Een bericht op “prisonplanet” *) over het plan om Ron Paul te vermoorden brengt al vlug de associatie met Pim Fortuyn. Je schrikt en hoopt dat het maar een gerucht is. En toch blijf je er over denken; politieke moorden zijn immers niets nieuws.

Toen de eerste opmerkingen gemaakt werden over plannen om Pim Fortuyn te vermoorden, hebben velen die gedachte als waanzin verworpen. Maar het gebeurde wel
.
En nu kom je ook nog regelmatig artikeltjes tegen met een samenzweringstheorie over deze moord op Fortuyn.
Het lijkt me niet verstandig om al die theorieën; maar gewoon af te doen als “flauwe kul”. En evenmin om ze zo maar aan te nemen.
Elke keer als ik er al eens toe kom om eens te proberen ze rationeel, objectief, te bekijken, vind ik de “bewijzen” niet sluitend en alleen maar “aanwijzingen” die meer of minder sterk in een bepaalde richting kunnen wijzen.

Daniel Estulin is een onderzoeksjournalist die wel vaker juiste voorspellingen gedaan heeft, en die nu komt met het verhaal dat hij van hoge kringen in de Amerikaanse Geheime Dienst weet dat er moordplannen voor Ron Paul bestaan. (Dit is natuurlijk al een eerste “bewering”) Er zijn genoeg mensen in het “establishment” die wel van Ron Paul af zouden willen zijn. Zeker nu hij zo snel in opkomst is.

Ron Paul zelf heeft bevestigd dat hij er zich ook van bewust is dat er dergelijke plannen zouden kunnen bestaan. Hij heeft ook van de geschiedenis geleerd. Maar ook hij heeft geen echt concrete bewijzen, misschien zelfs nauwelijks goede aanwijzingen.
We kunnen nu alleen maar hopen dat het nooit tot weer een moord komt. Wel blijft het goed om waakzaam te blijven.
Lees zelf het hele artikel en oordeel.
————————————————————
*) Het bericht in eerste instantie gelezen door via NUjij te komen op:
Estulin: Elitists Consider Assassinating Ron Paul
www.prisonplanet.com/articl…

36 REACTIES

 1. Wie zouden hem dan willen vermoorden? De Amerikaanse geheime dienst? De republikeijnen? Zou u mij dat kunnen zeggen?

 2. Ik denk niet dat er moordplannen tegen hem zouden gekoesterd worden omdat hij de troepen wil terugtrekken.

  De dollar aan het goud koppelen daarentegen …

 3. Zo’n beetje al zijn punten zijn anti-establishment. Het kan dus niet anders zijn dat al deze punten in bepaalde mate aanleiding kunnen zijn om hem om te leggen, met name omdat men weet dat hij zijn mening niet 180 graden zal wijzigen zodra hij president is; iets dat Bush wel heeft gedaan: http://www.youtube.com/watc

  Hij begint erg lastig te worden. Ik denk dat de pleuris uitbreekt als hem iets overkomt. Er lopen erg veel Amerikanen rond met geweren; je mag van mij aannemen dat er nogal wat mensen in de beweging rondlopen voor wie de dood van Ron Paul niet het einde van de beweging betekent. De geest is uit de fles.

 4. Ik snap het niet. Gaat het over Ron of over Paul? Wat zijn hun achternamen?

 5. Dat hebben de "Paulisten" zelf rondgebazuind, uitsluitend om hem in de spotlight te krijgen …. Strax duwen zij hem nog in een rollstoel. misschien dat er dan nog wat van een FDR aan hem gaat kleven … Het is pathetisch …

  Mayaaaa … de man heeft absoluut NIKS substantieels, laat staan realistische meerwaarde, te bieden … en is bovendien ook nog een echte NOBODY, die al bijna 20 jaar letterlijk voor SPEK-en-BONEN in de politiek "meedraait …

  Hekkensluiter in New Hampshire en hekkensluiter Iowa …

 6. [5] Ik vind dat (vooral in Amerika) ook zo verwarrend. Daar worden veel voornamen ook als achternaam gebruikt.
  Komt misschien van een gebruik in Nederland als:
  Piet Peterszoon dat Piet PeterS werd
  en in Amerika : Piet Peter.
  Het artikel gaat over voornaam Ron, en achternaam Paul.

 7. Al is de figuur Ron Paul onbeduidend, de ideeën van Ron Paul zijn een absolute nachtmerrie voor het politieke establishment in Washington.

  Links wil de overheidsmacht vergroten door meer sociale voorzieningen. Rechts wil de overheidsmacht vergroten door het voeren van meestal zinloze oorlogen.

  Bush junior heeft de bewust door Bush senior in Irak achtergelaten puinhoop nog groter gemaakt, zodat onder het mom van patriottisme nog meer belastingen kunnen worden geheven, nog meer belastinggeld aan corrupte contractors doorgesluisd kan worden, de burgers nog meer onderdrukt kunnen worden door het verregaand uithollen van de burgerrechten onder het mom van "terrorisme".

  Dus als Paul te lastig wordt zal ie geruimd worden.

 8. Voor veel (aantallen groeien met de dag) Amerikanen is Ron Paul in het geheel niet onbeduidend. Genoeg reden dus voor Ron Paul om een ‘ongelukje’ te krijgen, of om dood gevonden te worden met een zelfmoordbriefje en 2 kogels in het hoofd…

 9. [8]
  HOE kom je daaaaar bij …? Ron Paul is juist uuuuuiterst voorspelbaar en is net als een Jehova getuige die steeds het zellufde lijstje afrafelt.

  Toen hij om den brode de politiek in ging wist hij niet eens wat hij moest doen en hoe … totdat hij de libertarische bijbel als een zwemvest om deed …

  Letterlijk geen enkele ander politicus heeft enige last van hem … Hij is letterlijk gewoon een parasiet onder de parasieten …

 10. [10] "die steeds het zellufde lijstje afrafelt."
  Dit is een andere manier om te zeggen dat Ron Paul consistent is.
  Dank voor compliment.

  "Toen hij om den brode de politiek in ging"
  Daarin is Ron Paul een uitzondering. ALLE andere politici, waar ook ter wereld, gaan de politiek in uit puur idealisme. Alles doen ze 24 uur per dag, 7 dagen in de week, voor ons welzijn!

 11. [9]
  In "goede" tijden stemmen rond een 400 duizend kiezersrs ( van de 250 miljoen) op een LIBERTARISCHE presidentiele kandidaat … wat 1,6% is van het totaal geregistreerde elctoraat.

  Maar nu de Libertarische presidentiele kandidaat als "Republikein" vermomd … meedoet gaat het nog geen eens een kwart daarvan worden … wat op 1 op de 800 neer komt … Yaaaa …. yaaa … fantastisch!

  Ckaki maakt zich ONNODIG zorgen …

 12. [11]

  Of het een "compliment" is als men niet anders weet dan zich als een doctrinaire ROBOT te gedragen is helemaaaal geen eens een vraag, maar een ongelukkige statement … Of niet soms?

  Ondertussen maken de ECHTE Libertariers in het echte politiek leven langzaaaam voortgang door zich bij de realiteit aan te passen. Wat dan weer door zo’n parasitaire imbeciel te niet wordt gedaan … Das nu MIJN punt …

 13. [13] Naar mijn weten geniet Ron Paul op het moment grote steun van de LP. De LP heeft hem al gevraagd om voor hun als kandidaat te runnen (met unanieme stemmen), en volgens mij gaat een groot deel van de members hem steunen. Volgens mij zijn de libertariers daar het niet helemaal met je standpunten eens dat hij een ramp zou zijn voor libertarian ideas…integendeel.
  Nog even een poging een rationeel antwoord te krijgen. Leg me eens uit waarom hij een ‘parasitaire imbeciel’ is. Want uit alle informatie die ik over hem lees blijkt juist het tegendeel. Maargoed ik houd een open mind, dus leg het me eens uit. 🙂

 14. Zowel liberalen als neoconservatieven hebben niet zo veel met het conservatieve libertarisme van Ron Paul. De tijd van Republikeinen als Robert Taft is voorbij, en de Amerikaanse progressieve elites willen dat maar al te graag zo houden. http://www.takimag.com/site

 15. [14] De man is zogenaamd TEGEN overheidsbemoeienissen en vooral ANTI beslastingen … maar hij leeft er wel van. Bonendien PARASITEERD hij vooral op zijn eigen kiesdistricht waar hij, als relatief dooooorgeleerd man, wordt gerespecteerd ( Het district is agrarisch) . H\

  En hij dient steeds (NEP) aanvragen voor (plaatselijk) subsidies in, zoals voor hulp als gevolg van de hurricanes, maar als er in het congress op wordt gestemt is hij steeds TEGEN ,,, zogenaamd uit libertarische "principes". Zijn constituenten moeten wel heeel erg domme lieden zijn … hoewel er nu wel degelijk plaatselijk oppositie is tegen hem … en hij dus NIET zal worden herkozen.

  Daaaarnaast cultiveert en bestedt hij heel veel tijd en moeite aan de nasjionale fanatieke "libertariers" die hem geldelijk steunen, met het idee om als zijn politieke cariere volgend jaar tot een screeching halt komt persoonlijk nog ettelijk miljoenen aan over te houden … naast het gouvernements pensoen en AOW dat hij uit de zakken van de (jong) belastingbetalers gaat zuigen …

  Ik moet zowat kotsen als ik hem op TV zie …

 16. [16] Wie is jouw favoriete presidentskandidaat dan ACP? De gladjanus Romney? De antiwapenman Giuliani? De streng gelovige Huckabee?
  De bullebak Thompson? Of toch maar Hillary?

 17. [17] De zakenman … BLOOMBERG …. die het niet voor de macht of de centen hoeft te doen …

 18. Getver.
  Heb ik al in twee topics mee gedaan op dailypaul.com over ditzelfde onderwerp…
  …kom ik hetzelfde onderwerp tegen hier op VS.
  (Ga niet op zoek, ze zijn weg gehaald vanwege "trolls")
  Een pluim aan jullie allemaal!

 19. De vraag is…

  Wat is er erg aan een politicus die omgelegd wordt?

  Alleen voor de directe familie is het naar…

  Verder zie ik maar 1 probleem… namelijk dat er te weinig politici worden doodgemaakt en daarmee niet genoeg afschrikkerigheid gecreeerd het toneel te betreden.

 20. [18] Dat stuk Groene boomschors?
  Bijna zo erg als hard core tree huggers zoals Gore Al.

 21. Wat een ONZIN topic (drad) is dit??

  Jemig de Pemig!!

  Lee Harvey Oswald has entered the Building…??

 22. [22] Precies. Die NY majors voorspellen weinig goeds. Maar wie dan?

  [17] Hillary? No f’ing way! Dan kan de VS achter Australië aansluiten in de rij naar het Venezolaans socialistische ‘vrijheidsideaal’. Obama is al niet veel beter (en koestert moslim sympathiën). Volgens mij is Romney hier de streng gelovige (mormoon). Huckabee heb ik te weinig info over.

  Maar zoals Pat Condell al op zijn onnavolbare wijze heeft aangegeven is Amerika momenteel in de ban van de born-again christians, en dat is per definitie een slecht teken. Scheiding van kerk en staat is een illusie, zolang er politieke partijen/kandidaten op ideologische grondslag kunnen bestaan.

 23. [25]

  Ad hominem???

  En wie is U?

  Iemand die Nuchter blijkbaar & overduidelijk toch nix zinnig weet te poneren!!??

  Stakkertje toch!!

  Help yourself!?? Toch een vorm van masturbatie!!

  ..uiteindelijk!!

 24. Michiel/Goldie/Jetze..!!

  Stop er nou eens mee!!

  Gewoon mee kappen!

  Je geschriften zijn toch gewoon {allamaal) als een handtekening!!

  Dus: stoppen met die ‘zogenaamde’ (neo) bedotting!!

  Ik zie er toch door keer weer heen als Glas!!

  Ga wat Tokkies proberen te besodemieteren!! Maar probeer NIET iedere keer weer MIJ te besodemieteren!!??

  You Dumb Fucks!!

 25. Michiel/Goldie/Jetze..!!

  Stop er nou eens mee!!

  Gewoon mee kappen!

  Je geschriften zijn toch gewoon {allamaal) als een handtekening!!

  Dus: stoppen met die ‘zogenaamde’ (neo) bedotting!!

  Ik zie er toch door keer weer heen als Glas!!

  Ga wat Tokkies proberen te besodemieteren!! Maar probeer NIET iedere keer weer MIJ te besodemieteren!!??

  You Dumb Fucks!!

Comments are closed.