ,dat de belastingdruk te hoog is door alle onzin die ze ervan betalen is een feit.Maar 10.000 bruto en daar 3500 netto van over houden is niet waar.

 3. O jij weet op duizend euro na je bruto loon niet? Volgens mij hou je van 7000 er allerhoogstens 3500 over.

 4. [2] Ik denk dat niet alleen het loonstrookje erbij gepakt is maar ook de "overige belastingen". 500 euro rioolrecht per jaar, OZB, fiscale bijtelling lease auto.

  Uiteraard kun je ook nog verder rekenen en zien wat je netto uitgeeft door BTW, accijnzen, assurantiebelasting, waterschapsheffing etc. mee te rekenen.

  Ik weet niet hoe groot het huis en de auto van deze persoon zijn, afhankelijk daarvan kun je kijken wat het netto inkomen zou zijn.

  http://nl.wikipedia.org/wik…(fiscaal)

 5. [3] Ja Bud, ik ben zelfstandig Installateur en heb per maand een verschillende bruto winst,(geen omzet)die is fluctuerend maar komt nooit onder de 6000 bruto ,het kan ook tegen de 7000 bruto aan zitten,maar goed, ik denk dat jij nu even denkt vanuit loondienst.dan is het altijd een vast bedrag,ik heb geen loonstrook ,slechts kosten,belasting en daarna een vast bedrag op mijn giro.Ik klaag evengoed niet ,mijn wijkoper is blij als ik de deur binnenkom,de belasting helaas niet, die vinden alles vanzelfsprekend.

 6. [4] ja Nick ,inderdaad ,nadat ik een nettobedrag overhou vliegt er nog genoeg naar de belastingdienst,via wat jij zegt,dan is het nettobedrag nog lager,maar als je het zo ziet wat blijft er dan over van een brutoloon van 2500? ..hoogstens 1000?

 7. Mijn kinderen adviseer ik ook om naar het buitenland te gaan….ik ga ze dan wel na.
  En die vriend van je met bruto 10.000 euro werkt zeker bij de roverheid.

 8. Ik stel voor niet over NKA’s te spreken.
  De N en de K liggen immers reeds besloten in de A. Door expliciet over nutteloze kutambtenaren te spreken, suggereer je dat er ook andere zijn.

  Geloof me, die logica werkt echt. Dat heb ik proefondervindelijk vastgesteld op de middelbare school. Daar waar anderen een Turk bv. voor "vuile Turk" zouden uitschelden, riep ik gewoon "Turk" op dezelfde toon. En dat kwam veel harder aan. Want toen beseften ze ineens dat ik het kennelijk niet nodig vond om er nog een adjectief aan toe te voegen omdat ik er kennelijk van overtuigd was dat dat de zaak onmogelijk kon verergeren omdat "Turk" op zich al zo verschrikkelijk verachterlijk was.

  Het grappige is dus, dat ik technisch gezien de persoon in kwestie dus slechts omschreef en volgens een leraar niet uitschold maar dat "het slachtoffer" het juist aanvoelde als veel erger dan wanneer iemand het nodig had gevonden om er bv. "vuil" aan toe te voegen. Alsof er in de perceptie van degene die dat zegt ook goede Turken bestaan maar hij -omdat hij nu eenmaal wil kwetsen- tegen deze ene iets vervelends zegt en dat het vervelende dus in "vuil" besloten ligt. Maar dan hoefde hij zich verder niet te schamen (hooguit te wassen). Maar als ik op dezelfde toon alleen maar "Turk" riep, dan besefte hij dat dat op zich juist de belediging was. Dus dat ongeacht hoe hij ook zijn best zou doen, hij altijd als minderwaardig gezien zou worden. Dat ervoer hij uiteraard als veel erger.

  Overigens, voor de goede orde: ik ben als Libertarier uiteraard niet nationalistisch en dus heb ik in wereklijkheid helemaal niets tegen Turken of tegen wie dan ook, louter o.b.v. hun afkomst. Maar toen ik als doel had een of ander vervelend sujet te kwetsen, was -wetende dat alle andere mensen zulke collectivisten zijn- zijn herkomst dus een godsgeschenk.

  Hoe dan ook, het punt wat ik wil maken is dat ik geloof in de kracht van taal en dat het veel erger is als je door het aanslaan van de juiste misprijzende toon een zelfstandig naamwoord zoals Turk of ambtenaar an sich tot scheldwoord kan verheffen, dan wanneer je het kennelijk nodig vind om er een adjectief aan toe te voegen om het erg te laten klinken.

  Vandaar dus mijn voorstel simpelweg over ambtenaren te spreken.

 9. [8] Ik kon niet bevroeden dat ik een dergelijke verbale brij zou losmaken mbt NKA’s. Ik kan me uw suggestie wel voorstellen.

 10. [1] Maandelijks ¤750 aan benzine-accijns? Dat kan niet kloppen, of je doet iets niet goed! Berekening:
  accijns is 65% van de benzineprijs, prijs 1,50/liter, verbruik 1:10, 22 werkdagen per maand.
  Als je 750 aan accijns betaalt koop je voor 1.150 aan benzine. Bij een literprijs van 1,50 zijn dat 770 liters. Bij een verbruik van 1:10 rijdt je dus 7700km/maand, oftewel 350km/dag.

  Hier zitten een paar afrondinkjes in, en BTW is niet meegenomen, dan wordt het nog erger: netto benzineprijs is dan 1,26, zodat je op 915 liter uit zou komen, en op 416km/dag…

  Ik ken geen mensen die dat dagelijks voor woon/werk rijden, een enkeling die de 300 km haalt, maar die rijdt niet op benzine.

 11. [10] Misschien heeft Teun een aantal mensen in dienst die een auto rijden waarvan hij de kosten van woon/werk voor zijn rekening neemt. Nou ja, zou kunnen toch?

 12. [10] Ik verstook ook maandelijks voor ruim ¤ 1,100 aan benzine.

  Alleen mijn auto’s rijden niet 1:10 maar de Spyder haalt net 1:6 en de Quattroporte blijft onder de 1:7.

  Ja ik weet dat ik dan beter een diesel kan gaan rijden, maar "mijn" merk (zie Nickname) verkoopt geen dieselmotoren.

 13. Wat zeik je dan.

  Je doet het zelf ,of je hebt genoeg poen en je betaalt de brandstof voor je geliefde bolide ,of je bent aan het stoer doen en kan het je eigenlijk niet veroorloven ,of je bent gewoon een vrek die nooit genoeg heeft,en aangezien je je auto zelfs in je nickname hebt gezet ,denk ik dat je gewoon wilt laten zien dat je een Maserati hebt,en ben je dus niet iemand die zo gevuld is dat het hem niks boeit,of je bent een blij kind met zijn speelgoed ,Maserati rijden kost pegels.je koopt toch niet bij de Aldi he?En een exootliefhebber rijdt geen diesel maar blijft op benzine rijden ,stel je voor een Lambo op diesel of op gas,hahaha wat een onzin.wat klaag je ,just enjoy en laat het.

 14. [13]
  "just enjoy en laat het"
  Niet een lovenswaardige instelling aangaande diefstal wat mij betreft.Wel makkelijk om dat andere mensen te adviseren. Dergelijke adviezen komen met name uit de hoek van de Homo Lutserius.

 15. Kan me niet voorstellen. keihard werken is echt altijd een mentaal probleem. het is maar wat je als werken ziet.

  Tsjaa. als je de hele dag jouw rug verrekt met kratten vullen en daar rijk mee wilt worden, heb je veel te leren.

  Ik zou niet weten wat je precies doet, maar volgens mij heb je hulp nodig.

  ik ken ook voldoende collega’s in mijn ict-wereldje met druk druk druk.. maar eigenlijk leveren ze alleen maar ellende en doen een beetje druk.

  Ben je wel slim genoeg voor jouw werk?

 16. deze kutregering die is gekozen door al die schijnheilige meelopers en gristenen zouden de minimumlonen eens moeten verhogen. 1,81 procent komt erbij volgend jaar, dat wordt een lekker leven , is dat het zoet ? Ik werk op een taxi invalidebus ,zet me in om gehandicapten te helpen en verdien met 30 uur per week 1000 euro netto incl vakantiedagen en vakantiegeld wat ik dan eigenlijk nog elke maand apart zou moeten zetten, dat lukt dus niet want dat kan ik niet missen, ben al 3 jaar niet meer op vakantie geweest. Diensten van 12 uur draaien is normaal, het lijkt wel de middeleeuwen. En dan zit iemand hier te zeiken dat ie zijn benzine voor zijn sportauto niet kan betalen, pleur toch op man, uitslover. ik ga een andere baan zoeken, ik heb lang genoeg gehandicapten geholpen en aangezien dit niet beter betaald moeten de menslievende gristenen maar zorgen voor de gehandicapten , ik doe het niet meer voor dit hondeloon.
  Balkenende en consorten zijn zakkenvullers.

 17. Absoluut oneens met de toon van dit artikel.
  Na het zuur kwam ook het zoet! Tot het begin van de kredietcrisis ging het nederland veel meer voor de wind dan andere europese landen.
  En volgens mij is dat zelfs tot op dit moment nog zo hoewel de kredietcrisis natuurlijk een enorme impact heeft.

Comments are closed.