Dit is gewoon even om wat stoom af te blazen. Het gaat over regeltjes, garnalen, labels en andere jeukdingen.

Laat ik beginnen met weer een idioot geldklopperij feestje van de milliehysterici. Bent u eigenaar van een woning? Jammer joh. Als je je hut wilt gaan verkopen moet je als verkoper een energielabel aan je huis hangen. Weet je wat een label ongeveer kost? Volkomen afhankelijk van de randdebiel die het label aan je verkoopt ergens tussen de ¤ 80 en ¤ 500. Hoe wordt die prijs vastgesteld? Nou heel simpel. Deze wordt bepaald aan de afstand van de eerste stoeptegel gerekend vanaf de opslagplaats van de paasspullen op uw zolder. Geen zolder aanwezig? Geen nood dan tellen we gewoon de inhoud van de fluitketel op bij het aantal suikerklontjes in de suikerpot. Oftewel volslagen willekeur. Bukt u even?

Vandaag hoorde ik een garnalenvisser. Weet u hoe die beestjes worden gevangen? Al jaren? Met een sleepnet. Jawel een sleepnet. Dat schijnt een net te zijn dat over de bodem van de waddenzee sleept en zo garnalen in het net krijgt. Dat gaat al meer dan 100 jaar zo. De Waddenzee vissers zijn al 100 jaar bezig met DUURZAME (modewoord) visserij. En nu is er eindelijk een natuurfreak wakker geworden die heeft geroepen dat deze manier van vissen wel heeeeel gemeen is. De bodem wordt namelijk door het sleepnet omgewoeld. Duh. Dat dit al ruim 100 jaar gebeurt maakt niet uit. Er is weer een manier gevonden om een beroepsgroep te pesten. Ik schaar dit graag onder de categorie “Koeien laten scheten”.

We mogen op bepaalde wegen we 80km per uur rijden. U kent ze vast wel. En daar wil je dan ook 80km per uur rijden. Niet te hard, anders krijg je een briefje thuisgestuurd van het CJIB. Maar weet je wat nou zo tenenkrommend is? Zo’n vreselijke paardelul die ongeveer 70 gaat rijden omdat het zo mooi is om naar de bossen te kijken. Je kan niet genoeg vaart maken om er voorbij te gaan, want precies daar waar jij wilt inhalen staat zo’n flitser. Wedden? Volgens mij stuurt het CJIB autos op pad die expres 70km p.u. gaat rijden om u en mij op de foto te kunnen zetten. Niet om het geld hoor…. Nee puur alleen maar voor de verkeersveiligheid.

Er is hoop. Het bedrijfsleven van Rotterdam (leest u mee meneer Eurlings?) gaat een onderneming (!) opzetten om het file probleem op te lossen. De directie van het havenbedrijf heeft er de buik vol van en ziet steeds meer problemen met transport naar het achterland ontstaan door de files. De woordvoerder hoopt binnen 2 jaar (u leest het goed) een bedrijf te hebben dat de wegen gaat beheren in de regio Rotterdam. Dit bedrijf gaat voor een betere doorstroming zorgen. De files zullen niet helemaal opgelost worden. Dat is een utopie, maar, zo verklaarde de woordvoerder, de stroperigheid waarmee we de afgelopen 20 jaar te maken hebben gehad is voorbij. Ik ben benieuwd….

En van Basten is er ook al mee gestopt. Wat een wereld…..

5 REACTIES

 1. En 20 (!) moslim organisaties hebben zich verenigd in een actiecomité dat Respect gaat eisen voor de Islam…
  Ze worden aan alle kanten vertroeteld van ons belastinggeld, zijn zo onverdraagzaam als wat, stellen torenhoge (veelal ‘religieuze’) eisen die nog worden ingewilligd ook (moet je in Saudi Arabië ’s om komen), dreigen continu met (en maken zich ook schuldig aan) geweld, waarvoor men niet vervolgd wordt, maar toch ervaart men te weinig Respect.

  Goh.

  Respect moet je verdienen…

 2. Hier in BE geen haar beter, integendeel. geen 80 hier, je mag nergens harder dan 70. Bovendien lijdt ons wegennet aan terminale BUILENPEST. Je kan geen honderd meter normaal rijden of WHOEP daar ga je met je vier wielen de lucht in op zo’n pestbult. Ziedend word ik ervan.

 3. Het ergerlijke van het energielabel is natuurlijk dat het een voorzetje is. Nu hoef je alleen nog maar een soort Jodenster op je huis te plakken zodat een koper weet hoe slecht je huis wel niet is voor het milieu. Maar over 1 of 2 jaar wordt o.b.v. dit label natuurlijk gewoon een extra belasting geheven.

 4. [3] En zo wordt een nieuw kaste-stelsel ingevoerd; "Oh, heeft jou huis een E? En je doet daar niks aan? Dan wil ik niks met jou te maken hebben! Milieu-misdadiger!" En inderdaad, het label wordt straks verwerkt in de OZB. (oh shit, nou breng ik iemand op een idee…)
  Meer regels, meer fiscus en steeds minder waar voor je belastingcenten. De schurft krijg je d’r van!

 5. "En dan nog is de overheid in staat om – zonder dwang maar met (financiële) consequenties) – je geld te laten besteden aan ‘diensten’ die wettelijk verplicht zijn. Zoals bv. de nieuwe Energielabel voor huizen, rijbewijs, paspoort, diverse vergunningen etc. Alsof je daar al niet hebt voor betaald."

  Ach, het lijkt zo simpel. Niks MOET alles MAG, behalve dan… vermoorden, ontvreemden, frauderen.

  * gaat regels schrijven, die andere regels kunnen opdoeken, zodat er nieuwe regels komen welke later weer teveel zullen worden en we weer van voor af aan beginnen*(zegt, de Ambtenaar)

Comments are closed.