Zo rond deze dagen voor kerst kom ik regelmatig in een wat melancholieke stemming…Zachtjes mijmerend zie ik dan de wereld van het afgelopen jaar aan mij voorbij trekken. Ik zie dan de ontwikkeling van mijn kinderen. Hoe ik met mijn vrouw steeds meer en dieper het leven leef. Hoe ik mij bij vlagen steeds meer verbaas over de blatante leugens van de mensen die mij “regeren”. En toch lieve mensen voel ik ook met hen in deze tijd enige compassie. De conditionering van de regering is een proces dat bij veel mensen in de politiek al in hun jeugd plaatsvindt. Er ontstaat een soort tunnelvisie. En laten we eerlijk zijn. Als je een goedbetaalde baan hebt waarbij je vrijwel geen risico loopt dan loop je daar niet makkelijk bij weg. Ik kan me dat eerlijk gezegd best voorstellen. Sterker nog…. Als ik de kans zou krijgen dan zou ik… Naaaah no way.
Ik denk in deze tijd ook aan de militairen die zo nodig een “opbouw missie” moesten gaan doen van de regering. Ik voel met julie mee dames en heren. Kom veilig terug in dit rare land.
Ik denk ook aan de mensen die in eenzaamheid deze dagen doorbrengen. Ik denk aan het komende jaar waarin er opnieuw leugens aan ons verkocht worden. Ik denk even terug aan Jos Brink, aan Pavaroti, Wolkers, ik denk aan de fijne gesprekken die ik met mijn dierbaren heb gevoerd.
En ik denk aan de kansen die zich de komende periode voordoen. Ik denk aan de overbodige boetes voor simpele verkeersovertredingen, (achterlichtjesgeleuter). Ik denk aan W. H. die negen jaar in de bak mag zitten. Ik wens de brave heren van de Hells Angels geluk met de uitkomst van hun rechtszaak. Weer fijn knutselen aan motoren heren? Ik wens de jongens en meisjes van het OM een goede nachtrust. En ik hoop dat er volgend jaar echt MINDER ambtenaren zijn. (ijdele hoop …. ik weet het.).
Tenslotte wil ik de beheerder van deze site een woord van dank zenden voor het feit dat hij dit platform heeft geschapen. Een platform waarop een azijnpisser als ik zo af en toe even de frustratie kan ventileren.
Lieve mensen, Ik wens u allen een fijn kerstfeest.
Jager

3 REACTIES

 1. Proost, op Jager! Hé Jager, Prettige kerstdagen (zonder Cold Turkey) en een gezond, gelukkig en azijnpisserig nieuwjaar gewenst.

 2. Het beste toegewenst in 2008, Jager.

  Dat we nog veel mogen kankeren op dit verschrikkelijke kabinet in het nieuwe jaar!

  Daarnaast moeten we natuurlijk wel realiseren dat we het (nog) relatief goed hebben in dit landje.
  Ik tenminste wel;-)

  Proost!

 3. ik ben echt blij dat er iemand is waar ik het zo vaak en zo hartgrondig mee eens ben. ik zou al blij zijn mijn gedachten half zo fijnzinnig te kunnen verwoorden als u doet. petje af en ga zo door.

Comments are closed.