Waar zijn we achterdochtig? Wat wordt er gebruikt voor politieke doeleinden? En waar lopen we echt gevaar?

Uit de overvloed van berichten is het moeilijk om het kaf van het koren te scheiden.

Precies op de dag dat in België Guy Verhofstadt premier van de interim regering werd, werden 14 terroristen gearresteerd. Guy kon toen plechtig tegen het volk verklaren dat ze maar weer konden zien dat de regering over hen waakte en hen beschermde tegen de meest vreselijke rampen. Als dan binnen 24 uur die “terroristen” weer losgelaten worden, dan komen er toch wel enige twijfels.

Eveneens als er in sneltreinvaart nieuwe wetten worden aangenomen die de burgers zouden moeten beschermen, maar die onmiddellijk gepaard gaan met nieuwe vrijheidsbeperkende maatregelen, dan komt er ook weer twijfel.

En is het niet frappant dat door politici elk smoesje wordt aangegrepen om hun macht te vergroten? Alles natuurlijk voor uw eigen bestwil!
Combineer dit met de bekende leugens van politici en je zit in een reusachtige twijfelsituatie.

De andere kant van de medaille komt naar voren in het boek van Robert Kessler:
“The Terrorist Watch: Inside the Desperate Race to Stop the Next Attack.”

Kessler heeft onderzoek gedaan naar werk van allerlei veiligheidsorganisaties en maakt daar een interessant boek over.
Onder andere over hoe Al-Qaida aan het werk is om een atoombom ter beschikking te krijgen en plannen maakt die op New York of Washington te laten ontploffen. En hoe CIA, NSA, FBI, en andere organisaties dat verhinderen.

Hieronder volgt een indrukwekkende opsomming van allerlei zaken die door deze veiligheidsinstanties zijn voorkomen of opgelost. *)

Dit klinkt inderdaad beangstigend.
Of moeten we zeggen: “angstaanjagend”?

———————— *)
Based on exclusive interviews with FBI Director Robert Mueller, CIA Director Michael Hayden, White House Counterterrorism Chief Fran Townsend, and dozens of key intelligence operatives at all levels, “The Terrorists Watch” provides stunning insight:
•Reveals the previously unreported story of how the United States helped thwart the 2006 London terrorist plot that sought to explode in flight nine commercial planes en route to the United States
•Reveals how the CIA and FBI have rolled up more than 5,000 terrorists worldwide since 9/11
•For the first time gives the real story of dozens of attacks prevented, including targets such as the Sears Tower, the Brooklyn Bridge, the Empire State Building, the New York Stock Exchange, the Citigroup Building, the World Bank and IMF offices, the Prudential Building (Newark), Los Angeles’ Library Tower, the PATH train tunnels under the Hudson River, and the Panama Canal
•How a low-level CIA analyst, trolling through e-mails, was able to identify and locate terrorist Abu Zubaydah, one of bin Laden’s top commanders and explains why the CIA saved Abu Zubaydah’s life, even sending a U.S. surgeon on a chartered jet to operate on him and how the effort netted the CIA a key piece of information that led to the capture of 9/11 mastermind Khalid Sheikh Mohammed
•Offers new details about al-Qaida’s terror plans, including plans to explode U.S. apartment buildings using natural gas
•Provides a stunning insider’s account from the FBI agent who spent eight months debriefing Saddam Hussein after his capture
•Pinpoints press leaks that have resulted in CIA agents’ deaths, caused foreign countries to stop cooperating on key investigations, and even tipped off Osama bin Laden to U.S. surveillance
•Details the stunning admission made by the liberal ACLU about the Bush Patriot Act
•Destroys numerous media myths, such as the canard that the FBI and CIA still don’t cooperate on investigations
•Tells who is really behind the idea of an American MI5, a domestic intelligence agency to spy on U.S. citizens
•Shows how the NSA’s “eavesdropping” and “domestic spying” of telephone calls has never targeted U.S. citizens,
•Reveals new technology: how the CIA uses laser beams and a new technology to listen to private conversations
•Shares never before publicized details of America’s most secret agency, the NGA
•Offers more disclosures: the U.S. government is not torturing detainees
•Reveals the FBI estimate that 10 percent of U.S. mosques and their imams preach jihad
•Shows how the intelligence community has radically changed its mission – and how the media have misled the public about those changes .

Ronald Kessler is the New York Times bestselling author of sixteen nonfiction books, including The Bureau, The Secret History of the FBI: Inside the CIA; Inside the Whitehouse; A Matter of Character; and Laura Bush: An Intimate Portrait of the First Lady. A former Washington Post and Wall Street Journal investigative reporter, Kessler has won sixteen journalism awards, including two George Polk Awards. He is chief Washington correspondent of Newsmax.com.
———————————————————–
Het boek van Kessler is te bestellen bij Amazon:
www.amazon.com/Terrorist-Wa…

20 REACTIES

 1. Als ik een terrorist was, had ik al honderden aanslagen kunnen plegen, echt… Ik zal echter niet vertellen hoe simpel dit allemaal is, want slapende honden moet je niet wakker maken. Wat steeds duidelijker wordt, is dat er een "macht" bezig is, die de vrijheid van de burger steeds meer inperkt, in ieder geval een, die de burger 24 uur per dag kan "observeren". Wat mij betreft echter, is het gevaar van terrorisme enorm overdreven, ook al zal er ook wel eens een aanslag komen, door wie dan ook gepleegd. Wat wel is, is dat de "terrorist" op een front al aan het winnen is, want al die "bewakingsdienstjes" kosten de burger weer ettelijke miljarden. Geld dat veel beter gebruikt kan worden…

  Paul m [20] reageerde op deze reactie.

 2. [1] Ik denk ook dat de terrorrist heeft gewonnen op het front van de angst bij de autoriteiten.

  Pleeg een loos bomtelefoontje naar station Utrecht bv. en half Nederland is Immobiel.

 3. Het is simpelweg niet te voorspellen wanneer en op welke manier iemand een terroristische aanslag zal legen.

  Wat wel te voorspellen is, is het feit dat het de burgers scheppen met geld zal gaan kosten.

  De regeringsleiders zullen alle mogelijkheden aanpakken om er maar op te blijven hameren dat er aanslagen komen en blijven, al dan niet gerechtvaardigd, mensen oppakken waarvan gedacht wordt dat het eventuele terroristen zouden kunnen zijn. Het merkwaardige van die arrestaties is dat je na de arrestatie van de zogenaamde terroristen nooit meer iets over die mensen hoort.

  Het beramen van een aanslag is vaak alleen achteraf zichtbaar te maken door een reconstructie van alle informatie die voorhanden was vóór de aanslag. Tot de aanslag gepleegd wordt zijn die stukjes informatie onvoldoende om te gaan denken aan een aanslag. Denk hierbij aan de vlieglessen voor de aanslagen in de USA.

  Zoals in de aanhef al gezegd, een aanslag is nooit te voorspellen, zelfs niet door Big Brother The United States of America.

 4. quote
  "Based on exclusive interviews with FBI Director Robert Mueller, CIA Director Michael Hayden, White House Counterterrorism Chief Fran Townsend, and dozens of key intelligence operatives at all levels " onquote

  Als je dat leest weet je al genoeg. Een zeer eenzijdige benadering van het probleem. De VS exporteren sinds hun bestaan zelf zoveel terreur dat ze overal in de wereld haat tegen zich hebben opgewekt. Meestal zal zich dat uiten in protestoptochten en vlagverbrandingen want niemand is bij machte om ze een keer goed te raken. Ook in het geval van de twin towers had dat niet hoeven gebeuren, maar het paste uitstekend in de agenda van de neocons om wat onschuldige burgers op te offeren en wat bewijsmateriaal te laten verdwijnen( gebouw 7)

  De `war on terror` is in werkelijkheid een Westerse war of terror, gericht tegen arme mensen en arme landen. Landen die zich niet wensen te conformeren aan de eisen van de VS.

 5. Ik sta altijd zeer wantrouwend tegenover de overheid, en dus ook tegenover claims van diezelfde overheid dat ze het goed doen.

  En toch… Geheime diensten zoeken zelden de pers op over verijdelde aanslagen. Simpelweg omdat ze zo min mogelijk inzicht willen geven in hoe ze werken en wie hun agenten zijn, en elk stukje informatie is er weer een.

  Het zal dus wel kloppen dat er veel meer aanslagen verijdeld worden dan we vaak denken. Dit zullen dan wel aanslagen zijn waarvan de planning in het beginstadium is, vermoed ik.

  Geheime diensten zijn per definitie eng, en per definitie een potentiëel gevaar voor de eigen bevolking, maar ze zijn onder sommige omstandigheden ook nodig. Neem nou een land als Israel, wat eigenlijk permanent in oorlog is. Kun je je een Israel voorstellen zonder een zeer actieve geheime dienst?

  Maar in Israel is het gevaar heel concreet. Als Israel even verslapt worden ze van de kaart geveegd. Dat is duidelijk.

  De grote vraag is dus: Hoe concreet is het gevaar in de Westerse wereld?

  Het antwoord op die vraag geeft tevens aan hoe uitgebreid en machtig onze geheime diensten moeten zijn.

 6. Overigens is een grote geheime dienst niet gevaarlijk zolang ze nog voldoende nuttig werk hebben om te doen – zolang er dus nog voldoende moslim terroristen rondlopen.

  Het wordt pas een probleem als de terroristische bedreiging om wat voor reden dan ook zou verdwijnen, en onze geheime diensten op zoek gaan naar een nieuwe reden om hun bestaan te rechtvaardigen.

 7. [6] Waar jij hier voor waarschuwt is al gebeurd. De opgeklopte communistische dreiging is verdwenen dus de geheime diensten moesten naartig op zoek naar een nieuw vijandbeeld.
  En waar kwamen ze mee?……juist, moslimterroristen. En opnieuw trapt de goegemeente er met allebei zijn voeten in.
  :-))

 8. Als de Yanks zonder een vijand zijn, dan kunnen ze zelfs van de Eskimo’s nog één maken. Business is business! En anders is Johnny en Truus van driehoog achter met hun bingoclub we een dreigend gevaar.

  [7]

 9. Laatst die aanslag op Bhutto:
  Vragen ze bij het journaal iemand om er wat over te vertellen, met de vraag "Zijn het weer terroristen?". Antwoord: ja.
  – Hoe kan hij dat nou weten.
  – Het was 1 terrorist.
  – Bhutto heeft zelf gezegd dat haar moord Musharraf’s schuld zou zijn.
  – Bush steunde Musharraf, en wist ook dat dat geld niet gebruikt werd om terroristen te bestrijden.
  – Bhutto heeft gezegd dat Bin Laden dood is.

 10. Een tip: bekijk de laatste docu van Alex Jones. Het is een vreselijke film, en hij praat ontzettend irritant, maar het wel de andere kant van het verhaal. Net zoals bij het "klimaatprobleem" moet je t horen van de regering en van de critici om zelf een beeld te krijgen van de realiteit.
  Laatst een mooie uitleg van Ron Paul, waardoor America zo arm aan het worden is. Hij noemt het een "soft form of fascism, corporatism". Precies wat ik al dacht. Een bijkomend feit is dat Mussolini de term corporatisme en fascisme verzonnen heeft, om de verschillende stadia aan te duiden van zijn plan.

 11. Je loopt achter met je mening. Je staat een beetje voor aap met je ‘opofferen va onschuldige burgers/ verdwijnen van bewijsmateriaal’. Je bent vermoeiend en je laat je verkeerd informeren. Een berg van bewijsmateriaal met feiten dat het is gepleegd door terroristen (de waarheid is niet zo schokkend) en helemaal niets dat erop wijst dat het de regering is geweest. http://screwloosechange.blo

 12. Wat ik merk is dat iedereen ‘zo ontzettend’ tegen elke westerse regering is dat we de feiten niet meer zien. De aanslagen van 9/11 zijn heel simpel gepleegd door moslim terroristen. Weet je waarom? Geef ze eens ongelijk!!!
  Als je denkt dat Bush z’n maatjes heeft gebeld; ‘jongens, ik heb een fantastisch plan…’ -Nu alleen nog even ongeveer 2500 mensen mobiliseren om diverse zaken te regelen, ongeveer 15.000 T. (fuisterzachte, niemand mag ze horen) bommen plaatsen in de torens, vliegtuigen kapen, deze passagiers over laten stappen (waar weet ik nog niet), onderdelen van vliegtuigen op de prairie rondgooien, enz, enz. Dan kunnen we eindelijk met een reden onze nieuwe vijand aanvallen. Dat vind de wereld niet erg want het volk van deze landen hebben bepaalde restricties; vrouwen moeten altijd gesluierd zijn, zij mogen niet werken, ze worden geslagen, kinderen mogen geen onderwijs, noem maar op, de wereld staat achter ons. Laten we een aanslag voorbereiden op eigen grond.’ Tof plan toch? ‘Colin, ga jij even rondbellen?’ ‘Oja, niemand mag dit doorvertellen, dat snap je toch?’
  Met andere woorden: Mensen, alsjeblieft; Paul McCartney is allang al dood, zijn blote voeten is het bewijs!!! Complottheorieen zijn dodelijk voor het rationele verstand.

 13. [12] Tuurlijk zou ik dat theoretisch kunnen. Maar waarom zou ik?
  Zeg je dat ook tegen andere slachtoffers?
  Bv. van inbraak, verkrachting, moord etc. of alleen tegen slachtoffers van roverheidsafpersing?
  En zo ja, waarom maak je dan een onderscheid en zeg je het niet tegen mensen die klagen omdat er een inbreker hun huis heeft leeggeroofd?

 14. [1] Ik las vandaag dat er een Fatwa is uitgesporken tegen Geert Wilders.nou…Degene die deze jihad hebben uitgeroepen zijn volgens mij gestoorde,ongeschoolde,zwakbegaafde,syndroomlijdende zwakkelingen die geen vrouw kunnen krijgen en dermate zijn gefrustreerd dat ze elke avond met hun rechter hand moeten werken!
  En om een jihad uit te spreken omdat Geert de islam beledigt in een film?Welke film?Waar zijn die beelden dan??Hieruit blijkt maar weer hoe debiel die gasten zijn en daarom zo geisoleerd leven dat ze stiekum moeten zijn in internetcafe’s!Want zo stoer zijn ze nou dat ze anoniem daar hun berichten versturen want dan zijn ze niet te traceren via hun IP nummer op naam!>>Die jongens die hier in Nederland zich voordoen als gelovigen,geloven alleen maar inzich zelf en behoren tot die zwakkelingen in Irak die zwakbegaafden inzetten met zelfmoordbommen omdat ze zelf te laf zijn ervoor! Het word tijd dat er mensen opstaan in Nederland die zelf op zoek gaan naar dit soort gekken om hun uit te roeien buiten het oog van justitie,want die doet er weinig aan.Want zolang die internetcafe’s blijven bestaan,zolang blijven die idioten ook doorgaan met hun bedreigingen!En jongens,..als jullie dit lezen,verstuur eens een bericht van radicaole aard,maar dan vanuit je huis,zodat de politie je ook kan traceren…pas dan ben je vent die openlijk uitkomt voor zijn gedachte!Maar laffe minkukels die zich verstoppen horen opgesloten te worden in een ondergrondse bunker voor het leven!

 15. [1] Ik las vandaag dat er een Fatwa is uitgesproken tegen Geert Wilders.nou…Degene die deze jihad hebben uitgeroepen zijn volgens mij gestoorde,ongeschoolde,zwakbegaafde,syndroomlijdende zwakkelingen die geen vrouw kunnen krijgen en dermate zijn gefrustreerd dat ze elke avond met hun rechter hand moeten werken!
  En om een jihad uit te spreken omdat Geert de islam beledigt in een film?Welke film?Waar zijn die beelden dan??Hieruit blijkt maar weer hoe debiel die gasten zijn en daarom zo geisoleerd leven dat ze stiekum moeten zijn in internetcafe’s!Want zo stoer zijn ze nou dat ze anoniem daar hun berichten versturen want dan zijn ze niet te traceren via hun IP nummer op naam!>>Die jongens die hier in Nederland zich voordoen als gelovigen,geloven alleen maar inzich zelf en behoren tot die zwakkelingen in Irak die zwakbegaafden inzetten met zelfmoordbommen omdat ze zelf te laf zijn ervoor! Het word tijd dat er mensen opstaan in Nederland die zelf op zoek gaan naar dit soort gekken om hun uit te roeien buiten het oog van justitie,want die doet er weinig aan.Want zolang die internetcafe’s blijven bestaan,zolang blijven die idioten ook doorgaan met hun bedreigingen!En jongens,..als jullie dit lezen,verstuur eens een bericht van radicaole aard,maar dan vanuit je huis,zodat de politie je ook kan traceren…pas dan ben je vent die openlijk uitkomt voor zijn gedachte!Maar laffe minkukels die zich verstoppen horen opgesloten te worden in een ondergrondse bunker voor het leven!

 16. [1] Er is maar oplossing voor al dat geweld wat die radicalen van plan zijn tegen de Europeanen:
  De Europese Unie moet een gezamelijk standpunt innemen dat bij elke aanslag op welke politici dan ook ,
  /bijvoorbeeld het fatwa tegen wilders/De europese Unie Moslim gemeenschappen terugstuurt naar hun eigen land!Duidelijk maken dat elke aanslag ook een aanslag zal zijn tegen hun eigen volk.Misschien dat dan die moslimgemeenschap in Europa gaat nadenken dat het niet werkt!
  Want je maakt mij niet wijs dat die Moslimgemeenschappen deze actie’s afkeuren!
  En als ze dat doen voor de camera of in de media dan is dat gewoon gezichtsbedrog want natuurlijk
  zullen zij niet zeggen dat ze ervoor zijn anders krihgen
  ze de gemeenschap over zich heen.
  Het zijn allemaal wolven in schaapskleren die moslims!
  Ik ben nooit anti buitenlander geweest,maar sinds die idioten die zich radicalen noemen met die bedreigingen
  bezig zijn heb ik een absolute haat gekregen die dagelijks groeit en dat tegen de hele moslimgemeenschap!
  En alleen God weet wanneer het kookpunt daar is voor mijn vergelding als ze te ver gaan!
  Zij mogen blijkbaar hoofden afhakken,gewanden eruit halen terwijl dat niet in de bijbel staat,
  nou dan heb ik diezelfde vrijheid als hun.Maar een moslim /anti westers denkend persoon
  haal je er zo uit aan zijn huidskleur /uiterlijk.Maar een europeaan die anti moslim is herken je niet aan het uiterlijk!
  Dus voor de toekomst hebben wij het voordeel als we terug moeten slaan,want wie weet is mijn buurman wel de klos,of iemand uit mijn wijk die zich
  tegen mij keert of mij bedreigt!
  Nederlanders moeten zich alvast gaan wapenen voor de toekomst want dat er een burgeroorlog komt,
  dat staat vast en dat is mede de oorzaak van de openheid tegenover buitenlanders wat die Europese Unie zo graag wilt!
  Ik ben mijn gedachten al zo aan het mobiliseren voor de toekomst,alertheid,observatie,draaiboek voor een evt.situatie in mijn achterhoofd!
  Ik heb hier niet om gevraagd,dit is mij allemaal opgedrongen door de politiek die ons land heeft weggegeven
  door moskeen te accepteren waar haat word gepredikt tegen onze eigen bevolking,en dit nog wel op ons eigen grongebied!
  Dat is nou de dank die wij hebben gekregen voor alle tollerantie de afgelopen 50 jaar tegenover buitenlanders!
  En nu krijgen wij de rekening gepresenteerd: Een moslimgemeenschap die alle rechten heeft gekregen hier via
  slinkse wijze,onze woningen,hun uitkeringen van ons belastinggeld,en wat het allerergste is:
  Ze hebben de politiek volledig in de tang.De politici zijn bang en doen alles wat ze willen,anders komt er ook een fatwa tegen hun.
  1 man tegenover heel europa is Geert Wilders,en ondanks dat er nog geen beeld is uitgestraald op televisie/internet,
  zijn ze hem nu al aan het bedreigen.het verschil is dat alle anders politici al door de knieen zijn gegaan voor de bedreigingen van de moslims,
  behalve Geert Wilders en daarom is er nu zo een hetze tegen hem.
  De huidige politici hebben kritiek op geert,want zij willen dat hij net zoal hun onderdanig word aan de moslims!
  En dat vertikt Geert,en maar goed ook!Want juist hoe meer die radicalen hem bedreigen,des te meer is mijn bereidheid voor de toekomst om te strijden
  tegen hun!

 17. @rob [1]:
  Je hebt het zoals zovele alleen al om hoeveel geld de aanschaf en het onderhoudt van die observatie middelen gaat maar hoeveel extra energie vragen die dingen.We moeten als burger zuiniger aan doen met energie maar door de oprukkende big brother is dat verschil gelijk weer om zee geholpen.

  Maar alereerst moeten we allemaal durven toegeven dat we het verleden moeten zien als de toekomst van morgen.Dus als inlichtingen en veiligheidsdiensten gister diverse duistere zaken hebben uitgeveoerd zullen ze dat in de toekomst blijven doen.

  Geld hebben ze niet nodig omdat ze met wat geruchten en valse vlag operaties hun beursaandelen kunnen beinvloeden en zo in een paar uur tijd miljarden dollars binnen slepen.

  Comlot-theorien zijn voor veel menesne bij voorbaat al onzin maar de claim weerleggen kunnen of liever gezegd willen ze ook niet.De geschiedenis zoals hij is geweest is de best mogelijke voorselling van de toekomst.Controle unt zie de zaak rond de USS LIBERTY of OPERATION PAPERCLIP

Comments are closed.