In een NOS bericht*) is aangekondigd dat de « Afghanen » (lees opperhoofden) vragen om het geld dat westerse landen besteden om daar soldaten te laten vechten maar rechtstreeks aan hen te geven.

Dan mogen de buitenlandse militairen naar huis.

Waarschijnlijk hebben ze geleerd van de Afrikaanse opperhoofden die ook heel goed weten hoe ze het geld dat zij ontvangen voor ontwikkelinghulp het beste kunnen gebruiken.
Met hulp van hun Zwitserse bankrekeningen.

Toch zou het betalen van Nederlands belastinggeld een voordeel hebben boven het sturen van militairen. Namelijk de kans dat er bij de militairen doden vallen, lijkt dan aanmerkelijk minder.

—————————————————————
*) NOS 02 December 2007
Afghanistan wil veel groter leger
Het Afghaanse leger bestaat in maart uit een goed geoefende strijdmacht van 70.000 man. Maar deze strijdmacht is te klein om het hoofd te bieden aan alle bedreigingen uit binnen- en buitenland. Dat zegt een regeringswoordvoerder in Kabul.
Volgens hem zijn er 200.000 manschappen nodig om de opstand van de Taliban de kop in te drukken en strijders uit andere landen tegen te houden.
Het buitenland zou deze veel grotere strijdmacht moeten financieren. Volgens de Afghaanse regeringswoordvoerder kunnen de buitenlandse militairen dan naar huis.

3 REACTIES

 1. Geld of militairen zullen nooit helpen om 1,5 duizend jaar achterlijkheid te genezen.
  Het advies van Russische ervaringsdeskundigen spreekt boekdelen:"Wegwezen uit dat vervloekte land".

  Dus maar één oplossing: Isoleren met een hek. (Dit geld voor alle barbaarse islamitische holen).

 2. Lachen wel weer.

  Wel vraag ik me af wanneer het leven precies overging op een parodie van het leven. Sinds wanneer werden abnormale standpunten normaal en vice versa.

  Blijkbaar heb ik toen de boot gemist.

 3. [2] Nee hoor vriend je hebt de boot niet gemist en je hebt ook geen hoofstuk overgeslagen. WIJ zijn nog normaal denkend. Maak je geen zorgen. Uiteindelijk zal de wal het schip keren…

Comments are closed.