Meer dan 3,6 miljoen huiseigenaren gaan honderden miljoenen euro’s meer belasting betalen.

Het kabinet laat namelijk de maximale stijging van de OZB in elke gemeente los.

De OZB steeg in veel gemeenten explosief de afgelopen jaren, sinds 2002 gemiddeld met 50 procent.
Belastingbetalers betalen nu al te veel belasting aan het Rijk. Waarom dan ook nog aan de gemeenten? Eén belastingheffende instantie is duidelijker, efficiënter en effectiever. Burgers moeten niet nog meer betalen dan ze via het gemeentefonds van het Rijk al betalen aan de gemeenten. Welke politicus beschermt de aantasting van het besteedbaar inkomen van de belastingbetalers door de gemeenten? De gemeentebelasting OZB moet in zijn geheel afgeschaft worden.

Wil jij dit ook?
Via de niet-politieke community Belastinglobby.nl kan iedereen Belastinglobbyist worden en wekelijkse acties tekenen.www.belastinglobby.nl

15 REACTIES

 1. Maar waar moet mijn gemeente dan de uitkeringen en huisvesting van illegalen van betalen?

 2. Een gemeente moet een loket van de overheid zijn.(buiten beschouwing hoe groot deze moet zijn)

  Het zijn nu allemaal eigen staatjes met eigenzinnige ambtenaren.

 3. [2]

  één instantie waar ik belasting aan betaal: goed idee!

  Liever natuurlijk helemaal geen belasting, maar als ik dan toch verplicht ben er aan mee te doen zou ik juist denken dat ik alleen te maken zou moeten hebben met de organisatie die een kantoor aanhoudt in mijn woonplaats: de gemeente.

  Dat lijk mij veel natuurlijker.

 4. Hier is een aardige gedachte: Ik betaal 15% van mijn inkomen aan de Gemeente. Deze draagt van dat bedrag 25% af aan de overheid in Den Haag. Verder wil ik geen toeslagen, heffingskortingen, of meer van die achterlijke onzin.
  Iedereen betaalt dan naar draagkracht.

 5. Tegen.

  Afschaffen van lokale belastingen vergroot de centralisatie en vermindert de lokale autonomie. Vanuit libertarisch perspectief is deze centralisatie van de macht een foute zaak. Ik zie liever zelfs MEER bevoegdheden naar lokale overheden gaan. Het geeft een grotere kuezevrijheid. Er kunnen socialistische gemeentes onstaan waar mensen lekker veel betalen en allerlei "leuke dingen voor zielige mensen" doen, en er kunnen gemeentes ontstaan met lage lasten war vrije mensen hun eigen broek ophouden. Ieder dus een keuze, en ieder kan dan behalve in het stemhokje ook met de voeten stemmen.

  Bovendien zal de lastendruk niet verminderen. het Rijk neemt de kosten over en dus zullen rijksbelastingen verhoogd gaan worden om de OZB te compenseren.

  Belastingen afschaffen: Prima, maar EERST moeten belastingen op centraal niveau worden afgeschaft.

  Dit voortstel leidt echter tot meer centralisatie en tot een grotere staatsmacht en minder keuzevrijheid. De volgende stap is het afschaffen van nationale belastingen en het invoeren van een (hoog!!) Europees belastingtarief.

 6. [6] In het bedrijfsleven barst het toch ook van de marketingmanusjes, HR-miepjes en communicatiedeskundigen?

 7. [8] Parasieten/uitvreters heb je inderdaad overal. Probleem bij de overheid is dat die door een teveel daaraan niet/nauwelijks dood kan gaan (gewoon de belasting/heffing verhogen), bedrijven kunnen wel daaraan kapot gaan en dat houdt hun aantal in de perken.

 8. NIET MEE EENS

  Hoe meer decentralisatie hoe beter. Hoe lokaler de overheid hoe beter. Regel dus liever meer dan minder zaken via de gemeentes. Dan kunnen we ook effectief stemmen met de voeten.

  Dat de totale belastingdruk verder te hoog is, is een ander verhaal.

 9. [10]
  [5]

  Wat ik zei is dus eigenlijk precies wat Klassiek Liberaal (KL) al eerder, duidelijker en mooier zei. Ik voel mij ineens wat overbodig 🙂

  Maar ach, dan zijn we het in ieder geval eens, dat is ook wat waard.

 10. Je kiest voor decentraal of voor centraal, maar niet voor allebei.
  Het laatste is nu het geval.

 11. Belasting is noodzaak voor het onderhouden van ons land en luister goed ons land.En niet het onderhouden van het buitenland.Minder belasting betalen kan alleen wanneer er een regering komt die er is voor de burger en niet anders.Deze regering is in dienst van de burger en moeten de taken uitvoeren om het land hoog te houden dit gaat ze zeer slecht af.Minder geld naar het buitenland is de enige mannier om minder belastingen,ziekte kosten olie enz te betalen

 12. Belasting kan noodzakelijk zijn. Verdeel de lasten dan wel eerlijk. Schaf de OZB af, want deze is niet eerlijk. Iemand met een koopwoning bijvoorbeeld kan een lager inkomen,vermogen hebben dan iemand met een huurwoning. Bij veel mensen is het huis bijna helemaal eigendom van de bank. Daarnaast geeft de OZB veel werk, elk jaar taxaties,vrijstellingsacties,bezwaarschriften etc. Een gemeentelijke heffing op basis van het verzamelinkomen is dan veel eerlijker!!

Comments are closed.