In Nederland heerst communicatiestilte over de EU.

Minimaal tot na vrijdag 13 december als Balkenende in Lissabon de NL-soevereiniteit verder gaat uithollen.

Daarom werkt Frans Timmermans, Staatssecretaris BuZA, nu maar alvast aan het volgende “gevaar” dat zijn Hernoemde EU Grondwet loopt. Namelijk het referendum er over dat in Ierland zeker moet komen.
In praktisch alle andere landen, inclusief Nederland, hebben de politici het volk al zo getemd dat het zich slaafs de EU in laat leiden.

Frans Timmermans heeft in Ierland verklaard dat “de Ieren toch JA moesten stemmen, want dat is belangrijk voor Europa en voor Ierland. Het zou een achteruitgang voor Europa zijn als de Ieren die Hernoemde Grondwet zouden afkeuren. De mensen verwachten dat de Ieren positief tov Europa zijn en een JA-stem zal Ierland versterken.
Door een einde te maken aan eindeloze discussies komen we in een betere positie en Ierland zal daar enorm van profiteren.
Dit is onder andere nodig om een leidende rol te spelen in de klimaat politiek “.

Een heel leuke opmerking van Frans was dat hij zei dat het verdrag op een duidelijke samenhangende vorm aan het Ierse volk zou moeten worden voorgelegd.
Hij zegt dat het zeer belangrijk is het volk niet in verwarring te brengen met moeilijke boodschappen; “concentreer op de hoofdzaken”.
Vergelijk dit met Nederland waar nog niemand, en zeker niet de Parlementariërs, die Hernoemde Grondwet heeft gelezen!

Terwijl Timmermans belooft dat het in het “belang” van de Ieren is, help de Ierse EU Commissaris op een andere manier. Die zei dat Ierland zich belachelijk maakt als ze NEEN stemmen.

Maar in Ierland weet nu nog 2/3 deel van de kiezers niet wat ze zullen gaan stemmen. Nu is nog 25 % voor en 12 % tegen, maar dit laatste percentage stijgt.

Er is dus nog hoop. Er kan nog van alles gebeuren en de Ieren zouden ons kunnen beschermen tegen het accepteren van dit verdrag dat ons weer meer ondergeschikt aan de EU maakt.

Daarom vraagt John Anthony Coughlan jcoughln@gemini.tcd.ie
“Secretary of The National Platform EU Research and Information Centre”
24 Crawford Avenue, Dublin 9, Ireland Tel: 00-353-1-8305792,
om brieven naar de Ierse media te sturen met aanmoedigingen om NEEN te stemmen.
Adressen van de media kunt u vinden op:< www.medialive.ie >

4 REACTIES

 1. Het domein http://www.medialive.ie is tijdelijk (misschien tot na het Ierse referendum) niet bereikbaar van buiten Ierland.

  mmmm, ze proberen wel erg hard de locale opinie te beïnvloeden.

 2. De Ieren hevbben de eerste jaren van de Europeese eenwording en de Euro het hardst geprofiteerd van alle subsidies en ondersteuningen die die kant op zijn gegaan. De EUSSR zal dit resultaat (voor een deel behaald over ruggen van andere lidstaten) proberen uit te spelen in hun propagandacampagne.
  Ik heb eens een statistiekje gezien over hoe de staatsschuld + pensioenverplichtingen zich verhouden tov het Bruto Binnenlands Product (BBP). Hierbij kwamen de UK (geen euro!), NL én Ierland als beste uit de bus met percentages tot zo’n 2x het BBP. Frankrijk, Spanje en Griekenland sloten de rij met 4 tot 8(!)x het BBP.
  Als Ierland slim is dan laten ze zich in de toekomst niet als suikeroom gebruiken.

 3. Wat een verschrikkelijke landverrader is deze Timmermans toch. Tijd voor een revolutie tegen dit soort geteisem

 4. "Het zou een achteruitgang voor Europa zijn als de Ieren die Hernoemde Grondwet zouden afkeuren"

  Dus stilstand is in deze achteruitgang? Ik vind dat wel héél kort door de bocht populistisch geredeneerd van ‘onze’ minister …

Comments are closed.