In de westerse en met name in de Nederlandse media wordt Vladimir Poetin afgeschilderd als een dictatoriaal monster dat de democratie met voeten treedt.

Dit simplistische beeld van de hevig aan Russofobie leidende pers en politiek geeft aan dat men weinig verstand heeft van economie en de opbouw van een stabiele situatie. Het is helemaal hemeltergend om dit te vernemen van onze eigen politici die Nederland hebben verkwanseld aan de toenemende EU-superstaat. De laatsten die zich behoren te bemoeien met Rusland zijn wel deze odieuze lieden en hun onkritische spreekbuizen in de staatsgefinancierde en -gesubsidieerde media. Op de vraag, waarom Poetin zo’n 70 à 80% van de voorkeur heeft van de Russen wordt nooit geantwoord door dit gezelschap. Hoeveel Nederlanders geven de voorkeur aan dit kabinet Balkenende, 20%, 30%? De meesten zien dit kabinet liever vandaag vertrekken dan morgen..

Na vele malen in Oost-Europa en Rusland te zijn geweest is het mij duidelijk dat het epoch van Boris Jeltsin een economische catastrofe is geweest. Het land was bankroet, de corruptie enorm, de criminaliteit tierde welig, terwijl er ook nog een oorlog aan de gang was tegen het islamofascisme in Tsjetsjenië. De aandelen van veel staatsbedrijven werden voor een appel en een ei verkocht aan een klein clubje van oligarchen die op hun beurt weer werden gefinancierd door aartscorporatisten als Soros en de Carlysle Groep. De oligarchen zoals Abrahamovitch, Khodorovski, Berezovski en Goesinski hadden zich als ex-nomenklatura goed ingenesteld bij de alcoholistische Boris Jeltsin. Zodoende werden ‘veilingen’ bekokstoofd, waaraan maar enkelen konden deelnemen, waarop de aandelen nagenoeg gratis werden aangekocht. De Russen zelf betaalden het gelag, want de geldsluizen werden opengezet door Jeltsin en consorten, zodat de banken aan het einde van de jaren 90 instortten. Hierdoor werd de middenklasse op vakkundige wijze van hun spaargeld beroofd en aan de bedelstaf gebracht.

Het is dus geen wonder dat Vladimir Poetin hier iets aan wilde doen en ging voortvarend te werk. Allereerst stelde hij de oligarchen in staat van beschuldiging vanwege frauduleuze handelingen, bracht de inkomstenbelasting terug naar 13%, betaalde in rap tempo de internationale schulden af en verzocht het IMF het land te verlaten en nooit meer terug te komen. Verder maakte hij korte metten met de Tsjetsjeense terroristen en voerde de gouden roebel in. Zijn voorstel is dan ook om van Moskou een financieel centrum te maken en de roebel internationaal verhandelbaar te maken. Hiertoe kocht de Russische centrale bank extra tonnen goud aan om de munt te stabiliseren en van waarde te voorzien.

Eenzelfde soort situatie die we begin jaren 90 zagen in Rusland zien we nu ook in de Europese Unie gebeuren overigens. Helaas kan niemand deze Eurolokomotief meer tegenhouden, want onze regering, of wat daar voor door moet gaan, heeft de soevereiniteit bijna volledig uit handen gegeven aan een vreemde mogendheid. Tevens zien we hierbij duidelijk de grote samenwerking tussen corporatistische bedrijven en de overheden, alsmede de Europese Unie. Uiteindelijk zal ook hier de middenklasse de dupe van worden, want de geldsluizen staan al lang en breed open, want met een M1 van 10% per jaar is de Europese Unie één van de koplopers in de wereld om hun eigen valuta, de euro, te vernietigen.

Wanneer de diverse volkeren er achter komen dat ze moedwillig worden uitgebuit door de politieke elite zal er ongetwijfeld een opstand of revolutie uitbreken, of zullen er wellicht overal politici opstaan die een eind willen maken aan deze schande, zoals Poetin al heeft laten zien.

Tot die tijd is gearriveerd zou ik iedereen willen aanraden om goud en zilver aan te schaffen om zodoende niet het kind van de rekening te worden in deze toekomstige donkere hyperinflatoire en later deflatoire tijden geïnitieerd door een corrupte, nepotistische, frauduleuze en geldverspillende Eurocratische elite.

www.amazon.com/Darkness-Daw…
www.dailymail.co.uk/pages/l…
www.thefirstpost.co.uk/inde…
www.thefirstpost.co.uk/inde…
www.sjsu.edu/faculty/watkin…
www.foreignaffairs.org/2004…

24 REACTIES

 1. Als je jezelf een beetje op hoogte houdt van wat er de laatste jaren echt gebeurt in Rusland onder Poetin dan kun je rustig stellen dat het beeld
  dat Poetin "een dictatoriaal monster" is "dat de democratie met voeten treedt" absoluut klopt!

  "Op de vraag, waarom Poetin zo’n 70 à 80% van de voorkeur heeft van de Russen wordt nooit geantwoord door dit gezelschap."

  Dat antwoord kan ik wel geven: omdat Poetin al sinds zijn aanstelling stelselmatig de oppositie de mond snoert! Alle media die afwijkende geluiden gaven zijn gesloten of opgedoekt, in elkaar geslagen, bedreigt, vermoord (denk aan die journaliste!!) etc..

  Ergo: er is gebrek aan oppositie.

  Kortom: als er in de ogen van de mensen maar 2 kandidaten zijn (van de beide partij notabene), dan kiezen ze automatisch voor degene die ze wel kennen.

  Dit is bekend verkopers trucje: laat 2 TV’s zien waarvan 1 van de twee erg beroerd is en de klant kiest automatisch voor de TV die jij ‘m wil aansmeren.

  Je kunt Poetin rustig op een hoop gooien met Bush en Hugo Chavez: beiden passen ze dezelfde tactiek toe!!

  Denk ook even aan het artikel over "Fascistisch Amerika in 10-stappen".

  En in feite maakt Poetin zich daar nog veel schuldiger aan dan Bush!

  In tegenstelling tot Bush heeft hij volledige controle over de pers bijvoorbeeld. Niemand zal het in z’n hoofd halen om een negatief stuk over Poetin te schrijven.

  Hoezo verhelderende andere kijk? Gewoon niet op de hoogte van de feiten….

 2. Anders dan Bush, bemoeien Chavez en Poetin zich met hun eigen zaken. Aangezien het grootste gevaar van vandaag politieke globalisatie is, vind ik die onafhankelijke houding wel prima. Ook al zijn het allemaal oplichters natuurlijk.

 3. Ach ja Bush, Putin, Chavez, Balkenende, Berlusconi, Chirac, Hitler, Churchill ze zitten allemaal bij dezelfde internationale bankiers…

 4. [2]Helemaal mee eens, Hgoor. Volgens mij is Poetin nog steeds de KGB-wolf in schaapskleren.
  Gevaarlijk mannetje – intelligent, slim, meedogenloos. Manipuleert het Westen.
  Hij zorgt wel dat Medvedev, die zijn positie helemaal aan Poetin te danken heeft, dadelijk president wordt. Hijzelf wordt dan waarschijnlijk premier en heeft dan nog steeds de touwtjes in handen.
  Poetin kan voor mij de prijs van "beste" politicus van de wereld krijgen! (En ik heb dus een zéér negatief beeld van politici.)

 5. Pinochet was ook geen lieverdje, maar zijn land was in ieder geval welvarend. Kon je de grote verspilling van Europese overheden in mensenlevens omrekenen, dan zou het zomaar kunnen dat Poetin stukken beter is dan onze’democratische’ regeringen. Niet dat hem dat dan meteen goed maakt.

 6. Maar om echt briljant te kunnen zijn, moet je ook nog eens een ‘stille’ niets en niemand ontziende moordenaar zijn.

  [6]

 7. We zouden Vladimir Bukovski hier om zijn mening moeten vragen. Als hij achter Putin staat, dan ik ook.

  Maarre….da denk ik ni.

 8. Goed artikel en een verfrissend tegengeluid. Geloof de eendimensionale bagger die we in de westen krijgen uitgestrooid niet allemaal!
  Je hoort mij niet zeggen dat Poetin een volledige democratische leider is.
  Dit is volgens mij ook onmogelijk in een land als Rusland anno 2007.
  Ik durf trouwens te stellen dat hij democratischer is als NL-verkwanselaar Balkenende.
  Ik denk dat hij het beste met de gemiddelde Rus en Rusland voorheeft.
  De meerderheid van de Russen staat niet voor niets achter hem. Het zijn echt geen domme wodka drinkende boeren zoals de media ons hier willen doen geloven.
  Ik zie in het westen momenteel geen enkele leider die ook maar enigszins het niveau van Poetin evenaart.

 9. [2] Is Poetin anders dan bijvoorbeeld Balkenende en Timmermans, die als moderne NSB’ers hun eigen volk verkopen aan een corrupte dictatuur in Brussel, terwijl onze journalisten van de staatsgefinancierde en -gesubsidieerde media niet eens een kritische noot hebben laten horen deze afgelopen decennia. Wat is het verschil? We hebben een referendum gehouden en vervolgens gaan de politici aan de slag met een volgende grondwet, waar we niet eens meer over mogen oordelen. In ieder geval bezit Poetin de overgrote steun van zijn bevolking en dat is als je daar bent geweest geen mediahype, maar echte steun. Om een land op te bouwen moet je eerst de bouwstenen neerleggen. Anderen zijn hem al voorgegaan, i.e. Tsjang-Kai Tsjek, Lee Kwan Yew, Augusto Pinochet, welke alle autoritaire leiders waren die hun land economisch geliberaliseerd hebben.

 10. [5] George Bush sr. was leider van de CIA in de jaren 70, maar niemand heeft het daar over, merk ik en dat werd ook nooit tegen hem gebruikt. Was hij dan ook een wolf in schaapskleren? Kijk, dat is ook het probleem met de selectieve interpretatie. Aan de hand van mijn observaties aldaar zie ik een goede toekomst voor Rusland, omdat er een geleidelijk proces bestaat van liberalisering en opening van de economie. De grondstoffen zijn nu nog het fundament, maar ook andere gebieden gaan nu open. De inwisselbaarheid van de roebel zal hier tevens een bijdrage aan leveren. Terwijl de EU steeds meer protectionistischer wordt werkt Rusland aan de uitbreiding van haar handelscontacten richting China en India. Er is nog veel corruptie en de mafia heeft nog een grote vinger in de pap, maar ook hier zijn enorm veel vorderingen gemaakt dankzij de invoering van wetgeving. Als je aan de levensstandaard kijkt van de gemiddelde Rus dan is deze enorm gegroeid sinds 2000. Dit ook weer in tegenstelling tot de EU, waar de levensstandaard stagneert of zelfs achteruitloopt vanwege de hoge belastingen en toenemende overheidsinterventie vanuit Brussel. Ik ben zelf niet vatbaar voor propaganda, die wordt gespuid, noch van onze politici, noch van onze reguliere media. Aan de hand van economisch onderzoek kan ik vaststellen dat we over 10 jaar een totaal ander soort Rusland kennen. Zie bijvoorbeeld Taiwan en Chili nu in vergelijking met een aantal decennia geleden.

 11. [7] Mee eens. Natuurlijk is Poetin geen lieverdje, maar dat is geen enkele politicus, kijk maar naar ons land. Daarom kijk ik ook achter de schermen en zie wat er gebeurt en ben niet één-dimensionaal bezig, of lijdt aan een Pavlov-reactie, zoals bij onze reguliere media. Hij heeft het volste vertrouwen van het volk, dus kan hij doorgaan met zijn hervormingen. Sterker nog, het volk wordt er financieel steeds beter van. Er zijn wel wat klagers zoals Kasparov, maar deze heeft zich al gediskwalificeerd, omdat zijn beweging wordt gefinancierd door de oligarchen en westerse corporatistische belangen.

 12. [9] Ik heb heel veel respect voor Vladimir Boekovski Bud, maar hij is geen econoom, doch bioloog. Daarom ziet hij alleen nog maar een grote machthebber, echter niet de enorme economische hervormingen die zich hebben afgespeeld binnen de Russische Federatie.

 13. [10]
  [11] "Is Poetin anders dan bijvoorbeeld Balkenende en Timmermans,"

  Allemaal streven ze naar macht. Alleen doet Poetin dat op veel grotere schaal dan de NL amateurtjes. En hij is veel intelligenter, gewiekster en sluwer.
  En hij speelt op inernationaal vlak een grote rol met gebruik van de olie en gas mogelijkheden.
  Westerse politici, inclusief Beatix, adoreren hem en vreten uit zijn hand!

  Hij heeft goed begrepen dat om zijn macht uit te breiden, Rusland economisch veel sterker moet worden.
  Dank zij de econoom Andrej Illarianov*) is in Rusland de 13 % vlaktax ingevoerd.
  Andrej heeft ook Atlas Shrugged aan Poetin gegeven, en ook daaruit zal Poetin geleerd hebben dat hij een sterkere economie alleen kan krijgen door de mensen op dat gebied vrijer te laten.

  Maar toen Andrej te veel naar buiten trad, en vertelde dat de dictatuur in Rusland aan het toenemen was, werd Andrej uitgerangeerd.
  Andrej zit nu veilig (?) in Amerika en werkt bij het CATO instituut. Hij heeft dit jaar wel nog meegedaan aan protestmarchen tegen Poetin in Rusland.

  Ik hecht meer waarde aan wat Illarionov zegt en publiceert dan aan wat Poeting allemaal vertelt.

  Al probeer ik me toch objectief op te stellen en de feiten te begrijpen.

  *)http://en.wikipedia.org/wik

 14. [16]
  Vind ik goed gesproken.
  Voor Boekovski was welvaart niet het enige criterium. Vrijheid om te spreken telt voor hem minstens even zwaar, anders was hij nooit zover gegaan in zijn verdediging van deze vrijheid, die hem een carriere in de USSR kostte, en smadelijke behandelingen in kampen en psychiatrische inrichtingen opleverde.
  Vrijheid om zich uit te kunnen spreken tegen de misdaden van een overheid, is even noodzakelijk in zijn ogen.
  En daaraan ontbreekt het onder Poetin.

 15. [17]

  Vrijheid om zich uit te kunnen spreken tegen de misdaden van een overheid, is even noodzakelijk in zijn ogen.
  En daaraan ontbreekt het onder Poetin.

  Een vlaktax van 13% geeft voor mij aan dat het met de economische individuele vrijheid in Rusland beter is geregeld dam in NL.
  Op het gebied van persvrijheid en vrijheid van meningsuiting denk ik dat er weinig verschillen zijn. Je mag hier in het westen onder het mom van democratie je mond open doen maar als er te veel macht dreigt te ontstaan voor andersdenkenden wordt er ingegrepen. Dat hebben de moord op Fortuyn en het EU-referendum mij wel duidelijk gemaakt.

 16. [18]
  Poetin is een olietsaar.
  Peter d’Hamecourt:
  Moskou is steeds meer een vitrine die de bezoeker op het verkeerde been zet. In de provincie regeren de communistische leuzen.
  Er is veel corruptie en een florerend midden- en kleinbedrijf ontbreekt bijna geheel.
  Op tal van sleutelposten zitten ex-KGB-ers die nauwelijks oppositie toestaan.
  De media staan onder controle van het Kremlin.
  De burger mag Poetin niet vragen waarom zoveel agressie tegen het mini-buurland Georgie nodig is.
  Of waarom de corruptie onder 7 jaar Poetin gegroeid is tot enorme proporties, of waarom de staat een vrije-markt economie stelselmatig aan het ondergraven is.
  Hij mag ook niet vragen waarom er onder zijn bewind zoveel zakenmensen, politici en journalisten zijn vermoord.

  Verder betaalt de Rus ook nog andere belastingen: BTW (18%), accijns op tabak en brandstof, ongeveer 25 % voor sociale zekerheid, winstbelasting, vennootschapsbelasting en nog regionale en lokale belastingen als transportbelasting, vermogensbelasting en belasting op grond. De invoerrechten behoren tot de hoogste ter wereld.
  Komt bij dat eigendomsrechten matig gegarandeerd zijn wegens de onvoorspelbaarheid en corruptie van het justitieapparaat.

 17. [19]
  Ik ben geen insider in de politieke situatie in Rusland. Ik kijk puur naar waar Rusland vandaan komt en waar het nu staat. Ik kom dan tot de conclusie dat het economisch een stuk beter gaat dan pakweg 10/15 jaar geleden. Vergeet niet dat Rusland van een totalitair communistisch systeem komt waar de welvaart en vrijheid nihil was.
  Qua vrijheid (van meningsuiting o.a.)is men er nog lang niet maar ook daar is er volgens mij wel vooruitgang. Dit wil niet zeggen dat er nog een hele weg te gaan is.
  Hier in de EUSSR hollen we op dat punt achteruit naar mijn mening.
  Peter d’Hamencourt zie ik trouwens nou niet direct als een 100% objectieve waarnemer. Puur en alleen omdat hij onderdeel is van de huidige gepolitiseerde media.

 18. [20]
  Zowel Boekovski als Litvinenko (inside-informer) zijn het erover eens dat Rusland geregeerd wordt door de geheime dienst.
  Boekovski vindt wel dat er in vergelijking met de USSR een verbetering is, maar ziet verder geen constructieve ontwikkelingen.

 19. [21]

  Kijk eens aan! Ik ben schijnbaar niet de enigste die de betekenis van Poetin voor Rusland op zijn waarde inschat.
  Zie onderstaand bericht van Planet.nl;

  Poetin ‘man van het jaar’ van TIME

  Gepubliceerd op woensdag 19 december 2007

  Voor TIME is president Vladimir Poetin de man van het jaar 2007. Dit meldde het Amerikaanse weekblad woensdag op zijn website.
  Toen de voormalige KGB-agent het presidentschap van Rusland overnam in 2000, stond het land bijna op het punt een ,,mislukte staat” te worden. Inmiddels heeft Poetin Rusland terug op de wereldkaart geplaatst, zo motiveert TIME zijn keuze.

  Poetin bereikte dat met volharding, doorzettingsvermogen en een scherpe visie op de toekomst van Rusland, in het bewustzijn dat hij de geest van Moedertje Rusland belichaamt, aldus TIME.

 20. [22]
  Dat zegt alles natuurlijk, na 2 maal Stalin, een keer Khomeiny en ikzelf vorig jaar.

Comments are closed.