Jan Peter Balkenende, Frans Timmermans en hun trawanten hebben een slag gewonnen voor het prijsgeven van de Nederlandse soevereiniteit en onze vriijheid.

Dat niet iedereen daar zo gelukkig mee is, blijkt ook uit filmpje van de sessie in het Europarlement.

Jens-Peter Bonde is een Deense Europarlementariër die heel sceptisch is betreffende de ontwikkelingen van de EUSSR.
Hij stuurde vandaag de link naar een filmpje dat opgenomen is bij de ondertekening van de Hernoemde EU Grondwet in het Europarlement.

Op zich belachelijk dat er zich in dat parlement zulke taferelen afspelen, maar het geeft wel heel duidelijk aan dat de EU op de verkeerde weg is.

Laten we hopen dat het lukt om alsnog een referendum te krijgen in verschillende landen en dat de nare ontwikkeling naar een superstaat alsnog gestopt wordt.
Samenwerking prima, maar politieke ondergeschiktheid NEEN.

Dat de er op volgende ondertekening door Balkenende en Verhagen plaats vond middels hun bedrog over de verschillen met de oorspronkelijke grondwet maakt het alleen nog kwalijker. Er is door deze lieden immers hoog van de toren geblazen over enkele cosmetische wijzigingentjes zoals het uit de grondwet halen van het liedje en het vlaggetje.

En toch werd bij de ondertekening keihard door de EU en Nederlandse gemeenten de EU-vlag uitgebreid uitgehangen. En bij de ceremonie werd plechtig het liedje gespeeld. Niet duidelijk is of Jan Peter en Maxime uit volle borst meegezongen hebben dat “alle Menschen Brüder werden”.
Beide superstaatsymbolen zijn ondertussen met een aanhangsel aan de Hernoemde grondwet toegevoegd.
Dit is politiek.

Het filmpje kunt u bekijken op utube (met dank aan Ivo):

www.youtube.com/watch?v=Zky…

AANVULLING:
Filmpje werkt niet. Melding: “Has been removed by user”
We zoeken het uit.

12 REACTIES

 1. ga me nu niet vertellen dat het filpje is verwijdered.

  gisteren was het er nog!

 2. Mensen, mensen, het is voorbij …

  Vorige week verkondigede Timmermans – bij ik geloof Paul en Witteman – dat we als burger er maar aan moeten wennen. Er is een Europese overheid, net zoals er een landelijke en gemeentelijke is. Beste is dat wij als burger die maar leren kennen.

  Ik ben het nog nooit zo vurig eens geweest met hem. Dat komt vooral omdat ik het zelden met hem eens ben, maar nu dus wel.

  Nu overigens plaats ik er wel een ander waardeoordeel bij. Voor hem was dit een logische en zelfs goede zaak. Voor mij ligt het ietsje anders. Maar hij heeft gelijk, het is gebeurd: Ierse referenda ten spijt, met het ondertekenen van de Eurpoese Grondwet – al heet het nu anders – is een min-of-meer formeel begin gemaakt met het oprichten van een officiele EU bestuurslaag.
  Natuurlijk was de EU al heel machtig, maar deze grondwet heeft een aantal stappen gezet die inherent zijn aan elke democratie. Het verkleinen van het aantal bestuurders (commissarissen), het expliciet definieren van de bestuurslagen (waar Brussel beslist en waar niet), meer macht geven aan het parlement, de lidstaten hun veto ontnemen en tenslotte stemmingen – zowel bij commissie, parlement als lidstaten – bij meerderheid van stemmen laten gaan. Ofwel, de meerderheid kan nu écht over de minderheid beslissen.
  Nogmaals, voor de criticasters van beide zijden, het was al deels zo natuurlijk, maar deze grondwet heeft het stemmen aan de hand van meerderheden en het explciet definieren van bevoegdheden (in feite precies zoals de lagen gemeente-provincie-rijk ook vastgelegd zijn) formeel gemaakt.

  Mijn punt, er is dus nu inderdaad een pril beginvan de superstaat gelegd op niet alleen praktisch niveau (dat was al zo), maar het is nu ook formeel vastgelegd.

  Mijn tweede punt: leer hier mee leven. Dwz anti-EU en anti-Grondwet is voorbij. Dat is net zoiets als lokaal in je gemeente stemmen op een partij die anti-Den Haag is. Dat zet ook wat weinig zoden aan de dijk, want Den Haag is er en beslist toch wel.

  Voor de goede orde, ik was verre van voorstander van de grondwet, maar nu die er is, is het beter hem te accepteren en binnen de EU dan maar proberen meer vrijheden te creeeren. Dat zal enerzijds moeilijk zijn want de EU wil ook graag vanalles regelen, maar anderzijds waarom zou een bestuur vanuit Brussel slechter zijn dan een bestuur vanuit Den Haag? Er zitten ook nog pro-vrijhandel krachten in Brussel. Laten we die steunen …

  De EU heeft de bevoegdheden om Den Haag te dwingen dingen te doen die haar eigen macht aantast. Denk aan het opheffen van belemmeringen van burgers om in andere lidstaten te werken en wonen. Kort door de bocht gesteld, de EEG-achtige kanten van de EU zijn best goed. Die krachten moeten we steunen -via gericht stemmen op personen of anderzijds.

 3. Hier is een andere link, die de gehele ceremonie toont, en ja, inclusief een joekel van een vlag en het volkslied.

  Interessante weetjes: de dirigent die het volkslied speciaal voor de EU gearrangeerd heeft was lid van de Nazi partij.
  Het adres van de ondertekeningsceremonie was: O Jardim da Praca do Imperio. (De tuin van het plein van het Imperium)
  Verder veel Tempeliers/Orde van Christus symboliek te vinden in het Hiëronymietenklooster. Het moge duidelijk zijn dat deze plek niet zo maar gekozen is…

  Hier volgt de link:
  http://www.eu2007.pt/UE/vEN

 4. [5] Het komt bij mij toch behoorlijk over als een overgave, in de zin van je betrapt je partner in bed met een ander en je gaat beneden beetje tv zappen of op internet wat surfen, immers ze zijn nu toch al bezig en spreek mijn partner er later op aan of storm je de slaapkamer binnen om direct verhaal te halen.

  Toen nederland zich in 1940 overgaf aan de duitsers zijn de verzetsstrijders ook niet thuis op hun handen gaat zitten in de hoop dat Hitler van gedachte veranderde en vanzelf nederland zou verlaten en de geallieerden hebben dit evenmin gedaan. Gelukkig maar anders hadden we wellicht nog steeds onder duits bewind gestaan.

  Tuurlijk zolang de politiek vooral zijn eigen weg gaat en niet wil luisteren naar de mening van de burger dan is het zo goed als onmogelijk om bijvoorbeeld die europese grondwet tegen te houden. Maar als niemand kritiek uit omdat we het toch niet tegen kunnen houden dat zal de politiek dit opvatten als dat iedereen toestemt in het gevoerde beleid, terwijl als we kritische geluiden blijven produceren dat meer mensen hiermee in aanraking komen en wellicht ook kritisch(er) opstellen tegenover de overheid.

  Ik kom ook op fora waar de meerderheid gelooft in de goedheid van de overheid en geef mijn visie op dingen die spelen en soms krijg je een goede discussie die niet op de man gespeelt wordt maar op de bal. Wil niet zeggen dat we dan gelijk ook mensen voor "onze zaak" hebben gewonnen, maar bied mensen wel een ander perspectief dan de gevestigde.

  Eerlijk gezegd verwacht weinig zeg gerust niets goeds van brussel, de regelzucht is daar zo mogelijk groter dan die van den haag. Die paar vrijheidsstrijders worden zonder probleem overstemt door de grote groep collectivisten, danwel bewust genegeerd door de media.

 5. Je kon duidelijk zien dat ze allemaal blij waren, er stonden zelfs mensen met vlaggetjes te zwaaien! [8]

 6. [7] Goed, je stormt naar binnen en gaat verhaal halen? En dan …

  Het is al gebeurd. Dan roepen dat je dit niet gewild had, het een schande is, etc heeft weinig zin.
  En dat is waar we nu zijn.

  De EU grondwet is er en die gaat niet meer weg.

 7. [10]
  Er is nog een kans, tot januari 2009.
  Alle parlementen moeten eerst nog goedkeuring geven.

Comments are closed.