Vandaag is het de 234ste verjaardag van de Boston Tea Party, een belangrijk incident dat zijn vervolg vond in de Amerikaanse Revolutie. Deze verjaardag wordt door de Ron Paul grassroots aangegrepen voor de organisatie van een tweede ‘moneybomb’, die de vorige van 5 november naar verwachting zal overtreffen. Landgenoot GH heeft daar de volgende promotie-video over gemaakt:


Op LewRockwell.com publiceerde Tex MacRae het volgende verhaal over Gérard:

I knew GH, the creator of the above video, claimed the Netherlands as his location, based on his profile at the RonPaulForums. I asked him to tell a little about himself for the LRC readers:

My name is Gérard H. I’m a 25-year old historian, born and raised in the Netherlands. I have no specific ties with the USA, but I have a general interest in politics, economics and of course history. I’m currently occupied writing a thesis to complete my Master Degree in International Relations.

In the Netherlands there aren’t any libertarian politicians and since I support small and local government, I was very happy to find out that there is one politician who does share most of my ideas.

In the field of the International Relations, I usually clash with professors and students regarding sovereignty and interventions. I don’t believe that ‘peace-enforcing missions’, in which states force their system of government (democracy) upon other states, are effective. Just look at Vietnam; the USA were unable to force capitalism on Vietnam, but what couldn’t be done by coercion, did happen without American interference: decades later, Vietnam turned itself to a more capitalistic economy.

I’m also concerned about the ever-growing governments. From a historical point of view, it’s easy to notice that states have always been trying to enlarge themselves. Since the beginning of the 19th century there has been an exponential growth of state-power, taxes and civil servants. Big government is often counterproductive, but nobody is going to downscale it, because which civil servant likes to fire himself or his colleagues?

Except for that, I’m concerned about the devaluation of the dollar due to the trade deficit combined with inflation; the patriot act which undermines the rule of law (trials/lawyers aren’t necessary anymore to be put into custody) and the impopularity of the United States around the world. Not only in muslim countries, but also in Europe the USA have reached an all-time low in popularity.

When I tell my friends in Europe I support a presidential candidate most people immediately ask whether it’s a democrat or a republican. When I answer it’s a republican, people tell me I’m crazy. Yes; all over the world people have a tendency to judge on their prejudices rather than actually investigating the other point of view.

The thing is; even today most people don’t know Ron Paul. I honestly believe that if Ron Paul ends up as the next president, he will not only ensure peace, prosperity and freedom, but on top of that he will restore the popularity of the USA around the world like when JFK was president. Ron Paul being the president will not only be good for the USA, it will be in the best interest of the rest of the world as well.

That’s why I support Ron Paul.

Best regards,

Gérard H

Thank you, Gérard, for your unique perspective!

www.lewrockwell.com/blog/le…
www.teaparty07.com/
www.ronpaulgraphs.com/dec_1…
www.ronpaulgraphs.com/
www.dailypaul.com/

18 REACTIES

 1. Ik krijg een beetje hetzelfde gevoel als bij de opkomst van Pim Fortuyn. Het ‘zou er dan toch iets kunnen veranderen?’-gevoel.
  Het is/was natuurlijk beide niet direct een kans op een libertarisch Nederland, maar het geeft toch hoop voor de toekomst 🙂

  Hopelijk gaat die sponsoring ’through the roof,’ zodat de oude media en de andere kandidaten ook op meneer Paul moeten reageren.

 2. Ik begrijp echt alle fuzz niet. Een marginale kandidaat met een marginaal programma. Net als de rest. Maar ach: hoe graag geloven we in een ‘messias’. Mensen; politici gaan echt de wereld niet redden.

 3. [3] Elke verandering van machtsevenwichten is een kans om een voet tussen de deur te krijgen voor een ander wereldbeeld, zoals libertarisme. Een mens blijft toch hopen op een weg naar meer vrijheid voor iedereen, zonder veel bloedvergieten.
  Vergeef me, ik ben nog jong en naïef (en het is een betere droom dan de rode heilstaat 😉 )

 4. [3]
  Kijk eens op ronpaul2008.com zou ik zeggen, en op lewrockwell.com/blog voor wat broodnodige informatie. De kandidaat is wat minder marginaal dan je zou denken, zijn programma ook, en de beweging die er achter zit al helemaal.

  Politici die uit zijn op macht gaan de wereld inderdaad niet redden, ze doen er alles aan om de wereld naar de sodeju te helpen. Ron Paul zijn doel is inkrimping van de overheid en de daaraan gekoppelde betutteling (niet populair in Nederland, waar iedereen overheid als papa ziet). Er is hoop, daar hoef je niet jong en naïef voor te zijn [4]

 5. [5]

  Naaaagh het enige belang dat Ron Paul heeft is om tot Sept.2008 te kunnen meedraaien … Dan kan het HEM nix meer schelen wat tie wel of niet is … of genoemd wordt.

  En heeft hij al 6 miljoen ingezameld van 100 duizend donors. Pakweg 60 dollar de man.

  Ron Paul’s poging om de overheid "in te krimpen" is wat men noemt een "HOOK" en niet anders dan een klungelige manier om zelf op die zellufde overheid te parasiteren.

  Voor echte Libertariers is hij echter een ramp …

 6. [3]
  Ja ben ook geneigd dat te denken.. hij wordt wereldwijd gezien als de messias die de wereld gaat redden. Het klinkt af en toe TE mooi om waar te zijn.
  [6]
  Het schijnt ook dat niet alle donors even zuiver zijn las ik op internet. Bv de KKK en Neo-Nazi Supporters http://blogcritics.org/arch… En wil je me uitleggen waarom je vindt dat hij voor echte Libertariers hij een ramp is?

 7. [7] ‘Het schijnt ook dat niet alle donors even zuiver zijn [..]’

  Wat een onzinnig argument is dat toch. Als Fidel Castro (de sukkel) een cheque stuurt naar de vrijspreker, dan is dat toch alleen maar mooi?

 8. [8]
  tis maar waar je voor staat hè. We hebben het hier over een presidentskandidaat en donors ‘kunnen’ bepaalde tegenprestaties verwachten.
  En de KKK is nog altijd een grote organisatie met veel geld.

 9. [9]
  Verwachten is nog geen krijgen, en de Postbank heeft ook veel geld.

  Ik zie niet in wat dat met elkaar te maken heeft.

 10. [10]
  Zoals je weet is de KKK in Amerika een racistische beweging, de Postbank is een financieel bedrijf. Dat vind ik een groot verschil.

  Ik stel mij slechts de kritische vraag: WAAROM zouden organistaties als de KKK en de Neo-Nazi Supporters überhaubt WILLEN investeren in Ron Paul? Is dat alleen maar een warm liefdevol gebaar OF zit daar meer achter?

  Ik onderzoek deze dingen en bekijk de zaken dus ook vanuit een ander perspectief. Zéker als het om politieke kwesties gaat. Er zijn tálloze voorbeelden in de geschiedenis, waarin een politiek leider fantastische ideeën had m.b.t. vrijheid, vrede etc., waarbij het uiteindelijk faliekant verkeerd uitpakte. De burgers (op zoek naar hoop en verlichting) volgden zo’n leider op een idolate manier als goedgelovige makke schapen. Zoals nu wereldwijd gebeurd in het geval van Ron Paul. Iedereen is vol van die man. Hij verkondigt de meest mooie beloftes en veel burgers krijgen hoop en velen volgen hem blindelings.

  Nou, ik doe dat dus niet. Ook al lijkt hij vanuit een Libertarisch oogpunt te opereren.. het weerhoudt mij er absoluut niet van om in alle vrijheid zelf op onderzoek uit te gaan om te kijken of het allemaal wel klopt. Er zijn tegengeluiden genoeg te vinden op internet van mensen die er ook gericht onderzoek naar doen. Uiteraard door zijn tegenstanders, maar ook door mensen die gewoon hun kritisch gezond verstand gebruiken.

  En mocht blijken dat het allemaal goed uitpakt mocht hij eventueel het presidentschap halen…nou prima. De tijd zal het ons leren!

 11. [9] [11]

  Ik vind Ron Paul een zeer interessante kandidaat, omdat hij al tien termijnen lang in de Amerikaanse politiek actief is en altijd tegen een grotere overheid en belastingverspilling gestemd heeft.

  Voor een minderwaardig beroep als politicus is een dergelijke consequentie ongekend en in Nederland misschien alleen te vergelijken met de lieden van een archaïsch verschijnsel als de SGP (dezen hebben voor deze standvastigheid dan nog Gods Wet en vrees voor de hel nodig, maar dit ter zijde).

  De voortdurend veranderende opvattingen van de politiek en de bevolking hebben nu gezorgd voor een situatie waarin de ideën van Ron Paul opeens wèl aansluiten bij de meningen van een deel van de Amerikanen.

  Dit is iets compleet anders dan een populistische leider die (meestal met een rommelig bijeengeraapt program)opstaat in tijden van crisis. Ron Paul is een instrument en niet het doel.

 12. [11]
  [12]
  Het is natuurlijk verstandig om altijd kritisch te blijven.
  Om met Ayn Rand te spreken: Check, en check en check weer en blijf checken.

  Een van de problemen is dat er verschil is tussen:
  -de kwestie waar het om gaat, en
  -de persoon die het belooft uit te voeren.

  Wat betreft de "kwesties" heeft Ron Paul de goede punten. Een veelvoud van alle anderen. Zelfs al zijn ze niet 100% in overeenstemming met elke libertarier. Maar dat is ook onmogelijk met een beweging waarin geen twee personern precies gelijk denken.

  Wat betreft de persoon is bewezen dat hij al heel lang heel cosequent is. Dat geeft vertrouwen dat hij dat dat ook in de toekomst zal zijn. Ook hierin een veelvoud van pluspunten tov alle andere politici.
  Ik ken trouwens niemand als Ron Paul.

  Garanties voor de toekomst zijn onmogelijk. Ik stem niet omdat ik geen vertrouwen in politici heb, maar als er in NL een Ron Paul zou zijn, zou ik toch zwaar denken om het wel te doen!

  In ieder geval hebben we hier een unieke stitutie, die het volledig waard maakt om Ron Paul, en zijn "issues" te promoten.

 13. [12]
  [13]
  Frits, ik heb het niet over populistische leiders die meestal met een rommelig bijeengeraapt program hebben. Ik heb het over grote wereldleiders door de geschiedenis heen.

  Ik zou zeker niet op Ron Paul stemmen. Ik vind te situatie iets TE uniek. Deze man is mij gewoon TE "vlekkeloos". En daar heb ik mijn bedenkingen bij. Zeker als je het tegen het licht houdt van het feit dat de echte wereldheersers feitelijk de rijkste bankier families op aarde zijn. Zij hebben de touwtjes in handen en het belastingstelsel ingevoerd. Het lijkt mij zeer onwaarschijnlijk dat zij een presidentskandidaat toe zouden laten, die voor belastingverlaging pleit en het door zal voeren ook. Dat strookt niet met het wereldbeeld dat deze bankiers voor ogen hebben.

  Het Amerikaanse volk denkt dat zij de president kiezen, maar de werkeijkheid is dat deze families bepalen wie de volgende president zal zijn:

  http://www.illuminati-news….

  Mocht dat inderdaad Ron Paul zijn dan is hij net als alle anderen een instrument is van de bankiers.

  Deze bankiers hebben organisaties opgericht, waaronder de Trilateral Commission (TC) en de Council of Foreign Relations CFA). Elke administratie achter elke president (ik meen op 1 of 2 na in een ver verleden) was/is lid van deze zelfde organisaties. Om er een paar te noemen:

  Jimmy Carter- Democraat, de mensen vanuit zijn administratie werden bestuurd door TC en CFA.
  Ronald Reagan- Democraat, andere namen in zijn achterban, doch eveneens bestuurd door TC en CFA.
  George Bush Sr.- Republikein. Andere namen in zijn administratie, maar ook weer bestuurd door TC en CFA.
  Bill Clinton- Republikein. Hetzelfde verhaal: bestuurd door TC en CFA.

  De Trilateral Commission en de Council of Foreign Relations vallen onder The Round Table. Opgericht in 1891 door Cecil Rhodes.

  Eén organisatie dus van waaruit alles bestuurd wordt. Dus… ik betwijfel ten zéérste dat Ron Paul daarin een uitzondering zal zijn. Aangezien hij ook bestuurd wordt vanuit de Republikeinse achtergrond door deze organisaties.

  Meer info hierover op:

  http://www.stormfront.org/f

 14. [14] Zo! Het imago van Perspicere is opeens compleet omgeslagen! Van ‘kritische’ mainstream-slikkende VVD-liberaal naar achterdochtige conspiracy nut, en dan één die nog wel naar stormfront verwijst ook. Ik weet niet hoor. Die mensen die informatie van extreemrechtse sites accepteren, die zouden heel goed door die verkeerde belangen beïnvloed kunnen worden. Je moet niet vergeten dat de KKK een hele rijke en machtige organisatie is ;-P

  Maar even serieus: Ik ben zeer goed bekend met al die theoriën over illustere NWO-clubjes, hun verbanden en hun geschiedenis. Daarom vind ik Ron Paul ook een extra interessante persoon. Hij ageert al jaren tegen de supranationale organen die de internationalistisch ingestelde, megalomane corporatisten handen en voeten geven (IMF, WTO, NAFTA (begin van A-USSR & Amero), NAVO, VN & internationaal gerechtshof).

  Ik ga ervan uit dat er een aantal schimmige zaken achter de schermen spelen, want handjeklap is nu eenmaal voor alle heersende partijen productiever. Maar ik ga er niet vanuit dat iedereen onderdeel is van een gigantische samenzwering.

  Als Ron Paul een geplante oplichter zou zijn (agent provocateur?), dan is dat wel heel geraffineerd tientallen jaren geleden gebeurd. Dat is niet erg waarschijnlijk.

  Als die duistere figuren voor hun plan opeens een onwetende Ron Paul nodig hebben dan is dat heel mooi, want hij kan de steun goed gebruiken. Maar het lijkt me niet dat iemand die altijd zo tegen onderdrukking is geweest erg voor de hand ligt.

  Als je kijkt naar de opkomst van Ron Paul, dan valt op dat de populariteit vanuit de mensen komt in plaats van uit het reguliere propaganda kanaal. Degene die het meest verbaasd is met alle aandacht, is Ron Paul zelf.

  Ik denk dat hij één van die mensen is, die de oorspronkelijke weg van de politiek bewandelt en die normaal gesproken (in al het geweld van geld smijten en lobbygroepen) vanzelf sneuvelt. En het is heel waarschijnlijk dat dit staat te gebeuren. De beweging is uniek, maar stelt nog niet zo veel voor. En als na twee primaries blijkt dat Ron Paul vleugels krijgt, dan kan je hem nog altijd door de welbekende gek een kogel door z’n hoofd laten jagen.

  Hoe het ook zei: die andere kandidaten zijn al openlijk lid van/ gelieerd aan de betreffende clubjes. Als de ‘illuminati’ via Ron Paul de werelddictatuur vestigen, dan zijn ze zo geniaal dat ze die simpelweg verdiend hebben ;-P

 15. [15]
  "Zo! Het imago van Perspicere is opeens compleet omgeslagen! Van ‘kritische’ mainstream-slikkende VVD-liberaal naar achterdochtige conspiracy nut"

  VVD-liberaal?? Conspiracy nut??

  Ohwwww…. jij gaat het op de persoon spelen? En dat terwijl jij mij niet kent! Staat je netjes.

 16. [16] Gast, ik maak een grapje.

  Bij gebrek aan argumenten proberen de neo-‘conservatieven’ Ron Paul in discrediet te brengen door hem in verband te brengen met extreem-rechts en ‘conspiracy nuts.’
  In je eerste reactie ga je voor een deel mee in die kritiek en in je volgende reactie post je een link naar een NWO-stuk op de stormfront site.
  Dat komt humoristisch over.

  Lees nog wat over de verschillen tussen Ron Paul en reguliere establishment-kandidaten. Als tegenstander van de Illuminati-gedachte zal je zijn afkeer van internationalistische politiek zeker interessant vinden 🙂

Comments are closed.