Het is een schande dat er nog meer geld gaat naar de gezinnen.

Het kunnen stichten van een gezin is een voorrecht.

Er zijn ook mensen die graag een gezin willen stichten maar niet het geluk hebben gehad een partner te vinden.

Sinds jaar en dag doet de CDA of alleenstaanden tweederangsburgers zijn. Romme (KVP – politicus) wilde het centraal zijn van het gezin en God in de grondwet vastleggen. Daartoe wilde hij een scheiding tussen kerk en staat opheffen door God voor de volgende generaties centraal te stellen. God als de vader van de mensen en de vader van het gezin als verlengstuk van het goddelijke.

Er zijn duidelijke aanwijzingen dat fractievoorzitter Verhagen terug wil naar dit gedachtegoed.

Het druist rechtstreeks in tegen wat de verklaring van de rechten van de mens zegt. Mensen op grond van geloof, huidskleur achterstellen mag niet. Alleenstaanden worden echter sinds jaar en dag achtergesteld.

Schokkend dat zoveel mensen op deze CDA hebben gestemd. Vooral omdat daar ook alleenstaanden bij zijn.
—————-
Ingezonden door Marnix

18 REACTIES

 1. Blijf niet kortweg alleenstaande. Wordt allenstaande ouder. Dan ben je gelijk een doelgroep voor allerhande knuffelbeleid.

 2. Het kunnen stichten van een gezin heeft alleen te maken de natuurlijke omstandigheid of het mannelijke zaadje en vrouwelijke eitje bij elkaar kunnen komen.
  Junks kunnen het, Negerstammen kunnen het, met HIV en al..
  De wetenschappelijke mensen hebben er zelfs voor gezorgd dat je niet meer HOEFT te neuken om kinderen te maken.

  Het vinden van een partner heeft alleen te maken met (hoge) eisen die je jezelf en een ander oplegd.
  Zelfs Mongolen kunnen partners vinden en kinderen maken.

  Alleenstaande vrienden van mij zijn juist supervrij omdat ze geen verplichting voelen (dure) (levens)-verzekeringen af te sluiten of te Moeten werken voor een bepaalde baas omdat ze ook met minder geld toe kunnen en desnoods de (eeuwige)pleiterik maken als het allemaal niet meer bevalt.

  Dat alleenstaanden voor hun vier-jarige-verpozing op het CDA stemmen is inderdaad schokkend 😉

 3. Och; ook hier zie je het christenhondenbeleid van de jaren 50 weer terugkomen.
  De verhalen van mijn vader staan me nog vers in mijn geheugen.
  Het is nog niet zo lang geleden dat "menner pastoor" bij gezinnen langskwam om navraag te doen wanneer de volgende koter zich weer eens zou aandienen. Vrouwen moeten 10 tot 15 kinderen uitpoepen en waren daarna lichamelijk "op". Mannen konden zich krom werken tot hun dood en het beste stukje vlees van de geslachte koe naar dit tuig brengen.
  Kinderbijslag vind ik onzin. De staat hoort dit niet te subsidiëren.

 4. [2] Net alsof kiezers (en dus ook alleenstaande kiezers) nadenken voordat ze kiezen.

 5. Been there done that…

  Ik was alleenstaand en verdiende goed.

  Dusss… noodgedwongen belasting betalen ZONDER recht op de ‘sociale’ voorzieningen. Voorzieningen waar ik aan heb meebetaald, maar ik van word uitgesloten omdat ik niet tot de categorie "(sociaal) zwak" behoor (lees: meer verdien dan de overheid heeft bepaalt in de WET en ik dientengevolge geen ‘korting’ krijg in de vorm van toeslagen, subsidies e.d.)

  Regels, regels en nog eens regels. Betalen, betalen en nog meer betalen.

  Hé, nieuwe (kerst/energie)regels in de maak ?

  (Telegraaf.nl) AMSTERDAM – GroenLinks in Houten ergert zich groen en geel aan de uitbundige sfeerverlichting die in deze donkere dagen voor Kerst weer het Nederlandse straatbeeld bepaalt. Volgens de partij is de sierverlichting in winkels en op straat pure energieverspilling. Ook de lampjes in de kerstbomen die straks weer massaal in onze woonkamers zullen prijken, zijn volgens GroenLinks regelrechte overdaad en verspilling.

 6. Reactie op GB. Goed gezegd.

  Christelijke partijen zijn asociaal en vinden dat het hun toekomt onderscheid te maken.

  Overigens hebben CPB onderzoeken uitgewezen dat er meer minima tot de alleenstaanden horen dan tot de gezinnen.

 7. Overigens heeft August den Boef een lans gebroken voor de alleenstaanden en levert.

  Er staan een tweetal artikelen van hem op waterlandstichting:

  "de spruitjescoalitie " en de "neocorportatische revolutie van het cda".

  In dit artikel beschrijft den Boef de gevaren van de christelijke politiek, met name hun verlangen naar de jaren vijftig en hoe het toen was.

 8. [6]
  De kerk heeft altijd respect gehad voor alleenstaanden: denk aan de kloosters en de woorden van Paulus.
  Niet zo eenzijdig a.u.b.

 9. Een ander voorbeeld van discriminatie en de bewijzen daarvan is het artikel : "vijftig jaar achterstelling alleenstaanden", zie de volg. link:

  verenigingpel.nl/geld/98dsc-lvrm.html

 10. [10]
  Bijbel, op elke straathoek verkrijgbaar, lees zijn brieven indien werkelijk geinteresseerd. Indien niet, verspilde moeite mijnerzijds.

 11. Nu worden ze ook nog als milieu crimineel aangemerkt, want gescheiden mensen verbruiken 53% meer stroom en 42 procent meer water, zo blijkt uit onderzoek van de universiteit van Michigan. Uit het onderzoek blijkt dat door de groei van het aantal alleenstaanden het ook betekent dat er meer huizen gebouwd moeten en de aanleg van extra wegen noodzakelijk is. Bovendien gebruiken ze 42 % meer verpakking matrealen en veroorzaken anderhalf keer zoveel vuilnis als mensen die gehuwd zijn. Alle aandacht dus voor het milieu terwijl een scheiding voor een mens persoonlijk en zijn Familie en kinderen, grootouders enzovoort vele malen erger is dan het milieu probleem.
  En dan beginnen ze een onzinnig onderzoek die wal nog kant raakt, immers als ze niet getrouwd geweest waren hadden ze ook woonruimte nodig, dat maakt geen enkel verschil. En om kinderen op deze wereld te zetten hoef je niet gehuwd te zijn ,en dan is er geen enkele redenen om deze, voor mensen die al dat verdriet van een scheiding aan de lijve ondervonden hebben, gewoon erg kwetsend en onzinnig onderzoek aan te beginnen. Meer wegen aanleggen is ook onzin en z’n onderzoek is geld en matreaal verspilling , en nog erger is dat ze deze mensen plaatsen onder de noemer milieu –criminelen. En waar is dat allemaal voor nodig……. U mag het zeggen

 12. Hoi Reiny,

  Dit is inderdaad schokkend.

  Waarschijnlijk weer een poging van de christelijk conservatieven in the states om de goddeloze alleenstaanden/gescheidenen in diskrediet te brengen.

 13. Allemaal leuk en aardig Beek maar de gevestigde chr. elite heeft die brieven dan niet goed begrepen want ze doen niets voor alleenstaanden.

  Noem is een beleidsmaatregel die voor deze groep is gemaakt.

 14. [14]
  Je stelt een niet-kinderen-bijslag voor?
  Alweer een ‘zielige’ groep die wil eten uit de overheidstrog?
  Waarom verlang je beleid?
  Zonder beleid geen bemoeizucht. Veel leuker.

 15. [13] en dat allemaal om aam te tonen dat het milieu naar de bliksem gaat doordat wij als mens er zijn. Ze willen alleen maar natuur en zichzelf op aarde.
  Ooit gehoord van milieu criminelen en egoisten die ons naar het graf willen brengen.GELOOFWAARDIG ?

 16. Beek:

  Ik bedoel geen aanvullende maatregelen maar het terugdringen van achterstelling in de huidige voorzieningen en wetten.

 17. [15]
  "Zonder beleid geen bemoeizucht. Veel leuker."

  Jaaa, jaaa. Zonder beleid geen "beleidsmakers" en geen waterdragers voor beleidsmakers nodig, ten gevolge waarvan de belastingdruk richting het nulpunt gaat. Waar kan ik tekenen ?

Comments are closed.