Het kabinet gaat een proef doen om burgers en bedrijven via internet te laten meepraten over nieuwe regels. Minister Hirsch Ballin denkt dat regels makkelijker worden geaccepteerd als
belangstellenden meer worden betrokken bij de voorbereiding ervan.
Veel voorstellen worden al voorgelegd aan adviesraden en organisaties van belanghebbenden, maar die kring wordt nu -via internet- uitgebreid tot gewone burgers en bedrijven.
Het kabinet denkt ook dat het zo beter gebruik kan maken van de kennis en ervaring in de samenleving.De proef duurt twee jaar, bron teletekst
In eerste instantie lijkt dat wel aardig

Nog niet wetende hoe dit nieuwe proefballonnetje wordt uitgewerkt, lijkt het best aardig en zouden wij misschien wat tegengas tegen al die opgeblazen plannen kunnen geven.
Komt er misschien een blog? Dan komt ons tegengas nog veel publiekelijker uit de verf.
Niet dat ik nu ineens veel hoop krijg dat het tegengas er wat toe doet bij een regering die zelfs hele referenda aan zijn laars lapt, maar ik wil toch wel even gaan bekijken of het wat zou kunnen worden.
Ook wil ik hier speciaal waarschuwen dat dit meepraat initiatief grote kans heeft om een nieuw schaamlapje te worden: zo van: u heeft toch alle mogelijkheden als verkiezing en zelfs internet meeprtaten gehad, dus de legitimiteit van die nieuwe regels die u niet zinnen, staat boven elke twijfel
Dan blijft gelukkig de Vrijspreker.nl over: daar kunt u (nog) steeds vrijelijk over alle regels meepraten

2 REACTIES

 1. Op zich een goed idee, maar laten we bij het begin beginnen. Dus in principe alle regeltjes tijdelijk afschaffen en daarna gaan bekijken welke regels echt nodig zijn en vooral hoe de naleving gecontroleerd kan en gaat worden.

  Als we niet bij het begin beginnen, blijven we met oude troep zitten die in vorige eeuwen vastgesteld zijn, maar niet meer van deze tijd zijn.

  Minister Hirsch Ballin maak de borst maar vast nat.

 2. [1] "bij het begin beginnen."
  Dit is de spijker op de kop.
  Bij alle huidige discussies onder politici zie je dat ze uitgaan van de bestaande regels, en daar aan gaan sleutelen.
  Debat Rutte/van Geel op Buitenhof was daar ook een goed voorbeeld van.
  AFSCHAFFEN, en hele miniseries sluiten is de oplossing.

Comments are closed.