Ron Paul, de libertariër die onder Republikeinse vlag meedoet aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2008, de man aan wie in één dag door tienduizenden mensen dik 6.2 miljoen $ werd gedoneerd, wordt geband voor een ‘debat’ op 6 januari in New Hampshire, 2 dagen voor de aldaar te houden primaries op 8 januari. Het debat wordt georganiseerd foor Fox News, momenteel bestierd door een Bush adept, en vanaf 2008 door Judith Regan, een onofficiële aanhanger van Benito Giuliani.

UPDATE zie CNN film waarin Sen. Lindsey Graham, campagne chairman van McCain, zich uitlaat over Ron Paul’s beweging..


Volgens Paul is de beslissing om hem uit te sluiten van het debat dat Fox News op de zondag in het weekend vóór de primaries in New Hampshire houdt, het bewijs dat het netwerk bang voor hem is.

“Ze zijn bang voor me en willen mijn gedachtengoed niet verspreid zien, maar dat doet het toch” zei Paul in een interview. “Het zijn propagandisten vóór deze oorlog [in Irak] en het zijn geen conservatieven. Ze zullen deze schermutseling niet winnen”.

Paul’s medewerkers zijn bezig om een rally te organiseren die plaatsvindt rond dezelfde tijd gedurende het 90-minuten lange televisiedebat. Het zal worden opgenomen op Saint Anselm College in Goffstown.

Het Fox debat vindt plaats binnen 24 uur na twee back-to-back Republikeinse- en Democratische debatten op dezelfde campus, gesponsord door ABC News, WMUR-TX en Facebook.

Ondertussen loopt de spanning bij het establishment op. Rivaliserende campagneteams beginnen nerveus te worden rond de speculaties dat Paul in de top 3 terecht komt op 3 januari in de Iowa primaries, een zeer goed uitgangspunt om in de andere primaries (zie schema) succesvol te zijn. Paul kwam voor het eerst boven de 10% uit in ten minste twee polls afgelopen week en het lijkt er op dat hij met name sterk is in gebieden van Iowa waar de media minder impact hebben op het politieke debat: het platteland in het noord-westen en het zuiden. Ook in New Hampshire, waar de primaries op 8 januari worden gehouden, wordt verwacht dat Ron Paul het wel eens goed zou kunnen gaan doen. Maak daar maar “goed zal gaan doen” van. Het establishment heeft geen idee met wie ze te maken hebben, letterlijk !

GO RON !!!

www.ronpaul2008.com/press-r…
www.boston.com/news/local/p…
http://iowaindependent.com/showDiary.do?diaryId=1733
http://www.npr.org/blogs/news/2007/12/ron_paul_could_do_well_in_new.html

www.ronpaul2008.com
www.ronpaulgraphs.com

www.lewrockwell.com
www.mises.org

35 REACTIES

 1. [30]
  Leuk.

  Alles huisvrouwen-in-de-SRV-kar-blabla zonder onderbouwing, als in onafhankelijk verifiëerbaar.

 2. [26] die zegt:

  "" … Naar eigen zeggen heeft ie trouwens nooit voor een congressionele salarisverhoging gestemd. Jij zegt van wel. Welke bills dan, dat zou ik graag horen. Dan heb je een echt argument. ""

  Het ACHTERBAKSE van Paul is dat hij ALTIJD "tegen" stemt omdat hij WEET dat de meerderheid dat toch doooordrukt, terwijl hij NOOIT een salarisverhoging of andere gunsten en faciliteiten (waar hij "tegen" was heeft geweigert.

  In de VS staat de kieswet toe dat persoonlijke donaties aan politieke kandidaten die zijn overgebleven door die persoon wordt behouden. Ook Robert Dole heeft tijdens de laatste verkiezingen daar een behoorlijk cent aan overgehouden … NIX mis mee maar wel scheinheilig als hel … Of niet soms?

 3. [32]
  Je zou gelijk kunnen krijgen nadat hij de donaties eventueel op zijn privérekening heeft bijgeschreven. Tot veel meer dan zwartmakerij van iemand die al decennia lang hetzelfde (en dus voorspelbare) stemgedrag heeft, kom je echter helaas niet.

  Nu een uitspraak over wat hij eventueel met het overblijvende geld zou willen gaan doen is nogal onlogisch, omdat hij het niet krijgt om het in z’n zak te steken en niet aan z’n campagne te besteden.

 4. Bron: http://www.lewrockwell.com/

  How does Ron Paul now stand?
  Posted by Michael S. Rozeff at January 1, 2008 10:11 AM

  Using the latest Intrade predictions, here is how Ron Paul stands (of course subject to change as the primaries get closer):

  Huckabee takes Iowa, Romney second. Paul about 5%.

  McCain and Romney neck and neck in NH, with Romney having the edge; Paul at maybe 7-8%.

  The next one shows that "Field", which is mainly Paul, has the winning vote: Paul wins South Carolina strongly.

  Giuliani wins Florida with Paul a strong second.

  In Nevada, Paul is in a three-way race with Giuliani and Romney.

  Romney takes Michigan with Paul and McCain vying for second place.

  Giuliani takes California with Paul and in the race for second.

  Ron Paul is a definite and strong contender for the Republican nomination. He currently has widespread second-place strength. If he can gather equivalent delegates in states that proportion delegates, he comes to the convention with a good position.

 5. Hoe werkt het nu met de voorverkiezingen? Worden stemmen van staten verdeeld of worden ze op een hoop gegooid (winner-takes-it-all)?

  Dat maakt nogal uit imho.

Comments are closed.