Het kabinet zet het plan door om AOW’ers met een aanvullend pensioen van 18.000 euro of meer een extra belastingheffing op te leggen.

Een aanvullend pensioen is een uitgestelde betaling van al verdiend loon waarvoor de Nederlanders zelf hun hele leven gewerkt hebben.

De AOW is een kleine uitkering die op zich niet genoeg is om van te leven. Een aanvullend pensioen, en zeker van 18.000 euro per jaar, is dus geen overbodige luxe. Wouter Bos noemt deze mensen ‘rijke bejaarden’, terwijl hij vindt dat belastingbetalers hem jaarlijks tien keer zoveel moeten betalen, alleen al aan salaris.

In haar grenzeloze hebzucht om kabinetsleden zelf nog meer salaris te betalen besluit de overheid een graai te doen in het spaargeld van ouderen. Deze vorm van boete op spaarzaamheid en zorgen voor de eigen oudedagsvoorziening is diefstal. Het heffen van deze belastingen is een extreme aantasting van het besteedbaar inkomen van miljoenen oudere en ook van alle nu nog jonge Nederlanders. Zij kunnen beter zelf beslissen hoe zij hun geld uit willen geven.

Wil jij dit ook?
Via de niet-politieke community Belastinglobby.nl kan iedereen Belastinglobbyist worden en wekelijkse acties tekenen.
www.belastinglobby.nl

14 REACTIES

  1. Als je spaart word je gestraft in Nederland en als je al je geld over de balk gooit word je beloond. Dat zie je aan deze flauwekul, de vermogensbelasting en natuurlijk de deathtax.

    Ouderen die voor zichzelf hadden kunnen zorgen worden nu afhankelijk gemaakt van de overheid. Maar ja dat natuurlijk wat die socialisten willen. Iedereen afhankelijk maken. En dan mag je daarna nog dankjewel zeggen, omdat de staat zo goed voor je gezorgd heeft.

  2. Protesteren heeft weinig zin. Daar lachen ze om. De enige effectieve maatregel is domweg minder belasting betalen, subsidiair anderen ervan overtuigen dat belastingbetalen niet verdienstelijk is, maar een ziek systeem in stand houdt.

  3. Dit is nog maar het begin, met de toenemende vergrijzing zullen er zeer zeker nog meer plannen volgen.
    Als de ‘ratten’ eenmaal zijn begonnen met aanvreten, dan laten ze het er niet bij zitten!
    Grote kans dat in de toekomst mensen met een aanvullend pensioen helemaal geen AOW meer krijgen. Als er tegen die tijd überhaupt nog iets is!

  4. Prima reactie Belastinglobby.

    De aanpak met het meeste effect is het constant profileren van de roofzuchtige politici met hun achtergronden en al hun hebben en houden.

    Laat de burger zien door wie en op welke wijze hij/zij wordt belazerd en steeds meer moet inleveren.

    In dit kader is samenwerking met gelijkgezinden een machtig wapen.

  5. De Nederlandse politiek is zich een hoedje geschrokken: een aantal Nederlandse pensioenfondsen overweegt zich in België te vestigen. Dat mag sinds begin dit jaar; na wijzigingen in in de regelgeving van de Europese Unie. In België zijn de regels veel minder streng dan hier: pensioenfondsen hoeven er minder geld als reserve aan te houden en kunnen dus meer van de ingelegde premies beleggen. Uit gegevens van het financiële adviesbureau Towers Perrin blijkt dat de voordelen daarvan kunnen oplopen tot bijna duizend euro per jaar per werknemer.

    Er is echter een probleem: door die soepele regels is de kans dat pensioenfondsen failliet gaan in België ook groter. Ziedaar de nachtmerrie van de Haagse politiek, die er op aandrang van vooral het CDA morgen over debatteert. Het volledige artikel van Heidi Zandbergen in: Dagblad De Pers, 3 april 2007.

    http://www.pensioenplatform

    http://www.nu.nl/news/11960
    Met gokken hebben de fondsen ook geen moeite.
    Wilden de pensioenfondsen in 2002 en 2003 de premies niet verhogen? Omdat de knapperds geld verloren hadden op de beurs!

    Als de beurzen weer een ‘knauw’ krijgen
    en fondsen hebben zich ook nog eens in België gevestigd, hoe soepel zal in de toekomst de uitbetaling van de pensioenen plaats vinden. In ieder geval zullen de verliezen aangezuiverd worden met stijgende premies. En de politiek? Die staat er bij en kijkt ernaar!

    Ik weet niet of er daadwerkelijk reeds pensioenfondsen zijn vertrokken, maar de keus voor de fondsen lijkt me niet moeilijk.

  6. Of te wel, heb geen geld op de bank, dan is het niet te traceren, maar heb gewoon al je geld cash op verschillende plaatsen, nog beter, investeer het, dan is het belasting vrij, maar zet het niet als spaargeld op de bank!

  7. Lullen op internet verandert geen zak…
    Pas als er een half miljoen kwade NL-ers de deur intrappen op het Binnenhof zullen de Heren en Dames Dieventuig een ander toontje gaan zingen. Tijd voor een z.g. bloemen-revolutie.

  8. niemand doet er wat aan! alleen maar een beetje zeuren helpt nix. Linkse knakkers lekker met ons geld in de derde wereld en brussel voor onze lieve heer spelen. en vervolgens stemt iedereen weer blind op die linkse kliek. de echte rijken betalen toch niet, of stelen het net zo hard terug (groenink etc.)

  9. Belastinglobby vat het goed samen en maakt er een constructieve actie van. Zelfs niet-constructief ‘zeiken’ op internet is m.i. wel zinvol: nog pas geleden was er geen internet en hadden de politici helemaal een monopolie op info en debat (staatspartij NL, gaat u maar slapen). Internet heeft een groeiende positie in de belangenbehartiging. Het systeem van politici zit nog te sterk in elkaar omdat juist men zich achter het systeem kan verschuilen nog. Daarom liggen de volgende stappen, eens met Peter Siebelt, in het transparant maken van de echte verantwoordelijke mensen van vlees en bloed, per actie, in Den Haag.
    Uitdaging is: van de ministers en de 150 man in de tweede kamer, hoeveel daarvan zijn er uberhaupt noch volksvertegenworodiger, en hoeveel daarvan zijn er niet schuldig aan uitbuiting. Als de politieke maffia links/gristen en een beetje rechts wat er nog over is, besluit om pensioenen keer op keer kapot te maken,zijn ‘de politici’ samen schuldig en dus niemand. Behalve Bos, daarvan weten we het zeker (bostax). Bos ruilt actie x tegen actie y met Balk en het is 0-2 (of 0-18992) voor Nederland.

  10. de oplossing is simpel…geef lekker veel uit aan waardevaste spulletjes: diamanten, goud, sierraden, etc en leg het ergens in een kluis…niet traceerbaar en straks toch een lekker geld extra

  11. [12] Diamanten zijn allesbehalve waardevast. Wel eens van industriële diamant gehoord?

Comments are closed.