Ik ben Jantje en ik heb een teddy beer. “En hoe noem jij je Teddybeer Jantje”?

U heeft het vast wel meegekregen….. Mevr. Gillian Gibbons heeft een week in een Oegandese gevangenis gezeten. Waarom? Omdat ze tijdens een schrijf oefening haar klas had gevraagd om een naam aan hun Teddybeer te geven. Enkele kindertjes van 7 jaar(!) noemden hun Teddybeer Mohamed. Dit werd gezien als blasfemie. En de aanstichter was een enge schooljuf uit Groot Brittanië. Een verderfelijk land. Dus de enge juf moest eigenlijk onthoofd worden, danwel 50 zweepslagen krijgen. Heeft u het ooit in uw leven zo zout gevreten?
Ik raak hier zo enorm de weg van kwijt. DIt heeft toch in mijn opinie helemaal niets met rechtspraak te maken. Die schooljuf heeft een week vastgezeten. Een week te lang voor iets…. Iets zo onbenulligs. En dan word er van de Westerse wereld verwacht dat deze de Islam ziet als een vreedzame religie. Nou niet dus. Dit is een wrede onmenselijke manier van rechtspraak. En dan heeft het ook nog eens een week moeten duren alvorens ze in vrijheid gesteld werd. Juf Gil, heeft ook nog een mooie brief geschreven waarin ze haar spijt betuigd aan de moslimwereld. Spijt omdat een kindje van 7 zijn Teddybeer Mohamed noemde. De wereld op z’n kop….

12 REACTIES

 1. psst Jager, het was Soedan, niet Oeganda … typo denken we maar. 🙂

 2. [1] Inderdaad, maar dat doet niets af aan de idioterie die daar gebeurt.

  Terwijl ik zelf ook nog niet helemaal uit de houding tov moslims ben, is dit echt wel weer een gebeurtenis die benadrukt dat dat "de islam" een enrstige ziekte is.

 3. Het probleem met de islam is dat het net als veel andere religies collectivistisch is. Slecht weinige religies zijn gericht op het individu. Gnostiek is daar een goed voorbeeld van maar de gnostici zijn stelselmatig door de collectivistische RK kerk vervolgd en uitgemoord. Dus iedere libertariër die toch behoefte heeft aan religie: verdiep u eens in de gnostiek.

 4. je bent een Apenland.. , of je bent het niet!!??

  Wat dondert het? Of het nouw in Oeganda gebeurt! Of Sudan? Of de Verenigde Apische Republieken!! Of Saudie arAapie Of in Iraap?

  Ze doen in ieder geval hu best elkaar te overtreffen in achterlijkheid!!

 5. [5] ‘Mo-HAM-met’

  HAM-met …. mag jij nog wel eten, maar Mo mag dat niet!

 6. die lui zijn altijd en doorlopend ergens over beledigd, dat schijnt de natuurlijke staat van De Moslim te zijn. Er is nu in Nederland een comite van Islamitische organisaties opgericht tegen het beledigen van de Islam. Die lui zijn echt helemaal van de pot gerukt en hebben geen idee hoe het hier in Nederland werkt.

  Tijd om dat hele zaakje al of niet vrijwillig te repatrieren.

Comments are closed.