Politici leven in een volledig maakbaar fantasiewereldje dat bevolkt wordt door duizenden “maatschappelijke” organisaties die zogenaamd de bevolking richting de staat vertegenwoordigen. Deze clubs worden geheel of gedeeltelijk met staatssubsidies overeind gehouden, hebben doorgaans een indrukwekkende naam en een verwaarloosbaar aantal echte leden terwijl de top altijd volledig is bemand met figuren uit de gevestigde partijen waardoor ze feitelijk een onwrikbaar onderdeel van de staat zijn.

De overheid heeft zelden rechtstreeks contact met de bevolking, dat gaat bijna altijd via vertegenwoordiging door genoemde “maatschappelijke” organisaties.

“Maatschappelijke” organisaties verkondigen namens het volk uitsluitend door de staat gewenste standpunten waardoor ze een ondoordringbare firewall tussen het politieke fantasiewereldje en de echte wereld van werkende mensen vormen.

We zien die scheiding van werelden duidelijk aan de oproep van prominent CDA-er Doekla Terpstra om een tegenbeweging tegen Geert Wilders te beginnen. Zijn oproep is niet aan het volk gericht maar aan kerken, vakbonden, migrantenorganisaties ed, zoals gezegd “maatschappelijke” organisaties die eigenlijk gewoon deel van de staat zijn.

In de echte wereld kan Wilders op forse steun van de bevolking rekenen terwijl hij in de fantasiewereld van “maatschappelijke” organisaties wordt uitgespuugd. En meneer Tepstra heeft zeker gelijk dat Wilders gevaarlijk is, gevaarlijk voor meneer Terpstra en de rest van de zittende kaste van regenten dan.

17 REACTIES

 1. Maar laat de echte wereld, in vredesnaam en in naam van de Heilige geest, Vader en zoon, niet roepen dat ze massaal gaan stemmen op Wilders, want dan wordt deze net als Fortuyn door één of andere zogenaamde milieuzieke gekkenhuis uit de weg geruimd!
  Ik ben geen fan van Wilders, maar ik gun de hitsig beenrijdende Christenkeffers met hun Partij van de Asbakken dit plezier niet!!

 2. relevant artikel op http://www.elsevier.nl/nieu

  waarin Nederland bekent Kleur, Internationale Socialisten, Stichting Islam en Burgerschap, CNV, FNV en Vluchtelingenwerk Nederland hun steun aan de anti-Wilders beweging betuigen.

  Dit zijn precies de "maatschappelijke" organisaties waar ik het over heb: volledig van de staat afhankelijk, vertegenwoordigen echt helemaal niemand (FNV heeft iets van 15% van de werkenden als lid, CNV 5%, 80% is dus geen lid).

  Overigens zijn veel PVV-stemmers weggelopen PvdA-kiezers en zullen er dus aardig wat lid van het FNV zijn.

 3. Er zijn inderdaad duizenden maatschappelijke organisaties. Er is dus een behoefte aan een overkoepelende organisatie van maatschappelijke organisaties, voor een stukje coordinatie en gemeenschappelijke belangenbehartiging naar de overheid toe.

 4. Wilders noemt de oproep walgelijk. Het organiseren van een buitenparlementaire tegenbeweging is een belediging van de PVV-kiezer en van de democratie, zegt Wilders. Hij vindt ook dat de oproep aanzet tot geweld tegen hem.
  Intussen heeft de organisatie Nederland bekent Kleur gezegd dat inderdaad wordt gewerkt aan een tegenbeweging tegen Wilders.
  Er is GEEN BEWEGING WILDERS dus is een tegenbeweging de oprichting van een (SA-achtige) beweging. (Remember Berlijn 9 nov.1938…).
  Terpstra het is mij niet duidelijk hoe je je wilt profileren maar je speelt een zeer gevaarlijk provocerend spel en hoop dat je de gevolgen aanvaardt als je bereikt hebt waarop je uit bent.

  Citaat: "De prominente CDA’er roept VAKBONDEN, KERKEN en ANDERE GROEPEN op zich samen te keren tegen wat hij noemt de Verwildering van de samenleving".
  KAN HIJ ZICH EEN VOORSTELLING MAKEN VAN WAT DE GEVOLGEN ZIJN VAN DEZE OPROEP?
  VAKBONDEN, KERKEN en ANDERE GROEPEN zonder te omschrijven WIE, WAT EN WAAR hij op doelt met ANDERE GROEPEN ?
  De GROEP etterbakken die bij elke demonstratie, of het nou voetballen of schoolstaking betreft, ALTIJD en OVERAL AANWEZIG ZIJN ?
  Terpstra je hebt de Geest uit de Fles gehaald, daar zal je direct nog verantwoording voor moeten afleggen als de toestand uit de hand loopt !

 5. Ik ben bang dat Wladimir de rol van het publiek en het volk VEULS en VEULS te HOOG inschat… als zou zij ook maar iets te betekenen hebben … in het neuwe Rome aan de noordzee. Behalve tijdens de landelijk "verkiezingen" uiteraard wanneer zij de schijn dienen op te houden dat er hier een soort demokrasji zou bestaan … omdat het noodzakelijk is voor de export …

  Wat volgens mij Wladi daarom eerder signaleert is vervat wat hij aan het einde van zijn betoog zegt. Met name diepe zorreg over de ONDERLINGE verhoudingen tussen de diverse machtsgroepereingen …

  Het is daarom een nooit aflatende struggle van allerlei gladiatoren binnen en bovenop de firewall en NIET met het volk dat daar ver van is verwijdert en buiten staan en wiens opninie men met de voeten treedt.

  Per slot is oooook Wilders slechts een "parlementaire KADAVER" gladiator net als een Terpstra die zich voor de Ranja Cesar moeten waar maken … Of niet soms?

 6. Als we mazzel hebben worden veel vakbondsleden nu met een schok wakker. Hun eigen vakbond typeert hen als verwerpelijk. Maar voor de macht van de vakbonden zal dat weinig uitmaken, zo valt te vrezen. Want ook nu al legt zij vanuit een duidelijke minderheidspositie haar wil op aan de meerderheid.

  Omgekeerde democratie, zo u wilt, maar in werkelijkheid gewoon geaccepteerde handlangers van de linkse ‘elite’, zelfs door de werkgevers, die zich geheel volgens de aanbevelingen van Keynes braaf tot schoothondjes van de staat hebben laten vormen.

 7. [7] DAT is immers helemaaal geen verassing, want de lieden die de "verzorgings" en welzijnsstaat hebben gesticht deden dat immers letterlijk over de ruggen van de uurloners en losse arbeiders, de maatschappelijk zwakken, de weduwen en wezen, de oude van dagen, de weinig en niet geschoolden zowel als de niet inzetbaren, de chronisch zieken, de hier aangespoelden en de gastarbeiders.

  Het is inderdaad een omgekeerde wereld … uitsluitend zodat men er de macht over kan (blijven) uitoefenen … enwel eenvoudig steeds door het achterhouden en manipuleren van informatie. Of niet soms?

  Dat het nu nog kan gebeuren heeft men echter geheel aan zichzelf te danken … want meer dan tachtig procent van de bevolking vindt het best …

 8. [8]
  Precies.

  Meer dan tachtig procent is blij met huursubsidie, hypotheek rente aftrek, kinderbijslag en weet ik veel welke sigaar uit eigen doos.

  Klootjesvolk, zo blij als een kleuter met een "gratis" lollie.

  Triest volk.

 9. Er is bij jullie aan t gebeuren wat in belgie gebeurd is: cordonisering.

 10. Je hebt helemaal gelijk Wladi: vanavond Doekoe Terpstra op Pauw & Witteman: "een aantal maatschappelijke organisaties (lees: (newspeak)organisaties die het ‘volk’ reperesenteren) maken zich ook grote zorgen om de uitspraken van Wilders en hebben zich aangemeld!"

  Het hele gelul wordt weer verkocht als zijnde dat de hele bevolking er achter staat!

 11. Als Wilders echt ballen heeft … dan zegttie NU … zich VERGIST te hebben … omdat de Islam NIET anders is als dat zij zijn, maar toevallig wel heel errug SLECHT voor NEDERLAND … En wel vanwege die gekke Terpstra en zijn kornuiten … (die dat weer zijn uit loyalitiet voor de RANJAS …) en de barmhartigen bvrutaalweg "namens het Nederlandse volk" in hun armen hebben gesloten …

  Hoe die Terpstra ook van zijn voornaam heet heeft nergens ook maar een barst meet te maken … Feit is dat Nederalnmds finaal naar de kloten is en hier nog slechts de impotente lieden aan het snotteren zijn …

 12. wat we nu zien is een hele beweging van gevestigde CDA, PvdA, VVD, GL, CS en D66 kopstukken en -stemmers die het allemaal heel erg roerend met elkaar eens zijn dat men vooral niet op Wilders moet stemmen en dat zij dit zeker niet zullen doen maar deze mensen zouden toch al niet op Wilders hebben gestemd terwijl er niet 1 PVV-aahanger van gedachten zal veranderen door deze kwatsch.

  Dit is net zo geloofwaardig als meneer Albert Heijn die de mensen dringend aanraadt om vooral niet bij de LIDL te kopen.

 13. [2] Ik denk dat die kaste dat risico niet durf te nemen omdat ze wel weet wat er dan (ook voor hen) dreigt.

  Bij Fortuyn is een pogromachtige reactie van het gewone volk nog net voorkomen, bij Van Gogh gingen er al een paar heethoofden met molotovcoctails de straat op, bij nog een politieke moord zou het wel eens heel raar af kunnen lopen. Zeker als je bedenkt dat dit soort acties weer reacties in het andere kamp oproept. Dan kan het hard gaan, hoor.

 14. [4] TROL-zijn hierbij bewezen.

  Ik heb overigens de door jouw gevraagde bronnen gevonden. Graag je commentaar (daar, niet in deze tread)

 15. [5] Die andere bewegingen: daarmee bedoelt hij waarschijnlijk de AFA, de linkse SA

Comments are closed.